Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jau atkal brazīlieši

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jau atkal brazīlieši
Viviana un Larisa
Foto: www.fivb.com

FIVB pasaules kausa posmā pludmales volejbolā, kas šajā nedēļā norisinājās Brazīlijas pilsētā Guaruhā, jau kārtējo reizi sevi vislabāk apliecināja brazīlieši – vīriešiem uzvarēja Harlijs un Pedro, bet sievietēm Viviana un Larisa.

Kārtējais FIVB pasaules kausa posms pludmales volejbolā šoreiz norisinājās tālajā Brazīlijā, kas arī ietekmēja dalībnieku sastāvu tajā. Papildus tam Sočos norisinājās Eiropas čempionāta noslēguma posms, kurā startēja visi teju visi labākie Eiropas pāri (atgādināsim, ka pirmās medaļas savā karjerā šāda līmeņa sacensībās izcīnīja Inguna Minusa un Inese Jursone - Minusai un Jursonei bronza Sočos ). Tomēr tas nemainīja cīņu spraigumu arī Guaruhā.

Sieviešu turnīrā pilnībā dominēja mājinieces, kuras aizņēma visu goda pjedestālu (labāko astotniekā iekļuva seši Brazīlijas un divi Vācijas dueti). Uzvaru šoreiz izcīnīja Viviana un Larisa, kuras finālā ar 2:0 (21:13, 29:27) apspēlēja Šeilinu un Agatu. Interesanti, ka šie dueti turnīrā bija izlikti tikai ar 14. un 12. numuru. Trešā vieta šoreiz ar pirmo numuru izliktajām Annai Paulai un Šeldai.

Tikmēr vīriem jau kārtējo posmu risinājās brazīliešu un vāciešu divcīņas. Pusfinālos iekļuva pa diviem duetiem no katras no šīm valstīm. Pirmo vietu šoreiz izcīnīja ar 1. numuru izliktie mājinieki Harlijs un Pedro, kuri stundas un astoņu minūšu smagā spēlē ar 2:1 (24:26, 21:19, 15:13) uzveica Brinku un Dīkmanu. Bronzas godalga šoreiz vēl vieniem vāciešiem Rekermanam un Urbackam, kuri divos setos apspēlēja brazīliešus Bruno un Masielu.

Šogad atlikuši vēl trīs FIVB pasaules kausa posmi. No 5. līdz 11. oktobrim gan sievietes, gan vīrieši spēlēs Dubaijā (Apvienotie Arābu Emirāti), bet pēc tam sievietes spēlēs Taizemē un Ķīnā, kamēr vīri Bahreinā un Ķīnā. Dubaijas posmā savu dalību pieteikuši arī vairāki Latvijas dueti – Inguna Minusa un Inese Jursone, Anete Krastiņa un Zita Freidenfelde, Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kā arī brāļi Jānis un Mārtiņs Freidenfeldi.

Izmantotie resursi:
fivb.com