Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jauniešiem 5. vieta EEVZA čempionātā

Jauniešiem 5. vieta EEVZA čempionātā
Latvijas jauniešu izlase
Foto: LVF

Ar uzvaru cīņā par piekto vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācija turnīrā finišējušas Latvijas jauniešu izlases.

Nedēļas nogalē Ģirta Mārtiņsona vadītā Latvijas U-18 puišu izlase Igaunijas pilsētiņā Jiri grupā ar 0:3 (1-19, -15, -17) piekāpās Baltkrievijai, ar 0:3 (-22, -22, -23) – Krievijai un ar 3:0 (19, 21, 18) pārspēja Gruziju, ieņemot trešo vietu grupā. Cīņā par 5. vietu Latvija ar 3:0 (22, 23, 23) apspēlēja Igauniju.

Uzvaru turnīrā svinēja Polija, ar 3:1 (-12, 22, 20, 27) vinnēja Krieviju. Trešajā vietā finišēja Baltkrievija, kura ar 3:0 (22, 6, 17) sagrāva Ukrainu.

“Turnīru vērtēju pozitīvi,” ar komandas sniegumu bija apmierināts vienības galvenais treneris Ģirts Mārtiņsons. “Nospēlējām vienmērīgi ar augšupejošu līkni. Pret Baltkrieviju pirmajā mačā tomēr izpaudās starta drudzis. Iesākām labi, bet iekritām servju uzņemšanā, un devām iespēju baltkrieviem labi nospēlēt blokā. Pietrūka jaudas. Pret Krieviju, kurai ir pavisam citi augumi un spēles prasme, zaudējām tikai setu galotnē. Savukārt ar Gruziju, kura tikai nesen atsākusi piedalīties šā vecuma turnīros, bija stipri jūtama atšķirība spēles prasmē. Visbeidzot pēdējā spēlē ar Igauniju izdevās izpildīt visus uzdevumus un nospēlēt agresīvi blokā. Kritumi gadījās tikai tad, kad pārsvars jau bija liels.”

Par gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram vēl nav pilnīgas skaidrības, bet ir doma sākt gatavoties uzreiz pēc Jaunā gada.

Pēc mazāk nekā mēneša Polijā izlasi gaida Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles. Grupā bez mājiniekiem no 13. līdz 15. janvārim pretī stāsies arī Čehija un Zviedrija.

Polijā, Olecno pilsētā, sacentās jaunietes. Latvijas izlase Pāvela Seļivanova vadībā grupā ar 0:3 (-12, -14, -13) piekāpās Krievijai, ar 3:0 (20, 13, 19) pārspēja Igauniju un ar 0:3 (-16, -19, -9) zaudēja Baltkrievijai. Cīņā par 5. vietu Latvijas jaunietes ar 3:1 (23, 26, -16, 23) apspēlēja Lietuvu.

Finālā par 1. vietu Baltkrievija neļāva uzvarēt mājiniecēm – 3:0 (20, 16, 23), bet 3. vietu izcīnīja Krievija, kas ar 3:0 (23, 13, 17) pieveica Ukrainu.

Izdevās izdarīt visu, ko varējām,” meiteņu izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs rezultātus vērtēja reālistiski. “Ne no labas dzīves izmēģinājām divas jaunas meitenes, jo viena pagrieza potīti, bet otra palika mājās mācību dēļ. Šobrīd nevaram vinnēt Poliju, Krieviju un Baltkrieviju. Jācīnās ir, bet uzvarēt nevaram. Ar Krieviju un Baltkrieviju tas nav iespējams gan pretinieču fizisko dotumu dēļ, gan tāpēc, ka, piemēram, liela daļa krieviešu jau ir superlīgas klubos junioros vai galvenajā komandā un viņām ir pavisam cita spēļu prakse.

3. janvārī sākas treniņnometne, lai gatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Papildu grūtības radīs tas, ka palīdzu Andrejam Odinokovam ar divus gadus vecākām meitenēm, kurām pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Rīgā no 6. līdz 8. janvārim. Gandarīts esmu, ka spēlēsim Sporta namā Daugava. Tā ir laba arēna volejbolam. Par pretiniecēm varu spriest tikai uz papīra.”

Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, Sporta namā Daugava, no 13. līdz 15. janvārim Latvijas izlase tiksies ar Serbijas, Melnkalnes un Ukrainas komandām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
Eastern European Volleyball Zonal Association |...
Eastern European Volleyball Zonal Association |...