Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Minusa un Jursone spēlēs par 3. vietu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Minusa un Jursone spēlēs par 3. vietu
Inese Jursone
Foto: fivb.com

Eiropas čempionāta "Masters Final" noslēguma posmā Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone rīt cīnīsies par 3. vietu. Šodien pusfinālā viņas dramatiskā mačā zaudēja māsām Švaigerēm no Austrijas – 1:2 (25:23, 19:21, 10:15).

Eiropas čempionāta (NESTEA European Championship Tour) noslēguma turnīrā "Masters Final", kas šoreiz norisinās Sočos (Krievija), startē tikai astoņi labākie Eiropas dueti. Latvietes šajā rangā pašlaik bija piektās, bet turnīrā izliktas ar 4. numuru. Turnīru sākot A apakšgrupā latvietes vakar bija sākušas ar divām uzvarām pār Nīderlandes un Krievijas duetiem. Tās jau garantēja vietu pusfinālā, bet šodienas pirmajā spēlē ar 0:2 (14:21, 14:21) tika zaudēts galvenajām favorītēm vācietēm Saru Golleri un Lauru Ludvigu. Tas mūsu sportistēm deva otro vietu apakšgrupā.

Par vietu sacensību finālā Ingunas un Ineses pretinieces šodien bija māsas Dorisa un Stefanija Švaigeres no Austrijas. Viņas šo turnīru bija uzsākušas ar zaudējumu Krievijas duetam, taču divas pārliecinošās uzvaras pār grieķietēm un ukrainietēm māsām bija ļāvušas izcīnīt pirmo vietu apakšgrupā.

Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka austrietes, izvirzoties vadībā ar 5:3, tomēr veiksmīgā Ingunas Minusas servju sērija ļāva latvietēm panākt 8:5 savā labā. Līdz tehniskajam pārtraukumam tomēr vadību jau atkaroja Švaigeres – 11:10. Līdzīgā seta turpinājumā pirmās pie setbumbas tika latvietes, kad pie 19:19 Austrijas duetam tika fiksēta kļūda otrajā piespēlē. Uzvarēt setu gan izdevās tikai ar piekto setbumbu – 25:23.

Otrajā setā Latvijas duets uzvarēja pirmās divas izspēles un bija vadībā arī pēc desmit izspēlētiem punktiem – 6:4. Tad tika zaudētas četras izspēles pēc kārtas, un setu vajadzēja turpināt no iedzinēju pozīcijām. Atrauties austrietēm gan neizdevās, jo viņu serves pārāk bieži lidoja tīklā vai autā. Tehniskajā pārtraukumā rezultāts atkal 11:10 Austrijas dueta labā. Pēc pārtraukuma krietni labāk sekmējās māsām Švaigerēm – serves kļuva precīzākas un dažkārt iekrita laukumā arī no tīkla. Tas Alpu valsts pārstāvēm ļāva iekrāt jau sešu punktu handikapu (17:11). Lai gan seta izskaņā latvietes nospēlēja ļoti labi un spēja atspēlēt pat trīs setbumbas, tomēr izlīdzinājumu panākt neizdevās – Inesi Jursoni nobloķēja un rezultāts kļuva 1:1 pa setiem.

Izšķirošo setu latvietes iesāka no iedzinēju pozīcijām, un pat brīdī, kad pirmo reizi latvietēm bija jābūt vadībā (5:4) tiesnesis tomēr mainīja savu lēmumu, uzskatot, ka blokā bumba tomēr skārusi Ineses Jursones rokas. Protesti nelīdzēja un punkts tika atdots austrietēm. Mūsu duetam rokas gan nemaz nenolaidās – tieši pretēji. Vairākas veiksmīgas epizodes ļāva iegūt divu punktu pārsvaru – 9:7. Austrietes pieprasīja pārtraukumu, un tas līdzēja – uzvarētas četras no piecām nākamajām izspēlēm un 10:12 par sliktu latvietēm. Tad pārtraukumu pieprasīja arī latvietes, tomēr tas nepalīdzēja – austrietes uzvarēja arī nākamās trīs izspēles pēc kārtas un iekļuva finālā.

Rīt cīņā par trešo vietu Latvijas dueta pretinieces būs Grieķijas sportistes Vasiliki Arvaniti un Vasiliki Karadasio, kuras otrā pusfinālā pārliecinoši zaudēja jau pieminētajām vācietēm Gollerei un Ludvigai – 0:2 (14:21, 18:21).

Izmantotie resursi:
eurobeachtour.com

  -1 [+] [-]

, 2008-09-20 17:34, pirms 16 gadiem
žēl