Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šodien "Schenker" līgā divi Latvijas klubu dueļi

Jānis Celmiņš

Šodien "Schenker" līgā divi Latvijas klubu dueļi
"Lāses" volejbolisti
Foto: Renārs Buivids

„Schenker” volejbola līgā šodien tika aizvadītas kārtējās otrā apļa spēles. Pienākusi Latvijas klubu duelēšanās. Daugavpilī vietējā „DU” komanda uzņems Latvijas čempionvienību „Lāse-R / Rīga”, bet „Poliurs / Ozolnieki” savā laukumā tiksies ar „Biolars” volejbolistiem.

Viena zaudējumu sērija pārtrūks

Mačā Daugavpilī, kas sāksies pulksten 17.00 tiksies divas komandas, kuras pēdējā laikā piedzīvojušas vienu zaudējumu pēc kārtas un uzvaras garšu nav izjutušas jau labu brīdi. „Daugavpils Universitātes” komanda ļoti veiksmīgi aizvadīja regulārā čempionāta pirmo apli, taču nu piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, pēdējo uzvaru izcīnot tieši pret Latvijas čempioniem vēl pagājušā gada 3. decembrī, kad viesos „Lāsi” apspēja piecos setos. „Lāses” komandas zaudējumu sērija šobrīd ieilgusi jau līdz piecām spēlēm (pēdējais panākums 4. decembrī).

„Lāses” komandu pēc Latvijas kausa izcīņas pametis Māris Vensbergs un nu saspēli vada gados jaunais Mārcis Gulbis. Jaunietis nespēlē slikti, taču pieredzes pagaidām trūkst un dažbrīd to nespēj saprast viņa komandas biedri. Gulbis gan turas vareni un rokas nenolaiž, epizodiski viņa veidotā spēle pat ir ļoti saturīga, tā turpināt. Ar vēdera problēmām pēdējās nedēļās mokās viens no „Lāses” līderiem Jānis Vāvers, kurš vēl aizvakar esot pabijis slimnīcā. Simtprocentīgas skaidrības par viņa spēlēšanu pret Daugavpils komandu vēl piektdien nebija. Komandā atgriezies Artūrs Kiseļevs un viņa palīdzība rīdziniekiem var noderēt.

Robs sastāvā būs arī „Daugavpils Universitātei”, kurai nepalīdzēs Haralds Regža (šajās dienās startē Turcijas ziemas pludmales volejbola čempionātā kopā ar Armandu Āboliņu), bez kura daugavpiliešiem nācies iztikt arī pēdējos mačos. Citu ziņu no komandu nometnēm portāla Sportacentrs.com rīcībā nav un atliek vien gaidīt, kura no komandām Daugavpilī svinēs uzvaru un pārtrauks zaudējumu sēriju. Ak jā, mačs šodien nerisināsies ierastajā Daugavpils olimpiskajā centrā, kur ieplānots kāds cits svarīgs pasākums, bet gan Daugavpils BJSS sporta zālē. Spēles sākums pulksten 17.00.

Ozolniekos „Poliurs” pret „Biolars”

Ne mazāk aizraujoša spēle šodien risināsies Ozolniekos, kur atkal viesosies „Biolars” komanda. Atkal? Jā, pēdējo reizi komandas tikās vēl decembrī, kad Latvijas kausa izcīņas finālā „ozīši” sarūpēja „Biolars” komandai nepatīkamu zaudējumu (atspēlējās no 0:2) un savā īpašumā jau otro gadu pēc kārtas ieguva Latvijas kausu.

Pēc komplektācijas šobrīd vislabāk (no Latvijas klubiem) izskatās tieši „Biolars” komanda. Lielisks ir Agris Leitis, komandā atgriezies Edgars Baiks un Jurijs Deveikus var būt apmierināts. Aizvadītajā nedēļas nogalē komandas vistiešākajā nozīmē izglābās no zaudējuma pret „DU” komandu un šobrīd atrodas uz viļņa. Trīs uzvaras pēdējos trijos mačos, kas dod pārliecību arī pirms šodienas spēles. Pārliecību gan mazina fakts, ka pēdējais zaudējums piedzīvots tieši pret „ozīšiem”… Jau pieminētajā Latvijas kausa finālā. Vēl viena slikta ziņa no jelgavnieku nometnes - nelielu muguras savainojumu guvis Reinis Pekmanis.

Vēstis par Valērija Lomakina pievienošanos Ozolnieku komandai gan bijušas pārsteidzīgas. Jā, uz papīra Lomakins atkal ir „ozītis”, taču tikai un vienīgi uz papīra. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst pats volejbolists, tad tuvākajās spēlēs Ozolnieku kreklā viņu neredzēsim. Vai redzēsim vispār, rādīs laiks – noslēpumains ir Valērijs. Nojaušams, ka klubs ar volejbolistu nespēj vienoties par finansiālajiem nosacījumiem… Taču vienu trumpi komanda ir jau izspēlējusi – nevienā citā komandā Lomakins arī nevar parādīties, jo jau ir ierakstīts „ozīšu” pieteikumā. Iemeslus, kāpēc licis parakstu uz kluba kolektīvā pieteikuma, Valerijs neatklāj. Interesants ir šis gadījums! Tuvojoties pavasarim, noteikti kļūs skaidri arī šī gadījuma iemesli.

Mačs Ozolnieku SN sāksies pulksten 18.00.

Interesanti: Šajā nedēļas nogalē divi no četriem Latvijas volejbola klubiem (Rīgas un Jelgavas) aktīvi „iekaro” sociālo tīklu Twitter.com. Jācer, ka šīs aktivitātes neapsīks un turpmāk par klubā notiekošo biežāk uzzināsim arī tur.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-21 15:10, pirms 12 gadiem
Par lieliskām cīņām!