Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ruslanam Sorokinam jāaizstāv trīs kausi

Ruslanam Sorokinam jāaizstāv trīs kausi
Latvijas izlases rindās
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlases volejbolists Ruslans Sorokins šo sezonu aizvadīs Kazahstānas pilsētā Ustjkamenogorskā, kas vairāk zināma hokeja līdzjutējiem. Viņa klubs “Altajs” piedalīsies arī Āzijas klubu čempionātā, tiesa, jau pēc Ruslana līguma beigām...

Iepriekšējo sezonu Ruslans Sorokins aizvadīja Slovākijā, kur VK Prievidza palīdzēja izcīnīt kluba vēsturē pirmās sudraba medaļas Slovākijas čempionātā. Šī sezona būs krietni eksotiskāka, jo nāksies ceļot pa Āziju. Turklāt Sorokinam ar komandas biedriem priekšā ir atbildīgs uzdevums – būs jāaizstāv pavasarī izcīnītais Kazahstānas čempionu tituls.

Uz Kazahstānu Ruslans devās septembra sākumā un vispirms nokļuva medicīniskās izmeklēšanas speciālistu rokās, kas viņu atzina par gana labu esam, lai noslēgtu līgumu uz sezonu. Par līguma nosacījumiem Sorokins nesūdzas – esot nedaudz labāki nekā iepriekšējā gadā Slovākijā. Klubu Ruslanam atradis bijušais komandas biedrs Francijā, kurš tagad ir aģents. Piedāvājumi bijuši vairāki, taču šis bija vislabākais. Toties vieta ir tiešām eksotiska – pašos valsts austrumos, netālu no Krievijas, Mongolijas un Ķīnas robežas.

“Komanda, zāle un organizācija ir laba,” par pirmajiem iespaidiem jaunajā klubā stāsta Ruslans. “Par mums rūpējas. Lielāka vērība gan tiek pievērsta sieviešu volejbola klubam, taču arī mums grēks sūdzēties. Šodien gājām pirtī. Trenējamies ciklā – trīs treniņu dienas pa diviem trīs stundu treniņiem dienā, trešās dienas vakara treniņš ir baseinā, bet pēc tā pirts un nākamajā dienā – atpūta. Šodien baseins gan izpalika. Tas līdzinās spēļu grafikam, kāds būs gaidāms Kazahstānas čempionātā.” Augstākajā jeb nacionālajā līgā spēlēs astoņas komandas, un spēles notiek sabraukumos. Vienreiz sanāk trīs mači trīs dienās, vienreiz – četras spēles piecās dienās.

“Klubs liekas gan spēcīgāks, gan profesionālāks, salīdzinot ar sezonu iepriekš. Tāpēc arī prasības ir lielākas. Mērķis ir atkārtot pagājušās sezonas panākumus, uzvarot gan valsts čempionātā, gan kausā un superkausā. Treneris ir labs un treniņi – pārdomāti. Pagaidām daudz ir fiziskās sagatavotības darba, bet jau rīt komanda dosies uz pirmo pārbaudes turnīru Baltkrievijā.”

Ustjkamenogorskas volejbolistiem Kazahstānas čempionātā pirmās spēles ieplānotas no 16. līdz 18. oktobrim Pavlodarā, bet līdz tam vēl jāaizstāv divi tituli. Iepriekšējā sezonā klubs uzvarēja arī Kazahstānas kausa un superkausa izcīņā, bet Āzijas klubu čempionātā ieņēma 5. vietu. Kā Kazahstānas čempioniem vieta superkausa izcīņā Altajs klubam jau ir nodrošināta.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv