Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

RVS/LU izcīna divas uzvaras Baltijas volejbola līgā sievietēm

RVS/LU izcīna divas uzvaras Baltijas volejbola līgā sievietēm
RVS/LU volejbolistes. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Līdz šim abās spēlēs uzvarējušās “Jelgava”/LLU volejbolistes sestdien Baltijas Sieviešu volejbola līgas spēlē piekāpās RSU/MVS vienībai, bet svētdien arī līgas čempionēm RVS/LU, kas dienu iepriekš apspēlēja Daugavpils “miLATss” spēlētājas. Tikmēr daugavpilietes svētdien atspēlējās no divu setu deficīta pret RSU/MVS.

Arī Baltijas sieviešu līgā Covid-19 izplatības ietekmē, tāpat kā vīriešiem, pirmo mēnesi Latvijas komandas sacenšas savā starpā. Sestdien par pirmā zaudējuma sagādāšanu šīs sezonas līgas spēlēs “Jelgava”/LLU volejbolistēm savā laukumā parūpējās RSU/MVS, kas svinēja panākumu ar 3-1 (25:23, 22:25, 25:22, 25:23). Uzvarētāju labā 25 punktus guva Elza Smilškalne, kurai seši ar servi gūti punkti. 14 punkti Annai Jurdžai, bet 10 Annai Embrektei. Tāpat statistika liecina, ka viešņām 15 punktus guva Sanda Ragozina, no tiem 13 – ar servi, bet 14 punkti pieredzējušajai Inesei Jursonei.

Svētdien rīdzinieces bija tuvu vēl vienai uzvarai, taču piecos setos piekāpās Daugavpils “miLATss” volejbolistēm ar 2-3 (25:23, 25:19, 17:25, 24:26, 13:15). Vēl viena izcila spēle bija Smilškalnei, kura guva 29 punktus, bet Evelīnai Rutkovskai 11 punkti. Viešņām Marija Čerņavska izcēlās ar 20 punktiem, trīs no tiem – blokā. 15 punkti, pa diviem sakrājot blokā un ar servi, Diānai Černiševai, savukārt 12 Ivetai Alehinai, kura četrreiz izcēlās blokā.

Divus panākumus savā zālē guva līgas čempiones RVS/LU, kas vispirms ar 3-0 (25:21, 25:19, 25:19) pieveica “miLATss”, bet nedēļas nogales centrālajā spēlē ar 3-1 (25:19, 22:25, 25:17, 27:25) pārspēja jelgavnieces.

Pirmajā mačā 18 punktus guva Kristīne Kramēna, 16 – Katrīna Paula Krustkalne, kas septiņreiz servēja pretiniecēm neuzņemamas bumbas, 13 – Terēze Hrapāne, kas servju elementā izcēlās ar četriem gūtiem punktiem. Daugavpils komandā 12 punkti Ivetai Alehinai, 10 – Darjai Tarasenko, kura pa 2 punktiem guva ar servi un bloku. Savukārt svētdienas spēlē Krustkalnei 18 punkti, no kuriem trīs gūti ar bloku. 17 punktus guva Kramēna, kurai četri “eisi” un trīs bloki, bet 10 punkti Hrapānei, kurai arī četras netveramas serves un divi bloki. Jelgavas komandā rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Līga Plāte, kura vairāk spēlēja vien pēdējos divos setos. 12 punkti Lienei Šimkusei, pa 10 – Ilonai Cehanovičai, kurai arī 4 bloki, un Inesei Jursonei.

“Samērā labi darbojāmies blokā un aizsardzībā, bet galīgi šodien nesekmējās uzbrukumā, un pretiniecēm labi savu darbu blokā padarīja Līva Sola,” pēc mača tiešraidē RVS “Facebook” lapā teica mājinieču galvenais treneris Andrejs Odinokovs. “Kopējā spēle mums ir laba, bet brīžiem laukumā notiek neprognozējamas lietas. Meitenes ir malači, ka izturēja līdz galam. Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ bijām tikai desmit cilvēku sastāvā, kaut gan pieteikumā ir 18 volejbolistes.” Viņš skaidroja, ka sestdienas mačs ar “miLATss” tika izmantots kā sagatavošanās posms svētdienas spēlei, jo par uzvaru komanda bija pārliecināta. Nākamnedēļ skolēnu brīvdienās vienībai bija plānota treniņnometne ar diviem treniņiem dienā, taču jauno Covid-19 apkarošanas pasākumu dēļ nav zināms, vai tā tiks īstenota.


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.