Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

NVL1 pusfinālā iekļūst Vecumnieki, NVL2 bronza – Jelgavas NSC

NVL1 pusfinālā iekļūst Vecumnieki, NVL2 bronza – Jelgavas NSC
Pirmie pusfinālisti NVL1 Vecumnieki
Foto: Vecumnieki

Nacionālajā volejbola līgā 1 kā pirmie pusfinālā iekļuva Vecumnieki, kas arī otrajā spēlē vinnēja VK "Aizkraukle", bet Nacionālajā volejbola līgā 2 šodien kļuva zināmi bronzas medaļnieki. Par tiem cīņā ar Talsu komandu kļuva Jelgavas NSC volejbolisti, kas tāpat kā Vecumnieku puiši līgu augstāk savu laimi izkala piecu setu mačā.

Nacionālajā volejbola līgā 1 pusfinālā kā pirmie iekļuvuši pamatturnīra uzvarētāji Vecumnieku volejbolisti. Vecumnieki arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē, šoreiz – izbraukumā, apspēlēja VK “Aizkraukle”. Tiesa, nekāda vieglā pastaiga favorītiem Aizkrauklē nesanāca, jo uzvarēt izdevās vien ar 3:2 (29, -17, 23, 22, 9), sērijā svinot panākumu ar 2-0. Uzvarētāju rindās ierasti rezultatīvs bija Andris Zadovskis ar 24 punktiem, bet pa 15 punktiem pievienoja Kaspars Kaverskis un Reinis Zelčs (3 “eisi”, 5 bloki. Mājiniekiem 21 punkts Toma Benjava kontā, 16 punkti Gintam Stūrmanim (4 bloki), 13 – Aigaram Pastaram (7(!) bloki) un 10 – Edgaram Glāzniekam.

Pārējos trijos pāros otrās spēles notiks 23. martā, kad Jēkabpils Juniori/JSS uzņems VK “Ventspils”, RVS – SK RTU un Aizpute – VK “Ozolnieki”.

Tikmēr Nacionālajā volejbola līgā 2 jau noskaidroti bronzas medaļu īpašnieki. Par tiem kļuva trenera Kārļa Baltruna trenētie Jelgavas NSC puiši, kuri divu pamatturnīra labāko komandu duelī vispirms pamatturnīra labāko komandu Talsus ar 3:1 (-17, 14, 16, 15) uzvarēja izbraukumā, bet pēc tam ar 3:2 (22, -21, 18, -24, 8) – arī savā laukumā.

“Kauss bija, medaļas gan vēl neesam redzējuši. Kauss gan dikti smuks,” sākot sarunu, smej Jelgavas NSC vecākais treneris Kārlis Baltruns. “Sezonu sākām labi – ar uzvarām, bet tad viens no vadošajiem spēlētājiem aizbrauca strādāt uz ārzemēm. Pusfinālu atceroties, domāju, ka tas tomēr nav īsti godīgi, ja mūsu līgā komandām pienāk klāt divi – trīs spēlētāji, kuri spēlē “Credit24” meistarlīgā, jo mēs esam divas līgas zemāk. Viņi ir labi spēlētāji, kas izgājuši Murjāņu skolu, bet mēs – puiši, kam brīvajā laikā patīk uzspēlēt volejbolu. Un mēs ar tiem diviem – trim labajiem spēlētājiem netiekam galā un dabūjam pa mici. Iespējams, tāpēc pazūd daudzas komandas, jo tās nespēj konkurēt un viņām tādi mači nav interesanti.

Spēlēs par 3. vietu mani puikas izdarīja visu, ko varēja. Šosezon Talsus uzvarējuši nebijām, un ilgi jādomā, kad to pēdējo reizi izdarījām. Arī vakar zaudējām pirmo setu, bet pēc tam trīs izdevās uzvarēt.

Šodien gāja ļoti grūti, bet pēdējā setā jau panācām 8:3, tad 10:4 un 12:5. Divas mačbumbas gan viņi atspēlēja. Bija gan mūsu, gan Talsu līdzjutēji, un spēle viņiem bija interesanta. Labi spēlējām aizsardzībā, un arī iesist uzbrukumā abas komandas reizi pa reizei varēja tīri smuki.”

Līdz ar to Kuldīgas NSS un MSĢ/Jaunsardzes duelī atlicis noskaidrot vien NVL2 čempionus. Pirmā spēle 23. martā Murjāņos, otrā – dienu vēlāk Kuldīgā, trešā, ja nepieciešams, 31. martā Murjāņos.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija