Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

NVL1 RVS uzvar čempionus, NVL2 un NL sākušies play-off

NVL1 RVS uzvar čempionus, NVL2 un NL sākušies play-off
Jaunie rīdzinieki šodien apspēlēja čempionus
Foto: RVS

Nacionālajā volejbola līgā 1 notiek cīņa par 2.-7. vietu, bet Nacionālajā volejbola līgā 2 un Nacionālajā līgā sievietēm aizvadītas pirmās izslēgšanas spēles.

Nacionālajā volejbola līgā 1 skaidrs ir tikai pamatturnīra uzvarētājs, par ko pelnīti kļuva Vecumnieki. Vecumnieku volejbolisti šodien uzņēma Jēkabpils Juniorus/JSS. Lai arī ne bez piedzīvojumiem, Vecumnieki izcīnīja uzvaru ar 3:1 (-23, 13, 24, 22). Andris Zadovskis sakrāja 27, Kaspars Kaverskis 19 un Nauris Artimovičs 10 punktus (pa trim ar servi un bloku). Viesiem 17 punkti Reinim Prīdānam, bet 12 – Edijam Krakopam.

Citā spēlē sensāciju sagādāja Gunta Atara trenētā Rīgas Volejbola skolas komanda, kas savā laukumā ar 3:0 (23, 22, 25) apspēlēja čempioni VK „Ventspils”. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Renārs Pauls Jansons ar 16 (3 bloki), Atis Krebss ar 14 (3 „eisi”, 5 bloki) un Niks Gauručs ar 12 punktiem. Viesiem rezultatīvākie ar 7 punktiem bija Edgars Rutkis un Matīss Kaņeps.

„Viņi droši vien mūs īsti nebija novērtējuši, un arī Kristaps Šepte nesāka spēli. Manējie puiši nospēlēja ar minimālu kļūdu daudzumu, salīdzinot ar citām spēlēm. Un droši vien vairāk gribējām uzvarēt,” par panākuma sastāvdaļām stāsta Guntis Atars. „Komandas kodolu veido Latvijas 2001./2002. gada izlase. Patīkami, ka progresē (trešās zonas spēlētājs. – Aut.) Atis Krebss. Viņš ir atradis ātrumu, un cēlājs Kristers Ērglis viņam uzticas arvien vairāk. Šoreiz abiem sanāca tīri smukas saspēles, pat tad, ja pēc servju uzņemšanas piespēle bija ārpus trijiem metriem. Atis pats vēl nav apmierināts, jo vēl trūkst jaudas, taču pretinieki uzbrukumus no tādām situācijām negaidīja. Treniņos ieguldītais darbs sāk nest augļus.”

Uzvara pagaidām nepalīdzēja pacelties augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā, taču rīdzinieku rīcībā vēl ir divas spēles, lai izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā netiktos ar Vecumniekiem.

Sīva cīņa noritēja Aizputē, kur mājinieki tikās ar labāko trijnieka pārstāvi SK RTU. Aizpute piekāpās piecos setos – 2:3 (21, 29, -18, -22, -11). Uzvaru ar 18 punktiem veicināja Jānis Muižnieks, 17 punkti Oļegam Holodņukam (3 bloki). Mājiniekiem Mārtiņš Grundmanis guva 21 punktu un Kārlis Kliemanis – 15 punktus.

VK “Ozolnieki” viesos ar 3:0 (20, 20, 15) pieveica VK „Aizkraukle”. Uzvarētāju labā 10 punktus guva Emīls Elksnītis, bet mājiniekiem tikpat punktu pa spēkam bija Kristapam Skudram.

Pirms pēdējām piecām spēlēm par savu vietu var būt droši Vecumnieki, kam 13 spēlēs ir 31 punkts. Cīņā par otro vietu vadībā ar 22 punktiem ir SK RTU volejbolisti, VK „Ozolnieki” ir 21 punkts, VK „Ventspils” – 20 punkti. Krietna grūstīšanās paredzama arī par 5.-8. vietu. Jēkabpils Junioriem/JSS ir 16, Aizputei 15, VK „Aizkraukle” un RVS (abām spēle rezervē) – pa 14 punktiem.

23. februārī Jēkabpils Juniori/JSS uzņems RVS, VK „Ozolnieki” – Aizputi, VK „Ventspils” – VK “Aizkraukle”, bet pretenzijas uz čempiona troni varēs pārbaudīt SK RTU, kas uzņems Vecumniekus.

Nacionālajā volejbola līgā 2 sākušās izslēgšanas spēles. No 1. kārtas mačiem atbrīvota pamatturnīra uzvarētāja Talsi un 2. vietas ieguvēja Jelgavas NSC.

3. vietas īpašniece pamatturnīrā MSĢ/Jaunsardze viesos samērā pārliecinoši apspēlēja Rīgas Volejbola skolu – 3:0 (18, 19, 30). Tāpat izbraukumā augstāko vietu pamatturnīrā nespēja apliecināt Daugavpils novads, kas ar 0:3 (-22, -22, -15) piekāpās Kuldīgas NSS.

Sērijā līdz divām uzvarām nākamā spēle un, ja nepieciešams, arī trešā notiks pamatturnīrā augstāku vietu ieņēmušo komandu laukumos. Pirmie pusfinālistus noskaidros pāra MSĢ/Jaunsardze un RVS volejbolisti, kuri 20. un 22. februārī tiksies Murjāņos.Otrā pārī uzvarētājus noskaidros 23. un, ja nepieciešams, 24. februārī Lāču pamatskolā Locikos.

Arī Nacionālajā līgā sievietēm sākušās play-off spēles. 1. vietu nodrošinājušās Latvijas čempiones SK “Babīte” volejbolistes ceturtdaļfinālā ir brīvas, gaidot savas pretinieces pusfinālā. Trīs pārējie pāri divu spēļu summā noskaidro pusfinālistus.

Grūtu uzvaru savā laukumā svinēja MSĢ/”Zeltaleja”, kas ar 3:2 (-15, 20, -14, 29, 13) apspēlēja Latvijas 2017. gada čempiones RSU/MVS volejbolistes. 23 punkti Alisei Pētersonei, 22 (5 netveramas serves un 4 bloki) – Annijai Jurdžai, bet viešņām Elza Smilškalne guva 20 punktus (5 „eisi”), Alise Elizabete Pastare – 19 (3 „eisi”) un Svetlana Baranovska – 11 punktus.

Otrā pārī divu universitātes komandu cīņā Jelgavā pārliecinošu uzvaru svinēja Latvijas Universitāte. LU ar 3:0 (22, 16, 23) pieveica ar Baltijas līgas komandas spēlētājām pastiprināto LLU. Uzvarētājām 13 punkti (3 „eisi”) līgas janvāra labākajai spēlētājai Gintai Vedļai, 11 – Viktorijai Zimetai un 10 – Lienei Adelevičai. Mājiniecēm rezultatīvākās bija pirms tam Baltijas līgas spēli VK „Jelgava”/LLU sastāvā aizvadījušās volejbolistes. Līga Plāte sakrāja 18, Līva Sola – 12 punktus.

Trešais pāris attiecības sāks skaidrot 21. februārī, kad Mārupes SC uzņems VK „Gulbene”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija