Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā RVS volejbolistes ierindojas 2. vietā

Baltijas līgā RVS volejbolistes ierindojas 2. vietā
Daugavpils komandai tikai divu punktu pietrūka līdz sensācijai
Foto: VK "miLATss"

Baltijas līgā tuvu uzvarai pamatturnīrā šodien savā laukumā bija Rīgas Volejbola skola. Tomēr zaudējums piecos setos TK "Kaunas"-VDU ļāva priecāties par uzvaru turnīra pirmajā posmā TU/"Bigbank" pārstāvēm, kas arī piecos setos uzvarēja VK "miLATss" un apsteidza rīdzinieces par vienu punktu.

Baltijas līgā volejbolā sievietēm iespēju uzvarēt pamatturnīrā neizmantoja Rīgas Volejbola skolas komanda, kas savā laukumā ar 2:3 (-20, 23, 16, -14, -10) piekāpās TK „Kaunas”-VDU vienībai. Janvāra labākā spēlētāja Marta Kamēlija Levinska guva 31 punktu, trīs no tiem ar servi, 11 punktus pievienoja Kristīne Kramēna un 10 – Alise Kjasile. Viešņām pa 17 punktiem guva Gvanca Ulumbelašvili un Kotrīna Motiejūnaite (6 bloki), bet Ugne Lokīte pievienoja 14 punktus (3 bloki).

Tagad pirmās vietas liktenis bija TU/”Bigbank” rokās, kas divu turnīra tabulas pretējās pusēs esošu komandu cīņā vēlāk savās mājās uzņēma VK „miLATss”. Daugavpilietes labi sāka un uzvarēja pirmos divus setus, 5. setā atspēlējās no 9:14, taču visā mačā uzvara ar 3:2 (-20, -21, 15, 17, 14) un 1. vieta pamatturnīrā pienācās TU/”Bigbank” volejbolistēm. VK „miLATss” labā 15 punktus guva Darja Tarasenko, 14 (3 „eisi”) – Diana Černiševa un pa 11 – Inga Macenko un Iveta Alehina. Tartu volejbolistēm rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Ingrida Kīska.

VK “Jelgava”/LLU savās mājās ar 1:3 (-23, -13, 24, -21) zaudēja „Alytaus Prekyba – Parama”. Jelgavas komandā rezultatīvākā ar 19 punktiem (4 bloki) bija Līva Sola, pa 11 punktiem sakrāja Līga Plāte (3 bloki) un Jana Leite (4 „eisi”), bet 10 punkti Alisei Švarcai (5 bloki). Alītas vienībā rezultatīvākā ar 31 gūto punktu (8(!) netveramas serves) bija Jekaterina Kovaļska.

Turnīra tabula pēc 14 spēlēm: TU/”Bigbank” 33, RVS 32, „Alytaus Prekyba – Parama” 24, „TalTech/Tradehouse” 21, TK „Kaunas”-VDU 21, VK „Jelgava”/LLU 17, VK „miLATss” 13, „TK Aušrine-KKSC” – 7 punkti.

Ceturtdaļfinālos līdz 2 uzvarām tiksies: TU/”Bigbank” – „TK Aušrine-KKSC”, RVS – VK „miLATss”, „Alytaus Prekyba – Parama” – VK „Jelgava”/LLU un „TalTech/Tradehouse” – TK „Kaunas”-VDU.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija