Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā RVS saglabā cerības uz finālčetrinieka rīkošanu

Baltijas līgā RVS saglabā cerības uz finālčetrinieka rīkošanu
Līgas līderes priecājas par kārtējo uzvaru
Foto: RVS

Baltijas līgā svarīgu panākumu šodien savā laukumā pār Alītas volejbolistēm svinēja Rīgas Volejbola skola, kas arī rītdienas mačus sagaidīs turnīra tabulas augšgalī. Trijos setos uzvaru svinēja VK "Jelgava"/LLU, bet vienu punktu turnīra tabulā Tallinā izcīnīja VK "miLATss".

Baltijas līgā volejbolā sievietēm pirmā savu spēli šodien pabeidza vicelīdere TU/”Bigbank”, kas savā laukumā ar 3:0 (15, 21, 23) apspēlēja “TK Aušrine-KKSC” un sāka gaidīt, vai uzvaru izcīnīs arī līdervienība Rīgas Volejbola skola, kura savu maču aizvadīja vēlāk. RVS uzņēma 3. vietas īpašnieces „ Alytaus Prekyba – Parama”.
1. setā rīdzinieces gan atspēlēja trīs setbumbas pēc kārtas, taču setu glābt neizdevās -19:25. Lai atgūtu vadību līgā un turpinātu pretendēt uz finālčetrinieka spēļu rīkošanu, vajadzēja uzvarēt trijos setos pēc kārtas. Rīdzinieces ar to godam tika galā. Kaut gan 2. un 3. setā nācās atspēlēties, izdevās uzvarēt trijos setos pēc kārtas. 2. setā alītietes izvirzījās vadībā ar 14:11, 3. setā mājinieces iedeva 13:9 handikapu, taču abos spēja atspēlēties. Ar to Alītas kluba volejbolistu pretestība nebija salauzta, taču pēdējo setu un visu spēli ar 3:1 (-19, 21, 22, 21) uzvarēja RVS, tāpat kā Tartu volejbolistes savācot 31 punktu un pēc papildrādītājiem atkal izvirzoties vadībā. Rezultatīvākā rīdziniecēm bija Marta Kamēlija Levinska, bet viešņām pamanāmākā figūra uzbrukumā bija Jekaterina Kovaļska.

Tāpat savā laukumā 6. vietas īpašniece VK “Jelgava”/LLU tikās ar 4. vietu ieņemošo TK „Kaunas”-VDU. Pēc graujoša sākuma (25:13) otrajā (3:13) un trešajā (4:9) setā jelgavnieces viešņām deva handikapu, taču seta beigās pretinieces apsteidza, svinot panākumu ar 3:0 (13, 23, 15). Uzvarētājām 21 punktu guva Līga Plāte, ar kuras servēm nekādi netika galā Kauņas volejbolistes – 10 „eisi”! 11 punkti Līvai Solai, bet viešņu rindās rezultatīvākā ar 11 punktiem bija Gvanca Ulumbelašvili.

Līdz ar Jelgavas kluba uzvaru intriģējoša kļuvusi turnīra tabulas vidusdaļa. „ Alytaus Prekyba – Parama” 13 mačos sakrājusi 21 punktu, TK „Kaunas”-VDU – 19, „TalTech/Tradehouse” – 18 un VK „Jelgava”/LLU – 17 punktus.

Kā līdzīgs ar līdzīgu Tallinā ar turienes „TalTech/Tradehouse” cīnījās Daugavpils VK “miLATss”. Daugavpilietēm izdevās uzvarēt pirmajos divos setos, tomēr mājinieces spēja atstpēlēties un svinēt panākumu ar 3:2 (-22, -19, 21, 21, 9). Viešņām Iveta Alehina sakrāja 20 punktus (6 bloki), bet Inga Macenko (3 bloki), Diana Černiševa un Marija Čerņavska palīdzēja ar 11 punktiem katra. Tallinietēm pa 16 punktiem guva Mari Lormana un Maria Sēstla.

Pēdējās četras spēles pamatturnīrā notiks rīt. Rīdzinieces un jelgavnieces apmainīsies ar pretiniecēm, bet VK “miLATss” Tartu mēģinās iekost līderēm TU/“Bigbank”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija