Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolistes zaudē, trenere apmierināta

Volejbolistes zaudē, trenere apmierināta
Foto: Facebook/PSVBG

Pirmsssezonas pārbaudes turnīru Zalcburgā vakar ar zaudējumu mājiniecēm "PSVBG Salzburg"” uzsākušas Latvijas izlases volejbolistes. Šīs spēles izlases galvenā trenere Inguna Minusa uztver kā perfektu iespēju sacensību apstākļos nostiprināt treniņos iemācīto.

Vakar tika aizvadīta pirmā pārbaudes turnīra spēle Zalcburgā. Tajā mājinieču komanda eksaminēja Latvijas izlasi (vai otrādāk). Mačā ar 3:1 (18, 25, -17, 21) spēcīgākas izrādījās mājinieces ar trim latvietēm - Ingrīdu Zaueri, Inesi Raciņu un Anniju Āboliņu - sastāvā.

„Pirmajā setā apradām ar zāli. Setu zaudējām, bet pēc tam spēlējām līdzvērtīgi,” par pirmo cīņu stāsta izlases galvenā trenere Inguna Minusa, kura uz Volfganga Amadeja Mocarta dzimteni atvedusi 11 spēlētājas. „Izšķirošajos brīžos, kad cēlājs labi izcēla pret vienu bloķētāju, gan nenovedām spēli līdz gūtajiem punktiem.”

Zalcburgā izlases spēlētājas laukumā atstrādā gan treniņos iestudēto, gan arī jaunas iestrādes gan aizsardzībā, gan tīkla vidū. „Trenējām konkrētas lietas, lai viss noritētu automātiski, jo šajās spēlēs to varam atļauties,” turnīra sniegtās iespējas skaidro Minusa. „Negribam par katru cenu uzvarēt turnīru, ja mums ir iespēja pilnveidot treniņos iemācīto. Tāpēc mazie uzdevumi būs arī gan šodien, gan rītdienas spēlē. Prasu arī ātrāku spēli 2. līnijā.

Tāpat eksperimentējam ar spēlētāju pozīcijām. Man patika, kā ļoti labi ar saviem pienākumiem 4. zonā tika galā Anna Embrekte, kuru esam pieraduši redzēt kā diagonālo uzbrucēju. Un ar servju uzņemšanu tikām galā ar labām iespējām spēlēt uzbrukumus 1. tempā. Labi spēlē iesaistījās Irbe Andike Lazda, kura vienu setu nospēlēja sev pierastākajā ampluā tīkla vidū, bet vienu – kā „pusīte”. Nedaudz baidījos par to, kā viņai veiksies otrajā līnijā, taču gan ar servju uzņemšanu, gan aizsardzībā viņa tika labi galā. Un uzbrukumā viņa ir papildu jauda, jo var uzbrukt pāri blokam.”

Nākamā spēle latvietēm Zalcburgā Latvijas laika 16:00 ar Vācijas 2. bundeslīgas vienību „Allgäustrom Volleys Sonthofen”.

Latviju turnīrā pārstāv: Anna Embrekte, Kristīne Iskorastenko, Alise Elizabete Pastare, Elza Smilškalne, Monta Strazdiņa (visas – RSU/MVS), Kristīne Dzierkale, Linda Liniņa (VK “Jelgava”), Irbe Andike Lazda, Marta Kamēlija Levinska (abas – RVS), Elvita Dolotova (LU) un Sanda Ragozina (SK “Babīte”).

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja