Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns finišē pirmais, veiksmīga sērija Petrovam

Egleskalns finišē pirmais, veiksmīga sērija Petrovam
Egleskalns uzbrukumā
Foto: "Tours VB"

Rezultatīvi spēlējot Hermanam Egleskalnam, Francijā pamatturnīru pirmajā vietā beidzis Tūras klubs, savukārt Terēzei Hrapānei un Klamartas klubam pirmais play-off zaudējums. Četras no piecām Krievijas play-out spēlēm uzvarējusi Denisa Petrova pārstāvētā Ļeņingradas apgabala "Dinamo", bet sezona ceturtdaļfinālā beigusies Borisa Kolčina trenētajam Ufas "Urālam", kas piekāpās dižklubam no Kazaņas.

Krievijas čempionātā Borisa Kolčina trenētais “Urāls” ceturtdaļfinālā arī savā laukumā atzina sacensību galvenā favorīta “Zenīta-Kazaņas” pārākumu, šoreiz ar 0:3 (-16, -12, -15). Sērijā ar 2:0 uzvarēja kazaņieši.

Tikmēr Denisa Petrova pārstāvētajai Ļeņingradas apgabala “Dinamo” veiksmīgs ir bijusi sešu vājāko komandu play-out turnīra 1. kārta Krasnojarskā. Dinamieši ar 2:3 (-23, 17, -23, 19, 11) zaudēja Novokuibiševskas “Novai”, ar 3:0 (21, 21, 19) pārspēja Jaroslavļas “Jaroslaviču” (Petrovs nespēlēja), ar 3:0 (20, 18, 23) – Ņižņevartovskas “JugruSamotlor”, ar 3:0 (25, 21, 13) – Surgutas “Gazprom-Jugra” un ar 3:2 (-22, 23, 20, -22, 12) – vietējo “Jeņiseju”. Petrovs pirmajā mačā 3 setos punktus neguva, nākamās trīs spēles laukumā nedevās, bet par beidzamo maču ar mājiniekiem statistika nav pieejama. Play-out spēļu rezultāti tiek skaitīti klāt pamatturnīrā sakrātajiem punktiem, un pēc pirmā posma Ļeņingradas apgabala “Dinamo” ar 35 punktiem 31 spēlē pakāpusies par divām vietām, par 3 punktiem atpaliekot vien no “Gazprom-Jugra”.

Ar uzvaru pamatturnīru Francijā pabeigusi Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”, kas savā laukumā ar 3:1 (19, -23, 23, 23) pārspēja 3. vietā esošo Monpeljē klubu un čempionātu pabeidza 1. vietā, par 13 punktiem apsteidzot Ažaksjo klubu, kas aizvadītajā kārtā nespēlēja. Egleskalns ar 24 punktiem (3 “eisi”) kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju. 1. izslēgšanas spēļu kārtā Tūras komanda sērijā līdz 2 uzvarām tiksies ar “Nantes Reze Metropole Volley”. Pirmais mačs 19. aprīlī viesos.

Francijas pēc spēka otrās līgas sievietēm – Elites līgas – play-off turnīrā pirmo zaudējumu cietusi Terēzes Hrapānes pārstāvētā „C S M Clamart”, kas viesos ar 0:3 (-20, -15, -17) zaudēja priekšpēdējās vietas īpašniecēm 6 komandu konkurencē „Sens Olympique Club Volley-Ball”. Tagad 1. vietu klamartietes ar 16 punktiem septiņās spēlēs ieņem, vien pateicoties papildrādītājiem, salīdzinot ar “Terville Florange Olympique Club”. No atlikušajām trim spēlēm divas Parīzes piepilsētas meitenes aizvadīs savā laukumā, pirmo – 27. aprīlī ar „Evreux Volley-Ball”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija