Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīru sasniegusi Arta Caica pārstāvētā "Saaremaa VK"

Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīru sasniegusi Arta Caica pārstāvētā "Saaremaa VK"
Artim Caicam un komandasbiedriem ir iemesls priekam
Foto: cev.lu

CEV Izaicinājuma kausa pamatturnīru sasniegusi Arta Caica pārstāvētā "Saaremaa VK", kas gan viesos piecos setos piekāpās Dānijas "Gentofte Volley". Tikmēr sieviešu turnīrā beigušās triju Latvijas volejbolistu pārstāvētā "PSVBG Salzburg" gaitas.

CEV Izaicinājuma kausa kvalifikācijas 2. kārtas atbildes maču Dānijas pilsētā Gentoftē mājinieki sāka apņēmīgi, jo viņiem bija jāatspēlējas pēc zaudējuma trijos setos viesos. Tikai divreiz Arta Caica pārstāvētā Igaunijas čempione „Saaremaa VK” izvirzījās vadībā, taču setā dominēja „Gentofte Volley” - 25:21.

Turpmāk gan tik labi Dānijas volejbolistiem neveicās, jo turpmākajos divos setos viņi vadībā izvirzījās tikai vienreiz – 3. setā ar 1:0. Igaunijas klubs jau bija nodrošinājis uzvaru divu spēļu summā un varēja sākt spēlētāju maiņas. Tas ļāva mājiniekiem uzvarēt 4. setā un atlikt uzvarētāja noskaņošanu uz 5. setu. Tajā ar 15:13 pārāki bija Gentoftes volejbolisti, uzvarot spēli ar 3:2 (21, -22, -15, 22, 13). Artis Caics aizvadīja visu spēli un guva 4 punktus, viens no tiem – ar servi un viens – ar bloku.

Sievietēm kvalifikācijas 2. kārtu nepārvarēja „PSVBG Salzburg” volejbolistes. Pēc negaidītās uzvaras piecos setos pirmajā spēlē Zalcburgā Austrijas klubs viesos piekāpās Liberecas “Duklai” ar 0:3 (-23, -16, -21). Tikai 2. setā drīz vien mājinieces izvirzījās vadībā un līdz seta beigām pārsvaru palielināja. 1. setā mājinieces divreiz izvirzījās vadībā ar četru punktu pārsvaru (4:0 un 20:16), taču Zalcburgas volejbolistes atspēlējās, un viss izšķīrās seta galotnē, pēdējos divus punktus gūstot mājiniecēm. Vislīdzīgākais bija 3. sets, taču arī šoreiz trīs pēdējos punktus setā, mačā un duelī guva Liberecas volejbolistes. Annijai Āboliņai šajā spēlē 9 punkti, Ingrīdai Zauerei – 1 punkts, bet Inese Raciņa, kura “diriģēja” komandasbiedrenes, šoreiz palika bez punktiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija