Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nacionālajā līgā sievietēm pēc zvaigznēm sniegsies septiņas komandas

Nacionālajā līgā sievietēm pēc zvaigznēm sniegsies septiņas komandas
Artūra Tintes vispusīgā "atbalsta grupa"
Foto: Facebook/SK "Babīte"

Sestdien un svētdien Rīgā un Murjāņos notiks pirmie divi sabraukumi Nacionālajā līgā sievietēm. Kandidātu uz medaļām – mazāk, bet spēcīgāki.

Šosezon Nacionālajā līgā spēlēs septiņu komandu volejbolistes. Nebūs čempionvienības, par ko negaidīti, bet pelnīti kļuva Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadītās RVS meitenes. Viņas izmantoja iespēju startēt Baltijas valstu spēcīgākajās sacensībās Baltijas līgā. Savdabīgā rokādē no Baltijas līgas uz Nacionālo līgu šosezon pārcēlusies Latvijas 2017. gada čempionvienība RSU/MVS. Ierindā ir arī trīs pagājušā gada pusfinālistes – LU, SK “Babīte” un MSĢ, kas šogad apvienojusies ar OC “Limbaži”/”Zeltaleja”, izveidojot komandu MSĢ/”Zeltaleja”.

“Nekas daudz sastāvā nav mainījies,” saka Latvijas čempioņu SK “Babīte” treneris Artūrs Tinte, kurš vasarā guva neatsveramu pieredzi, palīdzot Uģim Krastiņam darbā ar Ukrainas vīriešu izlasi. “No bērna kopšanas atvaļinājuma ir atgriezusies Liene Šimkuse, agrāk – Mellupe. Viņa vasarā Latvijas izlasē ieņēma libero pozīciju, bet mūsu komandā domāju viņu sūtīt laukumā kā “pusīti”. Pēc RSU pabeigšanas pie mums pārnākusi Rūta Treija. Pēc studijām ASV pievienojusies Līga Strautniece, kurai līdzi atnākusi arī māsa Elīna Strautniece. Sandra Breikša kā katru gadu saka, ka vairs nespēlēs, un šogad viņa būs kluba otrā trenere, taču pieteikta viņa ir arī spēlēm, un reizēm volejbola vilinājumam ir grūti pretoties.”

Vaicāts par mērķiem, Tinte tāpat kā vairāki citu komandu treneri saka, ka tie ir visaugstākie. Iepriekšējā gadā komanda kļuva par Latvijas čempioni un otro gadu pēc kārtas mājās veda Latvijas kausu, bet Nacionālajā līgā palika tikai ceturtā. “Tituli ir jāaizstāv, un tas ir grūtāk nekā tos izcīnīt. Arī nacionālajā līgā ir jāpierāda, ka varam izcīnīt kādu cēlmetālu. Man kā trenerim gribas uzvarēt katrā spēlē. Šogad gan komandu spēki varētu būt līdzīgāki nekā iepriekšējā sezonā, jo LLU kļuvusi par Jelgavas komandas farmklubu, apvienojusies Murjāņu un Limbažu komanda, līgā ienākusi RSU/MVS. Arī Latvijas kausam pieteikušās astoņas komandas, un es redzu, ka sieviešu volejbols Latvijā kļūst arvien spēcīgāks. Spēlēt būs interesantāk.”
Vakar Babītes spēlētājas draudzības mačā sacentās ar Mārupes komandu, bet jau svētdien Murjāņos cīņa ar mājiniecēm un LU komandu, kas arī nebūs pretī kāpt uz goda pjedestāla.

Kurai no komandām veiksies labāk? “Ar RSU mums vienmēr bijušas līdzīgas spēles,” saka Babītes komandas galvenais treneris. “Ar Murjāņu volejbolistēm mums būs jau pirmā čempionāta spēle, un kā jau jauniešu komanda viņas sezonas beigās kļūs arvien stiprākas. Cīņā ar LU pagājušogad izslēgšanas spēlēs visu izšķīra “zelta sets”, un gan jau, ka nekas daudz universitātes komandas mērķos nav mainījies. Būs interesanta sezona,” saka treneris, kurš mājas hallē spēles varēs aizvadīt tikai novembrī, jo pagaidām zālei jāmaina grīda.

Pārsteigumi noteikti būs. Vai jau sestdien un svētdien?

13. oktobris
15:30 RSU sz. VK ”Gulbene” – LLU
17:00 RSU sz. RSU/MVS – VK ”Gulbene”
18:30 RSU sz. LLU – RSU/MVS
14. oktobris
12:00 MSĢ sz. MSĢ/”Zeltaleja” – SK “Babīte”
13:30 MSĢ sz. SK “Babīte” – LU
15:00 MSĢ sz. Mārupes SC – MSĢ/”Zeltaleja”
16:30 MSĢ sz. LU – Mārupes SC

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija