Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jaunie volejbolisti cīnīsies EČ kvalifikācijas turnīrā

Jaunie volejbolisti cīnīsies EČ kvalifikācijas turnīrā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Piektdien ar maču pret Čehiju Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācijas 2. kārtu Polijas miestiņā Spalā uzsāks Latvijas jauniešu izlase, kas šorīt rīta agrumā izlidoja uz Varšavu, no kurienes gaidāms 120 kilometrus tāls ceļš ar autobusu līdz Spalai.

Septiņi no puišiem, kas devušies uz Poliju, iepriekšējā nedēļas nogalē kopā ar treneri Ģirtu Mārtiņsonu bija līdzdalībnieki Latvijas junioru volejbola izlases fantastiskajai spēlei Horvātijā. Tikmēr pārējie septiņi jaunie volejbolisti Jāņa Jerumaņa vadībā lēja sviedrus Latvijā.

Šorīt uz Spalu devās cēlāji Mārtiņš Liniņš un Jānis Jansons, pirmā tempa spēlētāji Kristaps Platačs, Vladislavs Blumbergs, Zigmārs Keišs un Mikus Podkalns, otrā tempa spēlētāji Rihards Lazdiņš, Niks Gauručs, Dmitrijs Meinarts un Kristers Vēzis, diagonālais spēlētājs Roberts Kļaviņš un libero Artūrs Alberts Krams.

Vakar puiši laukumā tikās ar "RTU/Robežsardzes" volejbolistiem. “Prasījās lielāks azarts, dzirkstelīte,” pēc komandas sapulces teica izlases galvenais treneris Mārtiņsons. “Pirmajos divos setos patika bloks un spēle aizsardzībā. Zaudējām galotnē, bet nākamajos setos sastāvu variēju.”

Pirmā, varbūt vissvarīgākā spēle rīt ar Čehiju: “Šobrīd ir divu spēļu ieraksti. Šovakar (trešdien. - LVF Informācijas dienests) visi treneri skatīsimies. Poliju esam redzējuši divu iepriekšējo gadu EEVZA sacensībās un daudzmaz zinām. Ar Zviedriju būs trešā spēle, un to analizēsim uz vietas. Laika pietiks.”

Gribētos pacīnīties ar Čehiju, kura tikko vairākkārt pārliecinoši apspēlējusi Nīderlandi. Čehiem rezultātu panāk pāris līderi. Poļiem ir liela jauda tīkla malās, kad nav iespējami pirmā tempa uzbrukumi. Turklāt viņiem ir augumi un cits uzbrukuma augstums. Visu izšķirs disciplinētība, arī individuālā meistarība.”

Astoņu grupu uzvarētāji uzreiz nodrošinās vietu finālturnīrā, kur jau iekļuvuši mājinieki slovāki un ungāri. Vēl divas vietas finālturnīrā nodrošinās labākās otro vietu ieguvējas grupās. Finālturnīrs norisināsies šogad Pūhovā (Slovākija) un Ģērā (Ungārija) no 22. līdz 30. aprīlim.

Spēļu kalendārs
13.janvāris
16:30 Latvija – Čehija
19:00 Polija – Zviedrija
14.janvāris
16:30 Čehija – Zviedrija
19:00 Latvija – Polija
15.janvāris
16:30 Latvija – Zviedrija
19:00 Polija – Čehija
# Latvijas laiks

Izmantotā informācija:
Latvijas Volejbola Federācija
cev.lu