Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Ozīši" lūkos nosargāt Latvijas kausu, "Biolars" – izcīnīt pirmo reizi

Jānis Celmiņš

"Ozīši" lūkos nosargāt Latvijas kausu, "Biolars" – izcīnīt pirmo reizi
Kurš šampanieti no kausa dzers šodien?
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Ozolnieku Sporta namā risināsies Latvijas kausa izcīņas volejbolā. Vakar pusfinālos uzvaras svinēja „Biolars” un „Poliurs/Ozolnieki” komandas, šodien abas cīnīsies finālā. Mača sākums pulksten 16.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās televīzijas 411. kanālā "Sportacentrs TV".

Pirmais pusfināls – kvalitatīvs, otrs – katastrofa!

Kausa izcīņas pirmajā pusfinālā vakar „Biolars” komanda prata atspēlēties no 0:2 un apspēlēja „Lāse-R / Rīga” komandu – 3:2, iekļūstot finālā. Lielisku maču aizvadīja Jelgavas komandas debitants Agris Leitis, kurš ilgu laiku bija bez nopietnu spēļu prakses, bet vakar komandas saspēli novadīja vienā elpas vilcienā, ar katru nākamo izspēli darbojoties arvien pārliecinošāk. Aizsardzība labi darbojās Austris Štāls, bet servju uzņemšanu prata noturēt Mārcis Jirgensons un Rolands Ozoliņš.

Otrajā pusfinālā vakar „Poliurs / Ozolnieki” nedeva nekādas cerības „Daugavpils Universitātes” komandai, triumfējot ar 3:0. Ar tādu servju uzņemšanu kā vakar DU komandai Latvijas kausa finālā darīt nav ko. Vien pirmajā spēles setā daugavpiliešiem bija cerības uz uzvaru, bet nākamajos divos šaubas par „ozīšu” uzvaru nebija nevienam Ozolnieku Sporta namā esošajam. Cik viens pusfināls bija skatāms un kvalitatīvs, tik otrs katastrofāls.

„Ozīši” lūkos nosargāt kausu

Ozolnieku komandas šodienas uzdevums ir nosargāt pagājušajā gadā izcīnīto kausu, kamēr „Biolars” vienībai to izcīnīt pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē. Vairāki fakti pirms šodien gaidāmā fināla runā par labu „ozīšiem”. Proti, abu komandu vienīgajā šīs sezonas savstarpējā cīņā (pirms nedēļas) pārliecinošu uzvaru (3:0) svinēja „ozīši”. Arī vakar pusfinālā daudz vieglāk klājās Ozolnieku komandai, kura, lai arī aizvadīja otro pusfinālu, nospēlēja vien trīs setus. Tādejādi laukuma saimniekiem spēkiem šodien vajadzētu būt atlicis krietni vairāk. Tādiem vīriem kā Andrejs Jamrovskis (viens no pieredzējušākajiem komandā), kurš vakar aizvadīja nesliktu maču šodien varētu klāties smagi. Tikmēr ja salīdzina abu komandu parādīto sniegumu, tad saturīgāks tas vakar bija „Biolars” komandai, kamēr par „Poliurs” varējumu vakar īsti priekšstatu gūt tā arī neizdevās. To liedza DU vājais sniegums.

Cīņa par kausu šodien Ozolnieku Sporta namā pulksten 16.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās televīzijas 411. kanālā "Sportacentrs TV".

Mazo kausu iegūst LSPA

Kamēr karstākie notikumi šajā nedēļas nogalē risinās Ozolniekos, vakar Limbažos divas Nacionālās līgas un divas Pirmās līgas komandas cīnījās par Mazo Latvijas kausu. Nedaudz pārsteidzoši to ieguva LSPA komanda, kas pusfinālā prata apspēlēt vienu no Nacionālās līgas spēcīgākajām komandām „Limbaži” (3:2), bet finālā pieveica arī „Ziemeļkurzemes” komandu – 3:2.

Latvijas kausa īpašnieki volejbolā

GadsKomanda
2010.Poliurs/Ozolnieki
2009.Lāse-R/Rīga
2008.VK Rīga/Lāse-R
2007.VK Biolars/Ozolnieki
2006.SK Rīga
2005.SK Rīga/LU Inčukalns
2004.Lāse/R
2003.Lāse/R

Kuru komandu atbalstīsi tu?

  • 33

  • 25