Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa fināls: "Lāse" pret "ozīšiem"

Jānis Celmiņš

Latvijas kausa fināls: "Lāse" pret "ozīšiem"
Valērijs Lomakins un Aleksandrs Kudrjašovs
Foto: Renārs Buivids

Šovakar Zemgales Olimpiskajā centrā risināsies Latvijas kausa izcīņas fināls, kurā spēkiem mērosies šībrīžā kausa īpašnieki "Lāse-R / Rīga" un "Poliurs / Ozolnieki" volejbolisti. Mača sākums pulksten 17.00, maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com.

Vakar Jelgavā tika izspēlētas abas kausa izcīņas pusfināla spēles. Tajās "Lāse-R / Rīga" ar 3:0 pieveica "DU" komandu, bet "Poliurs / Ozolnieki" apspēlēja savus, iespējams, principiālākos pretiniekus "Biolars" volejbolistus. "Biolars" galvenais atbalstītājs Jurijs Daņilko pirms "Final four" turnīra, ka ja viņa sponsorētā komanda izcīnīs Latvijas kausu, nākamajā sezonā viņš radīs iespēju, lai komanda varētu startēt arī Eirokausos. Nu izskatās, ka šis solījums būs jāatliek uz gadu.

Šovakar fināls tāpēc gan nebūs mazāk aizraujošs. "Poliurs / Ozolnieki" šobrīd "Schenker" līgā spēlē visstabilāk no Latvijas klubiem un šosezon reiz "Lāses" komandu jau ir apspēlējuši, kas noteikti radīs papildu pārliecību. Rīdziniekus pēdējā laikā vajā savainojumi un dažs labs jau sūta komandu pie pesteļotājiem... Vakar gan iepriekš savainotie Aleksandrs Kudrjašovs un Atvars Vilde spēlēja un nebūt ne slikti.

Kurš apturēs Lomakinu?

Abas komandas šosezon reiz jau tikās "Schenker" līgas ietvaros, kad Rīgā uzvaru piecu setu cīņā svinēja Ozolnieku komanda. Vakar pusfinālā savus muskuļus atkal parādīja "Schenker" līgas rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Lomakins (vakar 29 punkti). Vai "Lāses" rindās atradīsies kāds, kurš spēs šo puisi apturēt? Ar labu servi, pretinieku servju uzņemšanu un organizētu bloku ("Lāses" firmas zīme) "ozīši" ir apspēlējami.

Sportacentrs.com prognoze:

Kaut ko prognozēt ir neiespējami. Lai gan pirms turnīra par favorītiem daudzi nosauca "Poliurs" komandu, šobrīd izskatās, ka abu komandu izredzes vērtējamas kā 50 pret 50. Skaidrs ir viens – mačs, visticamāk, nebeigsies trijos setos, kas garantē lielisku izrādi volejbola draugiem, kuru skaits sporta zālēs pēdējā laikā krietni sarucis. Visu izšķirs serves agresivitāte un pretinieku servju uzņemšana. Abas komandas ir, apmēram, vienādās pozīcijās spēlētāju resursu ziņā – treneriem lielu iespēju variēt ar sastāviem nebūs. Daudzi uzskata, ka "fināls pirms fināla" norisnājās jau vakar, kad pusfinālā tikās abas Zemgales komandas. Diez vai... Domājams, ka "Lāse" šovakar darīs visu, lai kausu izcīnītu jau trešo gadu pēc kārtas. Ivainots dzīvnieks ir divtik bīstams... "Ozīšus" noteikti nedrīkst iemidzināt uzvara pirmajā savstarpējā spēlē, citādi klāsies smagi!

Maču tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com - 17:00 "Poliurs / Ozolnieki" - "Lāse-R / Rīga"

Iepriekšējo gadu Latvijas kausu ieguvēji:

2009.gada - Lāse-R/Rīga
2008.gads - Rīga/Lāse-R
2007.gads - Biolars/Ozolnieki
2006.gads - SK Rīga
2005.gads - Rīga/LU Inčukalns
2004.gads - Lāse/R
2003.gads - Lāse/R

Vai spēle noslēgsies trijos setos?

  • 25

  • 59


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-12-12 11:39, pirms 13 gadiem
Lāse

  +1 [+] [-]

, 2010-12-12 14:42, pirms 13 gadiem
Ozolnieki go go go !