Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlasei pēdējās pārbaudes pirms eksāmeniem EČ kvalifikācijā

Jānis Celmiņš

Volejbola izlasei pēdējās pārbaudes pirms eksāmeniem EČ kvalifikācijā
Izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Agris Samcovs, zz.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar un rīt aizvadīs divas pēdējās pārbaudes spēles, gatavojoties septembra otrajā pusē gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm. Pārbaudes maču pret Dānijas valstsvienību norisināsies Elektrum Olimpiskajā centrā, un to sākuma laiks paredzēts attiecīgi plkst. 19:30 un 16:00.

Kvalifikācijas turnīram, kas norisināsies no 16. līdz 25. septembrim, gatavojas cēlāji Artis Caics un Deniss Petrovs, libero Ingars Ivanovs, diagonāles spēlētāji Edvarts Buivids un Hermans Egleskalns, 1. tempa spēlētāji Andis Cimoška, Gatis Slavēns un Toms Švāns, kā arī 2. tempa spēlētāji Aleksandrs Kudrjašovs, Aivars Petruševičs, Romāns Saušs, Ruslans Sorokins un Toms Vanags.

Pirmajā pārbaudes spēļu ciklā Latvijas izlase Raimonda Vildes vadībā viesojās Grieķijā, samērojot spēkus ar šīs valsts labākajiem volejbolistiem. No Grieķijas tika pārvestas divas uzvaras (3:1) un viens neizšķirts (2:2). Tikmēr aizvadītajā nedēļas nogalē mūsu vīri ņēma dalību pārbaudes turnīrā Baltkrievijā. Pirmajā dienā Latvijas izlase Ļeva Čailitko piemiņas turnīrā 77 minūtēs tika galā ar seškārtējiem Baltkrievijas čempioniem Minskas Stroiteļ (3:0), svētdien ar 2:3 nācās piekāpties Baltkrievijas izlasei, bet noslēdzošajā turnīra spēlē ar 3:1 tika apspēlēta Viļņas Flamingo vienība.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas izlasei ieplānotas divas pēdējās pārbaudes spēles, kurās pretī stāsies Dānijas valstsvienība. Mūsu valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta, ka ar paveikto treniņos ir apmierināts. “Esam labi pastrādājuši, arī pārbaudes spēļu skaits bijis pietiekams. Nedaudz žēl, ka jau treniņnometnes sākumā palikām bez Jāņa Liepiņa, kurš bija spiests doties uz klubu Somijā. Puiši treniņos tiešām ir labi pastrādājuši, viens otrs pat nedaudz pielicis un progresējis,” atzīst Vilde.

Ja runā par komandas vājajām vietām, tad par tādu Vilde nosauc senseno slimību servju uzņemšanu. “Tas tā bijis iepriekš, un līdzīgi ir arī tagad. Tāpat lielāku pienesumu gribētos no pirmajiem tempiem, kuriem līdz šim pieredzes izlases kreklā nav. Ja tiekam galā ar servju uzņemšanu, tad varam spēlēt pietiekami sakarīgi,” teic treneris. Jāsaprot, ka līdzšinējie pretinieki pārbaudes spēlēs ir bijuši vismaz klasi vājāki par tiem, kuri Latvijai pretī stāsies EČ kvalifikācijā. Šo rindu autora prognozēm, ka grupas favorīte būs Slovākija, piekrīt arī Raimomds Vilde. “Jā, tā izskatās. Ļoti maz informācijas ir par horvātiem, taču kaut ko vēl meklēsim un domāsim,” piebilst Vilde.

Ja sākotnēji tika vēstīts, ka pirmā cīņa ar dāņiem tiks aizvadīta aiz slēgtām durvīm, tad šodien kļuvis zināms, ka arī šovakar Elektrum Olimpiskajā centrā skatītāji tiks gaidīti. Vēl vienu treniņspēli ar dāņiem Latvijas izlase aizvadīs svētdien, šī spēle būs bez skatītājiem, un tieši pēc tās Raimonds Vilde nosauks vienu lieko spēlētāju, kurš EČ kvalifikācijas ciklā nepiedalīsies. Loģika liek domāt, ka liekais tiks atrasts starp otrā tempa uzbrucējiem, ko apstiprina arī Latvijas izlases galvenais treneris.

Izlases sākumsastāvs (ne pamatsastāvs – tās ir divas dažādas lietas) šobrīd izskatās sekojoši: cēlājs Deniss Petrovs, diagonāle Hermans Egleskalns, pirmā tempa uzbrucēji Toms Švāns un Andis Cimoška, otrā tempa uzbrucēji Ruslans Sorokins un Romāns Saušs, bet libero – Ingars Ivanovs.

Par EČ kvalifikācijas turnīra spēlēm

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā Latvija ar Slovākiju, Horvātiju un Izraēlu vispirms spēlēs Popradā (Slovākija), bet pēc tam – Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā. Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt finālturnīrā Polijā, bet visu sešu grupu otrās vietas ieguvēji divu spēļu mikromačos oktobra sākumā noskaidros vēl trīs komandas, kas nākamgad dosies uz finālturnīru.

     [+] [-]

, 2016-09-09 14:30, pirms 8 gadiem
Kāpēc nevienu spēli netranslēs SC?

Dainis Āzēns rakstīja, ka Liepiņa vietā ar izlasi gatavojas Zavorotnijs.

Wikipēdijā laikam ir kļūda, jo tur minēts, ka play-off spēles norisināsies nākamā gada maijā?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-09 14:38, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc nevienu spēli netranslēs SC?

Dainis Āzēns rakstīja, ka Liepiņa vietā ar izlasi gatavojas Zavorotnijs.

Wikipēdijā laikam ir kļūda, jo tur minēts, ka play-off spēles norisināsies nākamā gada maijā?
Andrejs nebija iesaistījies izlasē kā pilnvērtīgs kandidāts, bet gan kā sparinga partneris treniņos.

     [+] [-]

, 2016-09-09 14:40, pirms 8 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Andrejs nebija iesaistījies izlasē kā pilnvērtīgs kandidāts, bet gan kā sparinga partneris treniņos.
Skaidrs, paldies par info

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:38, pirms 8 gadiem
gribeju aiziet svetdien bet sie izmaina macus. ta pazaude jau ta mazo skaitu atbalstitajus

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:53, pirms 8 gadiem
ivolino rakstīja: gribeju aiziet svetdien bet sie izmaina macus. ta pazaude jau ta mazo skaitu atbalstitajus
nevienu brīdi nav bijusi runa, ka spēlēs svētdien. Atrodi tādu ierakstu.
Bija runa, ka piektdien būs aiz 'slēgtām durvīm', beigās pārdomāja un abas dienas var skatīties.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-09 22:13, pirms 8 gadiem
LVF var necensties, skatītāji un voleja draugi tāpat interesēsies par izlasi!!!