Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Paveikta tikai puse no darba"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Paveikta tikai puse no darba"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

„Tādas komandas kā Spānija sen nebijām apspēlējuši, visu laiku kaut kas nedaudz pietrūcis, šoreiz izdevās, taču šis panākums mums pagaidām neko negarantē,” pēc pirmajām trim Eiropas 2013. gada čempionāta 2. kvalifikācijas kārtas spēlēm, kurās Latvijas vīriešu volejbola izlase tika pie divām uzvarām, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž valstsvienības treneris Raimonds Vilde.

Jau vēstīts, ka šajā nedēļas nogalē Latvijas izlases volejbolisti aizvadīja pirmās trīs 2. kvalifikācijas kārtas spēles, tiekot pie uzvarām pār ungāriem un spāņiem, kā arī zaudējot Francijas izlasei. Panākumu pār Spānijas izlasi var uzskatīt par vienu no Latvijas volejbola pēdējo gadu lielākajām uzvarām.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde tūliņ pēc atgriešanās mājās pauda apmierinājumu ar komandas parādīto spēli. „Prieks un gandarījums neapšaubāmi ir, taču jāatceras, ka esam paveikuši tikai pusi no darba. Mačs pret spāņiem parādījām raksturu – nokļuvām zaudētājos ar 1:2 pa setiem, bet pratām uzvarēt. Spēli kopumā visi aizvadīja vienā elpas vilcienā. Jā, bija kritumi, bet ātri tikām tiem pāri. Nevienu īpaši izcelt negribu, uzvarēja komanda, taču tādu Ingaru Ivanovu man nebija nācies redzēt. Viņš tā nebija spēlējis nekad iepriekš. Mačs pret spāņiem bija viņa pirmais īstais „libero mačs”. To ir jāredz, izstāstīt to nav iespējams. Bet saku vēlreiz – tā bija visas komandas uzvara,” pauž Vilde.

Vaicāts vai Francijas izlase šajā grupā ir neuzvarama (mūsējie piedzīvoja zaudējumu ar 1:3), Latvijas izlase atbildēja noraidoši. „Nekādā gadījumā. Jā, tā ir ļoti spēcīga komanda, taču arī šajā spēlē mēs rādījām labu sniegumu un patiesībā esmu apmierināts ar visiem trim mačiem. Servē viņi dulli, bet es neteiktu, ka spāņu serves bija diži vienkāršākas,” teica Vilde, piebilstot, ka nekāds eiforijas, pēc veiksmīgā turnīra, nav un nebūs. „Tā jau ir vēsture un mums jāgatavojas nākamajām trim spēlēm savā laukumā. Nekas liels pagaidām nav izdarīts. Jā, tādas komandas kā Spānija, sen nebijām apspēlējuši, visu laiku kaut kas nedaudz pietrūcis, šoreiz izdevās, taču šis panākums mums pagaidām neko negarantē,” saka treneris.

Atlikušos trīs F grupas mačus Latvijas izlase aizvadīs jau no 14. – 16. septembrim Zemgales Sporta centrā, Jelgavā. Rīt un parīt Latvijas izlase trenēsies Rīgā, bet jau trešdien dosies uz Jelgavu, lai piešautu zāli, kurā pēdējā laikā norisinājušies visi lielākie notikumi Latvijas volejbolā.

Atgādināsim, ka grupas pirmo vietu ieguvusī komanda uzreiz kvalificēsies kontinenta čempionāta finālturnīram, bet otro vietu ieņēmusī cīnīsies ar cita grupas otro vietu. Turnīra izspēles sistēma paredz, ka F grupas otrai labākajai komandai būs jācīnās ar A grupas otru spēcīgāko komandu (Portugāle, Baltkrievija, Turcija un Lielbritāija). Šajā grupā pārliecinoša līdere ir Baltkrievija (3 uzvaras), bet turnīra tabula ir pietiekami piņķerīga, lai izteiktu kaut kādas prognozes - CEV - Confédération Européenne de Volleyball

Šobrīd ir pāragri veikt jebkādus aprēķinus. Mūsu vīriem vispirms jāizdara savs darbs un pēc tam redzēsim, kas sanāk – apmēram ar šādu noskaņojumu puišiem jādodas uz Jelgavu.

Latvijas vīriešu izlases spēļu kalendārs:

DatumsSpēleRez.
06.09.Latvija – Ungārija3:1
07.09.Latvija – Francija1:3
08.09.Latvija – Spānija3:2
14.09.Latvija – Ungārija
15.09.Latvija – Spānija
16.09.Latvija – Francija

F grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-ZSeti
1.Francija3-09:2
2.Latvija2-17:6
3.Spānija1-26:7
4.Ungārija0-32:9

  +1 [+] [-]

, 2012-09-09 22:15, pirms 12 gadiem
oo zbis uz Jelgavu jāšauj next weekendā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja