Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes čempionātā volejbolā U-17 zēniem uzvar Jēkabpils SS/Aizkraukles NSS

Latvijas jaunatnes čempionātā volejbolā U-17 zēniem uzvar Jēkabpils SS/Aizkraukles NSS
Medaļnieki
Foto: LVF

Medaļu ieguvējus Latvijas jaunatnes čempionātā volejbolā noskaidrojuši U-17 grupas zēni. Par čempioniem kļuvuši Raivja Obrumaņa un Ivara Māliņa trenētie Jēkabpils Sporta skolas/Aizkraukles novada sporta skolas puiši, nākamās vietas atvēlot Daugavpils BJSS un Talsu novada sporta skolai.

Daugavpilī notikušajās Latvijas jaunatnes čempionāta finālsacensībās zēniem U-17 grupā divu dienu izslēgšanas spēļu turnīrā piedalījās sešas labākās komandas. Ceturtdaļfinālā, no kā bija atbrīvotas divas labākās pamatturnīra komandas Daugavpils BJSS un Talsu novada sporta skola, Jēkabpils Sporta skola/Aizkraukles novada sporta skola ar 3:0 (11, 14, 25) pieveica Liepājas Sporta spēļu skolu, bet Kuldīgas novada sporta skola/Skrunda ar 3:1 (19, 23, -17, 22) apspēlēja Rīgas Volejbola skolu. Pusfinālā Talsu NSS piekāpās Jēkabpils SS/Aizkraukles NSS ar 1:3 (-15, 20, -14, -16), un Daugavpils BJSS ar 3:0 (20, 21, 13) pārspēja Kuldīgas NSS/Skrundu.

Svētdien cīņā par 5. vietu Gata Vanaga trenētā RVS ar 3:2 (26, -20, -17, 12, 9) pieveica Leipājas SSS (treneri – Gints Juriks, Pauls Juriks). Bronzas medaļas izcīnīja Talsu NSS (Aivars Pekmans), ar 3:1 (-22, 16, 19, 12) apspēlējot Kuldīgas NSS/Skrundu (Jānis Jerumanis, Ainārs Zankovskis), bet galvenajā finālā Jēkabpils SS/Aizkraukles NSS ar 3:0 (20, 23, 21) bija pārāki par mājinieci Daugavpils BJSS (Boriss Čolokjans, AndrejsAdamovičs). 7. vietu jau iepriekš bija nodrošinājusi Cēsu pilsētas sporta skola (Ģirts Martinsons, Māris Krams), astoto – Balvu sporta skola (Vjačeslavs Gamazins, Ēriks Mičulis).

Pirmās četras vietas izcīnījušās komandas ieguva ceļazīmi uz Baltijas sporta skolu/klubu čempionātu. Tas notiks jau 12. reizi un no 3. līdz 5. maijam norisināsies Kuldīgā, piedaloties arī pa četrām labākajām Lietuvas un Igaunijas šī vecuma sporta skolām/klubiem.

„Pamatturnīrā bijām tikai trešie, jo komandai vajadzēja dalīties divās daļās. Spēlējām gan Nacionālās volejbola līgas 1 turnīrā, gan jaunatnes čempionātā, un spēles reizēm pārklājās. NVL1 komandas kodolu veido mūsu U-17 komandas spēlētāji. Plāns bija – turnīrā nezaudēt ne seta, bet zaudējām spēli Talsiem,” par nokļūšanu ceturtdaļfinālā stāsta Latvijas kausa un tagad arī Latvijas čempionāta uzvarētāju treneris U-17 grupā Raivis Obrumans. „Finālturnīrā bijām praktiski spēcīgākajā sastāvā. Par tikšanu pusfinālā vinnējām Liepāju, bet pusfinālā, uzskatu, nevajadzīgi zaudējām setu Talsiem.

Pirms fināla pret Daugavpili gan necerējām uz 3:0, kaut arī nevienā no finālturnīra spēlēm nešaubījāmies, ka uzvarēsim. Bijām favorīti, bet daugavpilieši ļoti gribēja uzvarēt savās mājās. Bija sanākuši skatītāji ar bumgām un taurēm, taču mūsu puiši parādīja raksturu un uzvarēja. Pēc gada pārtraukuma atkal kļuvām par čempioniem, tikai šoreiz komandā bija un mums palīdzēja arī vairāki puiši no Aizkraukles.”

Katrai no sešām finālturnīra komandām tika nosaukts vērtīgākais spēlētājs. Par tiem kļuva: Jurģis Prokofjevs (Jēkabpils SS), Deniss Pavlovs (Daugavpils BJSS), Dāvis Alkšbirze (Talsu NSS), Nils Zīle (Kuldīgas NSS/Skrunda), Klāvs Kalvenieks ( RVS) un Ralfs Brikmanis (Liepājas SSS).

„Šim turnīram gatavojāmies ilgāku laiku. Pēc Latvijas kausa sacensībām sapratām, ka esam laba komanda un esam konkurētspējīgi ar Daugavpili un Rīgu. Cītīgi trenējāmies un pierādījām, ka varam vinnēt Latvijas čempionātu,” stāsta Jurģis Prokofjevs. „Šobrīd treniņos noteikti ir grūtāk, jo sezona tuvojas beigām un uzkrājies nogurums. Tomēr treneris Raivis Obrumans teica, ka nedrīkst atslābināties, un kā balva ir uzvara čempionātā.”

„Pašam katra sezona ir arvien labāka,” lūgts novērtēt savu sniegumu sezonā, saka Jurģis, ar labu vārdu atcerēdamies arī vasaras fiziskās sagatavošanās treniņnometni kopā ar Mārča Obrumaņa vadītajiem „lielajiem lūšiem”. „Tieši finālturnīrā spēle gāja no rokas. Izdevās atsist grūtas bumbas, kas pirms tam bija paceltas aizsardzībā. Tas bija tas, ko no manis visvairāk gaidīja, un treneris to novērtēja. Arī cēlājs uzticējās, deva man iespēju, un viss izdevās. Reizēm pēc tālajiem cēlieniem vairāk vajadzēja sist „ar galvu”, nevis spēku.”

Jau šīs nedēļas nogalē Rīgā notiks finālturnīrs U-17 grupas meitenēm. Arī tajā tiks noskaidrotas labākās četras komandas, kuras pavasarī dosies uz Baltijas sporta skolu/klubu čempionātu Lietuvas pilsētā Palangā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2019-04-09 22:54, pirms 5 gadiem
būsim precīzi: Jēkabpils+Koknese