Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krastiņš finālā, Egleskalns atpūšas, Hrapāne turpina uzvarēt

Krastiņš finālā, Egleskalns atpūšas, Hrapāne turpina uzvarēt
Uģis Krastiņš finālā
Foto: "Barkom Kažaņi"

Francijā Tūras kluba uzvarā no malas noskatījās Hermans Egleskalns, bet Terēzes Hrapānes pārstāvētā komanda virzās pretī valsts spēcīgākajai līgai. Ukrainā finālā viegli iekļuva Uģa Krastiņa trenētais Ļvivas klubs, bet sezona beigusies Reinim Pekmanam Francijas otrajā spēcīgākajā līgā un Romānam Saušam Vācijā.

Trešo pēc kārtas uzvaru piecos setos Francijā izcīnījusi Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours Volley-Ball”, kas Kannās ar 3:2 (21, -22, -31, 22, 12) pārspēja turienes „pūķus” – līgas pastarīti „AS Cannes Volley-Ball”. Egleskalns laukumā nedevās. Tūra, kam 1. vietu pamatturnīrā vairs neviens nevar atņemt, pēdējo spēli pirms izslēgšanas cīņām aizvadīs 13. aprīlī savā laukumā ar vēl vienu titula tīkotāju 3. vietā esošo Monpeljē klubu.

Sezonas Francijas otrajā divizionā jeb Pro-B līgā beigusies Reiņa Pekmaņa pārstāvētajam Martigas klubam. „Martigues Volley-Ball” pēc zaudējuma četros setos Sennazēras klubam izbraukumā arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā piekāpās pretiniekiem ar 1:3 (-22, 21, -23, -21). Pekmans guva 9 punktus.

Toties Francijas pēc spēka otrajā līgā sievietēm – Elites līgā – no uzvaras uz uzvaru play-off turnīrā soļo Terēzes Hrapānes pārstāvētā „C S M Clamart”. Šoreiz savās mājās ar 3:1 (24, 22, -23, 10) tika apspēlētas pastarītes no “UGS Bordeaux Merignac Volley”. Klamartietes ar 16 punktiem sešās spēlēs par trim punktiem apsteidz tuvākās sekotājas “Terville Florange Olympique Club” volejbolistes. Nākamā spēle Parīzes priekšpilsētas volejbolistēm 13. aprīlī viesos ar „Sens Olympique Club Volley-Ball”.

Sezona beigusies arī Romānam Saušam Vācijas čempionātā. Viņa pārstāvētā „SWD Powervolleys Dueren” ceturtdaļfinālā šavā laukumā spēja atspēlēties pret Berlīnes „Recycling Volleys”, uzvarot ar 3:2 (22, -20, -20, 22, 13), taču izšķirīgajā mačā Berlīnē bija spiesta piekāpties pretiniekiem ar 0:3 (-22, -25, -15) un sērijā zaudēja ar 1-2. Saušam abās spēlēs pa 2 punktiem. Pirmajā viņš laukumā bija pirmajos divos setos, bet otrajā epizodiski nāca uz maiņu 2. un 3. setā.

Ukrainas čempionāta pusfināla trešajā spēlē „plānoto” uzvaru izcīnījusi Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas “Barkom-Kažaņi”. Viesos ar 3:1 (16, 12, -22, 15) tika pārspēta Harkivas Juridiskā akadēmija, sērijā uzvarot ar 3-0. Finālā būs jātiekas ar Viņņicas „VK Serce podiļļa”, kas derbijā daudz grūtākā cīņā arī ar 3-0 pievarēja citu Viņņicas komandu “VK MHP-Viņņica”.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija