Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jaunās volejbolistes EČ kvalifikāciju sāk uzvaru pār Dāniju

Jānis Celmiņš

Jaunās volejbolistes EČ kvalifikāciju sāk uzvaru pār Dāniju
Latvijas junioru izlases meitenes
Foto: LVF

Jelgavā, Zemgales olimpiskajā centrā pirmo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīja Latvijas junioru sieviešu izlase, kas trijos setos (3:0) pieveica Dānijas vienaudzes, tādejādi sperot platu soli pretī iekļūšanai kvalifikācijas otrajā kārtā.

Piektdien turnīra pirmajā spēlē Dānijas jaunās volejbolistes trijos setos pieveica Kipras vienaudzes – 3:0 (25:19, 25:13, 25:17), bet Latvijas izlasei vakar bija brīvdiena.

Šodien Zemgales olimpiskajā centrā tikās dānietes un Ingunas Minusas vadītā Latvijas izlase. Diezgan droši, ka tieši turnīra otrās dienas spēlē tika noteikta komanda, kura nodrošinās vietu kvalifikācijas otrajā kārtā. Mačam noritot lieliskā gaisotnē, uzvaru trijos setos svinēja mūsu meitenes – 3:0 (25:21, 25:19, 29:27). Īpaši spraiga un aizraujoša bija spēles trešā seta galotne, kurā dānietes cīnījās vareni un mūsu meitenes svaru kausus sev par labu nosvēra tikai pašā galotnē.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 20 gūtiem punktiem bija komandas kapteine Alise Lece, savukārt Dānijas izlasē ar 12 gūtiem punktiem otrā tempa uzbrucēja Līva Nigāra Magnusena.

Pēc spēles Latvijas izlases trenere Inguna Minusa bija gandarīta, ka meitenes nospēlēja kā komanda. „Vienīgais, ko varu pateikt – bijām komanda līdz galam, un tas ir lielākais gandarījums. Uzdevums bija noturēt servi līmenī un spēlēt droši, bet laikam tajā brīdī, kad meitenes juta, ka var uzvarēt, sākās lielāks uztraukums un līdz ar to arī vairāk kļūdījāmies. Prieks, ka viņas godam izturēja trešo setu un uzvarēja seta galotnē,” pauda Minusa.

Prieku par uzvaru neslēpa arī komandas kapteine Alise Lece. „Man ir ļoti liels prieks, ka mēs nospēlējām kā komanda, nevis katra individuālu spēli. Paldies trenerēm, ka sagatavoja mūs. Emocijas ir vienkārši fantastiskas! Palīdzēja arī līdzjutēju atbalsts,” teica volejboliste.

Jau rīt 8. janvārī pl. 16.00 Latvijas izlases pretinieces būs Kipras izlase.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-08 08:28, pirms 12 gadiem
treneru kolektīvam žetons. Tā turpināt!