Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars/Jelgava" piecos setos piekāpjas "Selver"

Andrejs Siliņš

"Biolars/Jelgava" piecos setos piekāpjas "Selver"
"Biolars/Jelgava" komanda
Foto: Renārs Buivids

Trešdienas vakarā Zemgales Olimpiskajā centrā "Biolars/Jelgava" volejbolisti "Schenker" līgas spēlē piecos setos atzina Tallinas "Selver" pārākumu, piedzīvojot ceturto neveiksmi septiņās aizvadītajās spēlēs.

Pēc sīvā cīņā uzvarēta pirmā seta (28:26) jelgavniekiem otrajā neizdevās pietuvoties līdz viena seta attālumam no uzvaras - otrajā tallinieši uzvarēja ar 25:23, bet trešajā viesiem no Igaunijas galvaspilsētas panākums vēl drošāks (25:21). Nonākuši aizas malā, laukuma saimnieki savācās un aizraujošā ceturtā seta galotnē uzvarēja - 27:25.

Izšķirošo piekto setu viesi sāka ar trim punktiem pēc kārtas, tači "Biolars" nebija gatavs padoties tik ātri, drīz vien atjaunojot intrigu (5:5). Gados jaunais Kārlis Pauls Levisnkis un pieredzējušais Ansis Medenis panāca 10:9 mājinieku labā, taču brīdi vēlāk divas neveiksmīgas epizodes pēc kārtas, un atkal vadības maiņa - 12:13. Tas izrādījās izšķirošais izrāviens - 13:15 setā un 2:3 visā mačā.

Jelgavas komandai šodien nevarēja palīdzēt vairāki potenciālie līderi - Artjoms Andiļevko un Matīss Gabduļins, bet Andrejs Baburovs spēlēja, neraugoties uz savainojumu.

Rezultatīvākais Jelgavas komandā bija Ēriks Voronko, kuram 21 punkts, 17 punkti Kārlim Paulam Levinskim. Pa 14 punktiem guva Pēteris Aukmanis un Edgars Baiks. Uzvarētājiem 36 punktus guva Hinfreks Pulks, bet 26 punkti Dmitrija Tsukova rēķinā.

"Biolars/Jelgava" šis bija ceturtais zaudējums septiņās spēlēs, bet Tallinas "Selver" komandai tā bija sestā uzvara septiņos aizvadītajos mačos.