Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LIVE: "Schenker" līgas spēle: "TTU" - "Cēsu Alus"

Jānis Celmiņš

Portāls eSports.lv piedāvā "Schenker" volejbola līgas tiešraidi (teksta režīmā) no Tallinas, kur šobrīd "TTU" komanda tiekas ar "Cēsu Alus" klubu. Spēle beigusies!

TTU komanda nomainījusi šajā sezonā dislokācijas vietu - no KALEV sporta zāles pārcēlusies uz mājīgāko TTU zāli. "Cēsu Alus" komanda ir pirmā (no "Schenker" līgas klubiem), kas iemēģina šo jauno zāli oficiālās spēlēs. Zāle pietiekoši plaša, tomēr ar zemiem griestiem, kas varētu dot priekšrocības komandai, kas labāk servē.

"TTU" komandas kodols ir saglabājies, komandu papildinājuši divi spēlētāji no Rakveres - Lulla un Paas un viens no Pērnavas - Jurimā. Komandā joprojām spēlē Latvijā labi zināmais libero pozīcijas spēlētājs Raigo Tatriks.

"Cēsu Alus" komandas pamatsastāvs: Bergmanis, Siļutins, Priedītis, Egleskalns, Lomakins, Bērziņš, Marnics (libero).

"TTU" komandas pamatsastāvs: Sepp, Lulla, Veek, Paas, Tatrik (libero), Kuri, Poluaar.

Schenker līgas spēle "TTU" - "Cēsu Alus" LIVE:

1. sets: Spēli veiksmīgāk iesākuši "Cēsu Alus" volejbolisti, ar veiksmīgām Jāņa Bērziņa un Gvido Priedīša servēm cēsniekiem izdevies atrauties rezultātā un pirmajā tehniskajā pārtraukumā komandas dodas pie +5 viesiem - 8:3! Uzbrukumā labi darbojas Cēsu komandas kapteinis Aivars Siļutins un Valerijs Lomakins - blokā.

Pirmā spēlētāju maiņa "TTU" kluba rindās. Laukumā saspēles vadītāja Paasa vietā dodas Vahters.

Seta vidū rezultāts 14:9 par labu cēsniekiem. Spēles tiesneši jau divas reizes "TTU" klubam nosvilpuši divas tehniskās kļūdas.

Dodoties otrajā tehniskajā pārtraukumā "Cēsu Alus" klubam joprojām visai droša vadība - 16:10. Cēsu komandas volejbolisti labi tiek galā ar pretinieku servēm un tīkla malās veiksmīgi darbojas Siļutins, Lomakins un Egleskalns.

Ar grūtu bumbu labi galā tiek Siļutins un jau 18:11. Šajā brīdī pārtraukumu pieprasa "TTU" kluba galvenais treneris.

Pēc pārtraukuma igauņiem vē viena spēlētāju maiņa. Kurī tiek nomainīts pret Kivisild. Arī pēc šīs maiņas "studentiem" neizdodas uzlabot sniegumu un Cēsu klubs saglabā drošu vadību - 20:14.

Pie rezultāta 24:16 pirmā setbumba cēsniekiem! Ar pirmo setbumbu punktu setam pielikt neizdodas (24:17), taču jau pēc brīža loģisku punktu pirmajam spēles setam pieliek Aivars Siļutins - 25:17!

Pirmajā setā pa pieciem punktiem Cēsu kluba labā guvuši Siļutins un Lomakins, bet Priedītim četri punkti.

2. sets: Otrais sets iesācies līdzīgā cīņā un pēc pirmajiem četriem izspēlētajiem punktiem spēles rezultāta tablo vēsta - 2:2. Pirms otrā seta pirmā tehniskā pārtraukuma neliels (viena punkta) pārsvars mājiniekiem - 6:5. Bergamanis kļūdās, triec bumbu blokā un pirmajā tehniskajā pārtraukumā viena punkta pārsvars mājiniekiem - 8:7. Ieskatoties spēles statistikā redzam, ka Siļutins, Egleskalns un Marnics spēj noturēt servju uzņemšanu 70% līmenī.

Pēc tehniskā pārtraukuma vadību atgūst cēsnieki - Siļutina veiksmīga serve (eiss) un rezultāts 9:8. Visai agresīvi noskaņots ir mājinieku komandas libero spēlētājs Raigo Tartiks. pēc veiksmīgas epizodes uzspēlēta apmierinātība no viņa puses. Arī pēc tehniskā pārtraukuma laukumā rit bezkompromisa cīņa - 9:9, 12:12.

Spēles galvenais tiesnesis vairākkārt ignorē līnijtiesnešu lēmumus un dara to pilnīgi pamatoti. Uzbrukumā kļūdās Siļutins un rezultāts kļūst 13:12 par labu igauņiem. Pēc brīža jau 13:15.

Īsi pirms otrā tehniskā pārtraukuma veiksmīgi blokā nospēlē Siļutins un atkal neizšķirts - 15:15. Pēc brīža marnics izvelk divas "mirušas bumbas", Siļutins apspēlē trīs vīru bloku un tehniskajā pārtraukumā komandas dodas pie rezultāta 16:15 par labu mūsējiem.

Pēc tehniskā pārtraukuma vairākas mūsējo kļūdas, rezultāts 16:18 un pārtraukumu prasa Aigars Birzulis (Cēsu Alus kluba galvenais treneris). Pārtraukums nā par labu - Lomakina uzbrukums pāri blokam, Siļutina veiksmīga serve un rezultāts neizšķirts - 18:18. Seta galotnē neapskaužamā situācijā nonāk "aliņi" - 18:20, vēlāk arī 19:21.

Seta galotnē cēsniekiem izdodas atspēlēties no 21:24 uz 24:24 (divus pārtraukums ņem igauņi), taču ar to izrādās par maz un otrā seta galotnē uzvar "TTU" - 26:24. Rezultāts pa setiem 1:1.

Pēc diviem pirmajiem setiem rezultatīvākie Cēsu kluba rindās - Aivars Siļutins un Valērijs Lomakins, kuri guvuši attiecīgi 11 un 10 punktus.

3. sets: Trešā seta sākumā cēsnieki nonāk zaudētāju lomā ar 0:2 (kļūdās Egleskalns), bet pēc brīža jau labo savas kļūdas un - 2:2. Arī seta turpinājums visai līdzīgs, pateicoties divām "TTU" kluba spēlētāju kļūdām servēs cēsnieki spēj turēties līdzi - 5:5. Ar vien vairāk iespēlējas Igaunijas kluba līderis Sepps, taču arī mūsējie turās godam 7:7. Tehniskajā pārtraukumā minimāls mājinieku pārsvars - 8:7.

Arī seta turpinājumā saglabājas neliels mājinieku pārsvars - 10:8, 11:9, 12:9. Šajā brīdī laukumā dodas Ilgvars Ozoliņš saspēles vadītāja postenī nomainot Jāni Bērziņu.

Pie nelabvēlīgā 9:13 pārtraukumu spiests ņemt Cēsu kluba treneris Aigars Birzulis.

Ar vien vairāk iespēlējas Lulla un ļauj savai komandai panākt līdz šim lielāko vadību plus četri (16:12). Igauņi spēlē ātru volejbolu, radot mūsējiem daudz problēmu tīkla malās. Pēc brīža "TTU" kļūdās uzbrukumā, veiksmīgi spēlē Egleskalns un "Cēsu Alus" komandai izdodas pietuvoties līdz mīnus divi - 16:18, taču jau pēc brīža atkal mīnus četri (16:20) un Lomakina vietā laukumā dodas Kudrjašovs.

Pie rezultāta 16:21 (pēc Priediša kļūdas uzbrukumā) otro pārtraukumu šajā setā spiests ņemt Aigars Birzulis. Seta galotnē komandas punktus dala līdzīgi un arī trešo setu savā labā noslēdz "studenti" - 25:20. Rezultāts pa setiem 2:1 mājinieku labā.

4. sets: Ceturtā seta sākumā nelielu "pārgrupēšanos" laukumā veicis Cēsu kluba galvenais treneris. Lomakina vietā laukumā paliek Kudrjašovs, cēlāja postenī joprojām Ozoliņš. Seta sākums atkal līdzīgs (2:2), pēc brīža uzbrukumā kļūdās Kudrjašovs, servē - Egleskalns un jau 7:5 par labu igauņiem.

Cēsu komanda maz punktu spēj gūt ar bloku, "TTU" spēlē ātri un precīzi, taču nekur tālu mājinieki netiek - 9:9, 10:10, ar vien veiksmīgāk darbojas Kudrjašovs.

Pēc brīža divas Egleskalna un viena Priedīša kļūda un jau atkal iedzinēju lomā cēsnieki - 11:14. Šajā brīdī nedaudz "atveras" Siļutins, panākot 14:14 un pārtraukumu ņem "TTU" treneri. Pēc pārtraukuma uzbrukumā kļūdās Bergmanis un atkal mīnus divi - 14:16. Mirkli vēlāk, pie rezultāta 15:18, pārtraukumu ņem Aigars Birzulis.

Pēc pārtraukuma nekas laukumā nemainās (seko vēl viens pārtraukums), igauņi spēlē labi, cēsnieki vairākkārt kļūdas un ceturto setu savā labā noslēdz "TTU" volejbolisti - 25:19, uzvarot visā spēlē ar 3:1.

Spēle beigusies!

     [+] [-]

, 2008-10-05 14:27, pirms 16 gadiem
Pārliecinoši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-05 15:26, pirms 16 gadiem
Ņemu savus vārdus atpkaļ! Ar šādu spēli Zatlera vedekliņa pazaudēs savu alus piramīdu!

     [+] [-]

, 2008-10-05 15:55, pirms 16 gadiem
negaidiju, ka sads bus speles iznakums!!! jau sezonas sakuma divi zagi!

     [+] [-]

, 2008-10-06 10:13, pirms 16 gadiem
paldies esportam par tieshraidi, bet nakamreiz varetu laicigak izzinjot!