Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par Šmēdiņu prasa 30 000 latu

Jānis Celmiņš

Par Šmēdiņu prasa 30 000 latu
Indulis Laškovs, "ELVI / Kuldīga" kluba direktors
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Trīs Latvijas volejbola klubi – SK "ELVI / Kuldīga", "Ezerzeme / DU" un VK "Rīga / Lāse-R" joprojām nespēj "sadalīt" divus jaunās paaudzes talantīgos mūsu valsts volejbolistus - Jāni Šmēdiņu un Denisu Petrovu. Kuldīgas kluba vadība pat draud ar tiesu darbiem.

Situācija…

Starpsezonu periodā vieni no Latvijas jaunajiem talantīgajiem volejbolistiem izteica vēlmi spēlēt jaunizveidotajā Rīgas klubā. Jānis Šmēdiņš līdz šim spēlēja SK „ELVI / Kuldīga”, bet Deniss Petrovs bija (ir?) VK „Ezerzeme/DU” īpašums.

Abi spēlētāji (kā uzskata VK „Rīga / Lāse-R” kluba vadība pēc Latvijas likumdošanā paredzētajiem noteikumiem) uzrakstīja atlūgumus un iesniedza tos saviem bijušajiem klubiem. Kuldīgas un Daugavpils klubi ar to nebija mierā un kad spēlētāji jau bija izspēlējuši vairākas pārbaudes spēles Rīgas kluba rindās lietā iesaistījās Latvijas Volejbola federācija. Izpildkomitejas sēdē pamatojoties uz „Spēlētāju pareju noteikumiem” un izvērtējot spēlētāju līgumus, to nosacījumus, kā arī Latvijas Republikas likumdošanu, kas bija spēcīgākais arguments lēma, ka spēlētāji ir pilntiesīgi Rīgas kluba spēlētāji. Abu spēlētāju bijušie (esošie?) klubi ar lēmumu nav mierā un Kuldīgas kluba vadība pat draud ar tiesu darbiem.

Šodien portālam eSports.lv izdevās aprunāties ar SK „ELVI / Kuldīga” un VK „Rīga / Lāse-R” pārstāvjiem, kuri pauda savu nostāju šajā lietā. Daugavpils kluba vadība par savām turpmākajām darbībām šajā jautājumā lems nākamajā nedēļā valdes sēdē.

Viedokļi…

VK „Rīga / Lāse-R” menedžeris Ainārs Dakša: „Situācija ir gaužām vienkārša. Starpsezonu periodā, ja es pareizi esmu izpratis situāciju spēlētāji nespēja rast kompromisu ar saviem iepriekšējiem klubiem un izteica vēlmi pievienoties mūsu klubam. No savas puses klubs informēja spēlētājus par to, ka viņiem sākumā ir jānoslēdz saistības ar saviem iepriekšējiem īpašniekiem. Kā es saprotu, tad likuma noteiktajā kārtībā tas viss arī tika izdarīts. Gan Deniss Petrovs, gan Jānis Šmēdiņš atbilstoši saviem līgumiem noformēja atlūgumus, plus Jānis Šmēdiņš līgumā paredzētajā kārtībā pārskaitīja Kuldīgas klubam kompensāciju. Lielākā problēma bija tā, ka federācija ilgu laiku nespēja izlemt, vai apstiprināt šos spēlētāju atlūgumus. Pamatojoties uz „Pāreju reglamentu”, kurš gan ir visai nekonkrēts un neprecīzs, federācija izpildkomitejas sēdē tika pieņemts lēmums, ka spēlētāji var spēlēt pie mums. Gribētu uzsvērt, ka mēs nekādā gadījumā nebūtu uzsākuši šo lietu, ja juristi teiktu, ka mums nav taisnība un pastāv kāda šaubu zona. Pašreiz komanda „gāja uz visu banku”, jo mums nebija nekādu citu spēlētāju resursu šajās pozīcijās. Ar šo federācija lēmumu tika apstiprināts tas, ka viņi pareizā formā ir lauzuši līgumus ar saviem iepriekšējiem darba devējiem un mēs varam slēgt līgumus ar šiem diviem spēlētājiem un pieteikt viņus sava kluba rindās.”

SK "ELVI/Kuldīga" kluba direktoram Indulim Laškovam šajā jautājumā ir pilnīgi cita nostāja. „Mūsu nostājā nekas nav mainījies. Vairāk kārt esam informējuši arī volejbola federāciju un iesaistījušies visa veida sarunās par šo problēmu. Mūsos šī situācija izraisa neizpratni par lietas traktējumu. Negribu teikt, ka tiek atbalstīts viens vai otrs klubs, taču… Mūsu informācija ir tāda, ka Jānis Šmēdiņš paliek Kuldīgā un Rīgas klubs nav gatavs maksāt nekādu kompensāciju (vēlāk gan Laškovs atzina, ka trīs tūkstoši eiro klubam tomēr tikuši pārskaitīti – aut.) un pēc priekšpēdējās Izpildkomitejas sēdes tika atzīts, ka tā ir klubu problēma un, ka federācijai nav dokumenta pēc kura pieņemt lēmumu. Vēlāk lēmums tomēr tika pieņemts un Šmēdiņa pāreja tika atbalstīta. Lēmums mūsos ir radījis neizpratni un no mūsu pozīcijām skatoties šis lēmums varētu radīt divus sliktus piemērus – arī nākotnē varētu būt haoss spēlētāju pārejās un tas noteikti parāda uz kurieni tad iet Latvijas volejbols. Mūsu komandai šis lēmums ir ļoti sāpīgs. Mūsu klubā tiek ieguldīti zināmi naudas līdzekļi – gan uzņēmumu, gan personīgie. Nākotnē šādi lēmumi var izraisīt atbalstītāju nevēlēšanos piesaistīt finanses tieši volejbolam. Manā skatījumā šis jautājums ir jākārto vienkārši – nākot uz normālām sarunām, nevis jautājumus risinot vienpusēji. Šobrīd mēs gaidām, kad spēlētājs nospēlēs vismaz vienu spēli Rīgas kluba rindās un, tad attiecīgi rīkosimies. Mēs uzskatām, ka ar Šmēdiņu slēgtais līgums nav Darba līgums un ja būs nepieciešams risināsim to ar Latvijas likumdošanā pieņemtajām normām – tiesas ceļa!” izveidojušos situāciju komentēja Kuldīgas kluba pārstāvis.

Laškovs nosauca arī summu par kuru klubs būtu gatavs atlaist spēlētāju uz Rīgas klubu – „Tie ir 30 tūkstoši latu! Tā ir tā summa, par kuru mēs varam iegādāties jaunu šīs pozīcijas spēlētāju. Mēs Šmēdiņu vērtējam ļoti augstu un, lai arī viņš nav nospēlējis nevienu spēli Latvijas izlasē, viņa perspektīvas var būt ļoti labas,” teica Kuldīgas kluba pārstāvis.

1 2 38 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2008-10-03 00:22, pirms 16 gadiem
VK „Rīga / Lāse-R” gribēja izbraukt "pa lēto" izmantojot likumu, kas paredzēts "parastajiem" cilvēkiem. Ja sportisti varētu tā vienkārši uzrakstīt atlūgumu un aiziet, tad sabruktu lielākā daļa mazo klubu (it sevišķi futbolā), kuru ienākumi ir balstīti uz perspektīvo sportistu sagatavošanu un pārdošanu lielajiem klubiem.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-03 00:22, pirms 16 gadiem
koks ar diviem galiem

  -3 [+] [-]

, 2008-10-03 00:23, pirms 16 gadiem
lacom, 00:22, pirms dažām sekundēm, citēt

VK „Rīga / Lāse-R” gribēja izbraukt "pa lēto" izmantojot likumu, kas paredzēts "parastajiem" cilvēkiem. Ja sportisti varētu tā vienkārši uzrakstīt atlūgumu un aiziet, tad sabruktu lielākā daļa mazo klubu (it sevišķi futbolā), kuru ienākumi ir balstīti uz perspektīvo sportistu sagatavošanu un pārdošanu lielajiem klubiem.
-------------------------
piekrītu

 +11 [+] [-]

, 2008-10-03 00:27, pirms 16 gadiem
ELVI auni, tikai tad, kad Kreilis aizgaaja uz Rīgas klubu, saakaat apjeegt vinja patieso veertiibu un noziimi. Tas, ka cilveeks uzaudzis Kuldiigaa nenoziimee, ka vinsh kaa skolas laikos patriotiski paarstaavees pilseetas komandu, kaa redzams par to juus nebijaat aizdomaajushies. Puisis jau ir pietiekoshi izaudzis, vinjam ir sava dziive, savas intereses un tiesiibas izveeleeties sev labaako variantu, ko arī Jānis izdarīja. Lai veicas, puis!

     [+] [-]

, 2008-10-03 00:29, pirms 16 gadiem
viss ir skaidrs un zinaams!!! LASSKOVAM vienkaarssi reaala naudinja spiid ssaja jautaajumaa, tapeec vinjss ir tik lloti ieintreeets kapaaties liidz galam! Seit jau darbojas personiigaas intereses.!!!!!

 +19 [+] [-]

, 2008-10-03 01:18, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: koks ar diviem galiem
Ko es atkal?
Slēpts komentārs: Koks_ar_2_galiem

  +2 [+] [-]

, 2008-10-03 01:24, pirms 16 gadiem
Koks_ar_2_galiem rakstīja: Ja godiigi, lai tas Lashkovs iet di**t! MEES VEERTEEJAM VINJU LJOTI AUGSTU! Di**t vajag mazaak! Labi ja reiz pa visu sezonu laukumaa uzlaistu!
taa jau nu ar nevajag, ja nezini cik Shmedinjsh bija (ir) svarigs ELVI. domāju, ka loti labs lietas koks vins ir. iespejams labakais no jaunas paaudzes.

var saprast abas puses. izskatas jau, ka bez tiesas iejauksanas te neiztikt!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-03 01:32, pirms 16 gadiem
Es protams neesmu redzējis tos noslēgtos līgumus, bet nu parasti sportista līgumi ar klubu netiek sastādīti pēc principa "Tu spēlē, es maksāju. Pārējos neatrunātos jautājumus nosaka darba likumdošana." Es neesmu dzirdējis, kad kāds, piemēram, NHLā būtu uzrakstījis atlūgumu un aizgājis uz citu klubu spēlēt. Nu jā Andris B. (visu cieņu kā sportistam utt.) toreiz uzmeta Gunti I., kā rezultātā beidza viens BK pastāvēt. Vai tas bija attaisnojams vai nē, es netaisos tiesāt, bet uzmešanas faktu saskatu un tas ir manā uztverē slikti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-03 01:45, pirms 16 gadiem
Eu nu dzheki galiiigi sajaajushies, kaadas 30 000 shtukas???????? a kaapeee ne 130000?????????????
bet ja godiigi tad cik ir runaats ar volejbolistiem, tad nu shitaa federaacija ir pilniigaa pakaljaa, ne sev kaut ko var nopelniit ne arii citiem ljauj

     [+] [-]

, 2008-10-03 01:50, pirms 16 gadiem
sviests kaut kads... kaposts jau baigais tiek pieprasits, saprotams ari, kapec laskovs ta iestajies par savu, ka neka pagasgad tiri labi nodrosinaja shmedinja dzivosanas un treninplana izpildi... un ne jau tur lai nakamaja gada aizlaistu prom.

tachu ceru, ka viss nokartosies un kreilis speles riga!

     [+] [-]

, 2008-10-03 03:04, pirms 16 gadiem
muhahahahahaa lasis atkal grib iegraabties tikai naudaa un viss...
iisteniibaa jau lasis tur neko nesaka vins jau gandriiz ir 6, visu nosaka bergmanis(ja nezin tad kuldigas elvi ipashnieks)..lasis lai kaut ko taadu izdomaatu - neticu....jo vins pat no volejbola neko nejeedz

  +3 [+] [-]

, 2008-10-03 04:51, pirms 16 gadiem
Maiklz, 01:32, pirms 3 stundām, citēt

Es protams neesmu redzējis tos noslēgtos līgumus, bet nu parasti sportista līgumi ar klubu netiek sastādīti pēc principa "Tu spēlē, es maksāju. Pārējos neatrunātos jautājumus nosaka darba likumdošana." Es neesmu dzirdējis, kad kāds, piemēram, NHLā būtu uzrakstījis atlūgumu un aizgājis uz citu klubu spēlēt. Nu jā Andris B. (visu cieņu kā sportistam utt.) toreiz uzmeta Gunti I., kā rezultātā beidza viens BK pastāvēt. Vai tas bija attaisnojams vai nē, es netaisos tiesāt, bet uzmešanas faktu saskatu un tas ir manā uztverē slikti.
--------------------------------
Andrim B., tad bija 17 gadu un 17 gados nevar nevienu profesionālu līgumu parakstīt, tā ka Andžas vecākiem taisnība vien bija, naudu dabūja, kas bija viņu audzinājuši, pēdējais trenneris un viņa vecāki

  +2 [+] [-]

, 2008-10-03 08:39, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: lacom, 00:22, pirms dažām sekundēm, citēt

VK „Rīga / Lāse-R” gribēja izbraukt "pa lēto" izmantojot likumu, kas paredzēts "parastajiem" cilvēkiem. Ja sportisti varētu tā vienkārši uzrakstīt atlūgumu un aiziet, tad sabruktu lielākā daļa mazo klubu (it sevišķi futbolā), kuru ienākumi ir balstīti uz perspektīvo sportistu sagatavošanu un pārdošanu lielajiem klubiem.
-------------------------
piekrītu
A tur taču bija rakstīts,ka viņs samaksājis līguma noteikto kopensāciju Elvi par aiziešanu no kluba.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 09:00, pirms 16 gadiem
Uz līdzīga punkta pamata par likumdošanu nodarbībā, cik atceros, kādreiz arī Malkins no Krievijas aizbrauca. NHL laikam pamatā darbojās klubu starpā noslēgtais līgums, kas aiztaisa caurumus, lai nevarētu izbraukt ar vispārējo nodarbinātības likumdošanu.

     [+] [-]

, 2008-10-03 09:53, pirms 16 gadiem
Tagad LVF izskatās ka p... .
Interesanti zināt,kas notiks ja Kreili ņems kāds ārzemju klubs.
Cik paprasīs LVF un cik Rīga

  +3 [+] [-]

, 2008-10-03 10:02, pirms 16 gadiem
neticama summa volejbolam. interesanti cik francijas klubs samaksaja par Celitanu?

  -3 [+] [-]

, 2008-10-03 10:38, pirms 16 gadiem
Indriksons jau to klubu taisīja tikai dēl perspektīvā Andra - neviens viņam nebija paskaidrojis, ka basketbolā nav tādas sistēmas ar kuru var pelnīt kā ar futbolistiem. Biedriņam jau toreiz bija ap 3000 Ls alga un brīvais trenniņu apmeklējums. Galvenais viņam vajadzēja būt uz strīpas Eirokausu spēklēs un atrādīties ārzemēs.

Otersons bija viņa ilglaicīgais trenneris, tātad atkrita tā naudas dalīsana visiem iepriekšejiem talanta audzinātājiem.

Un man šķiet, ka Biedriņš pēc NBA noslēgtā līguma Indriksonam kaut kādu simbolisku naudiņu savas kopējās Skonto algas apmērā pārskaitīja.

garais_999 rakstīja: Maiklz, 01:32, pirms 3 stundām, citēt

Es protams neesmu redzējis tos noslēgtos līgumus, bet nu parasti sportista līgumi ar klubu netiek sastādīti pēc principa "Tu spēlē, es maksāju. Pārējos neatrunātos jautājumus nosaka darba likumdošana." Es neesmu dzirdējis, kad kāds, piemēram, NHLā būtu uzrakstījis atlūgumu un aizgājis uz citu klubu spēlēt. Nu jā Andris B. (visu cieņu kā sportistam utt.) toreiz uzmeta Gunti I., kā rezultātā beidza viens BK pastāvēt. Vai tas bija attaisnojams vai nē, es netaisos tiesāt, bet uzmešanas faktu saskatu un tas ir manā uztverē slikti.
--------------------------------
Andrim B., tad bija 17 gadu un 17 gados nevar nevienu profesionālu līgumu parakstīt, tā ka Andžas vecākiem taisnība vien bija, naudu dabūja, kas bija viņu audzinājuši, pēdējais trenneris un viņa vecāki

  +3 [+] [-]

, 2008-10-03 10:43, pirms 16 gadiem
Visi te baigi gudrie. Es pat veca vecene zinu, ka ir tāds vārds TRANSFĒRS, kas jums ir svešvārds. Ja šāda transfēra summa ir iestrādāta līgumā, tad klubs kas grib šo spēlētāju sev, ar kuram nav beidzies līgums ar iepriekšējo klubu, ar šo transfēra naudas summu ir jārēķinās.

     [+] [-]

, 2008-10-03 10:55, pirms 16 gadiem
Wball rakstīja: Visi te baigi gudrie. Es pat veca vecene zinu, ka ir tāds vārds TRANSFĒRS, kas jums ir svešvārds. Ja šāda transfēra summa ir iestrādāta līgumā, tad klubs kas grib šo spēlētāju sev, ar kuram nav beidzies līgums ar iepriekšējo klubu, ar šo transfēra naudas summu ir jārēķinās.
Bet cik var saprast, ta šī summa jau arī ir samaksāta (3000 EUR) un tālāk iestājas vispārējā darba likumdošana vai kādas citas vienošanās Latvijas klubu starpā vai federācijas noslēgtās vienošanās ar citu valstu federācijām, kas nosaka pārejas noteikumus ar federācijās ietilpstošajiem klubiem.

     [+] [-]

, 2008-10-03 11:09, pirms 16 gadiem
bet vai neviens nav padomajis, ka ELVI nemaz negrib laist puiku prom. uzlika 30 000 lvl pareju, taa teikt - "gribiet maksajiet, negribiet - vinjsh paliek kuldiga!" sada summa volejbolam ir nepamatoti augsta, bet tomerm ja kuldigai ir speka ligums (ka pashi saka, kursh vel piedevam nav darba ligums), tad ta var dariit.

interesanti, ja kuldiga uzvares tiesa, vai smedins atgriezisies un speles pie vinjiem? vai iespejams uz gadu vai varbut pat uz visiem laikiem! (kas noteikti butu zaudejums visam Latvijas volejbolam) metis mieru volejbolam? tas nu neiet kopa manuprat. saja gadijuma zel speletaja, turklat - talantiga speletaja!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 11:26, pirms 16 gadiem
orient.lv
Bet cik var saprast, ta šī summa jau arī ir samaksāta (3000 EUR) un tālāk iestājas vispārējā darba likumdošana vai kādas citas vienošanās Latvijas klubu starpā vai federācijas noslēgtās vienošanās ar citu valstu federācijām, kas nosaka pārejas noteikumus ar federācijās ietilpstošajiem klubiem.

Cik es saprotu no radušās situācijas, ka Jānis samaksāja kompensāciju (3000EUR) sakarā ar līguma pirmstermiņa laušanu, nevis transfēru (30000LV). Spēletājam nav jāmaksā transfērs, tas ir jādara klubam saistībā ar spēlētāja pirmstermiņa līguma laušanu un uzņemšanu savā klubā.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 11:44, pirms 16 gadiem
Šis ir ļoti vērtīgs gadījums, kad ja visas puses izdarīs attiecīgos secinājumus beidzot tiks sakārtots pāreju jautājums. Florbolā, Volejbolā, Handbolā šie noteikumi vismaz Latvijā ir ļoti neskaidri, ļoti neprecīzi un nekonkrēti un dažādi traktējami. Varbūt šādi skandāli beidozt liks sakārtot šos jautājumus.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 11:53, pirms 16 gadiem
Vispār jau, nezinot līguma saturu, var tikai minēt, kurai pusei ir taisnība Turklāt līgums, kuru klubs noslēdz ar spēlētāju, neatkarīgi no tajā esošajiem nosacījumiem ir darba līgums...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-03 11:59, pirms 16 gadiem
Reaali saprotu kaapeec Elvi negrib laist prom Jaani - vinsh tomeer pagaajushajaa gadaa kopaa ar Levchenko bija uzbrukuma liideri. Un 30k manupraat ir ljoti adekvaata summa. Pat nezinu vai par to vinji atradis lidzvertigu kreilja aizstajeju.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-03 12:30, pirms 16 gadiem
Es gan neuzkatu ka tas ir baigais cipars, jo ja Šmēdu pamanīs tālāk, tad tā būs smieklu nauda ko dabujis ELVI

     [+] [-]

, 2008-10-03 12:31, pirms 16 gadiem
Un vel-smuka bilde Indulim!!!

     [+] [-]

, 2008-10-03 12:50, pirms 16 gadiem
Ja jau Elvi ir gatavi iet uz tiesu, tad jau viss tik vienkārši, kā to pasniedz Lāse vai federācija, nav. Neticu, ka tur visi ir tik muļķi, ka gatavi tērēt naudu tiesai(un visam, kas ar to saistīts), ja paši zina, ka nav cerību to atgūt. Vai viņi vienkārši grib drusku izrādīties. Federācijā jebkurā gadījumā neko nepanāks, jo tā ir tikai Lāses balss retranslators, paši viņi nav spējīgi neko izlemt, kur nu vēl to jēdzīgi pamatot.
Bet vispār prieks, ka mūsu volejbolisti labi dzīvo, mierīgi var 3000 samaksāt no savas kabatas, lai aizietu uz citu klubu. Vai nu Elvi tik daudz maksāja, vai Lāse tik daudz piesolīja(vai arī paši iedeva to summu no kaut kāda melnā koferīša, kuru nevar deklarēt). Ja jau volejbolisti tik labi dzīvo, tad arī 30 000 par pāreju prasīt nav nemaz tik daudz.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 13:10, pirms 16 gadiem
bet logjiski ka laase vinjam iedeva to naudu, pats jau vins tocna nemaksaatu taadu naudu..kreilis vnk nau taads

  -1 [+] [-]

, 2008-10-03 14:37, pirms 16 gadiem
Es ļoti ceru, ka pats Jānis necietīs no šī situācijas un varēs aizvadīt labu sezonu, tas vienīgas kas uztrauc
Janka turies !!!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-03 14:41, pirms 16 gadiem
Kreilis nekad nerakstītu atlūgumu nebūdams drošs, ka nespēlēs Lāsē. Cik es te saprotu, Viņam vēl jo projām ir līguma attiecības ar ELVI. Noteikti kāds solīja, ja tiksi prom no ELVI, spēlesi pie mums t.i. Lāsē. Par naudām tas vis ir normāli, tikai baidos, ka šajā gadījumā cietīs pats spēlētājs.

     [+] [-]

, 2008-10-03 15:35, pirms 16 gadiem
Izskataas, ka sezonas saakumu naaksies diemzheel izlaist klubu nesaskanju deelj.

     [+] [-]

, 2008-10-03 16:01, pirms 16 gadiem
Autors:''..pēc Latvijas likumdošanā paredzētajiem noteikumiem.''
Vispirms uzzini visu izmantojamu vārdu nozīmi, tad tikai raksti!! Zini, kas ir likumdošana? Likumdošana ir likuma izdošanas process! Es domāju, ka šeit pareizāk būtu izmantot: ''saskaņā ar LR likumos paredzētajiem noteikumiem.''

  -2 [+] [-]

, 2008-10-03 18:07, pirms 16 gadiem
makgaivers rakstīja: Autors:''..pēc Latvijas likumdošanā paredzētajiem noteikumiem.''
Vispirms uzzini visu izmantojamu vārdu nozīmi, tad tikai raksti!! Zini, kas ir likumdošana? Likumdošana ir likuma izdošanas process! Es domāju, ka šeit pareizāk būtu izmantot: ''saskaņā ar LR likumos paredzētajiem noteikumiem.''
droši vari iet dir.t, bezsmadzeņu lenteni!
1 2 38 komentāri