Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmas Mislovicē, kungi Maljorkā

Jānis Celmiņš

Dāmas Mislovicē, kungi Maljorkā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: www.fivb.com

Šajā nedēļā Maljorkā (Spānijā) un Mislovicē (Polijā) risināsies kārtējie FIVB Pasaules kausa posmi attiecīgi vīriešu un sieviešu pludmales volejbola duetiem. Uz turnīriem jau devušies visi Latvijas dueti.

Sieviešu turnīrā Mislovicē Latviju pārstāvēs viens duets - Inguna Minusa un Inese Jursone. Sākotnēji turnīram dalību bija pieteikušas arī jaunās Anete Krastiņa / Zita Freidenfelde, bet īsi pirms turnīra sākuma viņas savu dalību sacensībās atsaukušas.

Maljorkā startēs abi mūsu olimpieši - Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs. Tāpat kā PK posmā Norvēģijā (aizvadītajā nedēļā) Mārtiņu smiltīs redzēsim kopā ar Tomu Šmēdiņu, bet Aleksandrs spēlēs kopā ar Ruslanu Sorokinu. Ja Pļaviņš / Šmēdiņš pēc Norvēģijas posma uz īsu brīdi iegriezās arī mājās, tad Aleksandrs ar Ruslanu vairāk kā diennakti pavadījuši Oslo lidostā (tas bija iemesls kāpēc neredzējām viņus Latvijas čempionātā) devās uz Maljorku.

Latvijas pludmales volejbola līgas mājas lapā internetā beachvolley.lv jau vairākas dienas lapas apmeklētājiem (aptaujā) tiek uzdots jautājums - kurš no Latvijas duetiem sasniegs augstāku vietu Pasaules kausa posmā Maljorkā? 78% respondentu atbildējuši, ka tie būs Toms ar Mārtiņu, 11%, ka Aleksandrs un Ruslans, bet vēl 11% abu izredzes vērtē līdzīgi.

Aizvadītajā Pasaules kausa posmā Norvēģijā Pļaviņš / Šmēdiņš izcīnīja dalītu 9. vietu, bet Samoilovam / Sorokinam dalīta 13. vieta.

Gan mūsu dāmās, gan puiši turnīrus attiecīgi Mislovicē un Maljorkā uzsāks ar pamatturnīru - ceturtdien. Spriežot pēc dalībnieku sastāviem turnīri salīdzinājumā ar Norvēģijas posmu (pirms nedēļas) varētu būt nedaudz spēcīgāki.

Izmantotie resursi:
fivb.com