Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līgā klāt izšķirošās cīņas

Jānis Celmiņš

Pasaules līgā klāt izšķirošās cīņas
Vai Brazīlija atkal triumfēs?
Foto: fivb.org

Jau trešdien, 4. jūlijā Bulgārijā (Sofijā) startēs Pasaules līgas volejbolā izšķirošās cīņas. Cīņu par uzvaru turpina sešas izlases – Bulgārija, Vācija, ASV, Kuba, Brazīlija un Polija.

Viens ir skaidrs – Pasaules līgā būs jauni uzvarētāji. Pagājušā gada līgas uzvarētāja Krievija līdz labāko sešiniekam nav aizspēlējusies, taču finālsešiniekā ir pēdējā desmitgadē visvairāk uzvarējusī (astoņas reizes) Brazīlija. Tieši Brazīlijas izlase ir favorīte arī šī gada turnīrā, taču viegla pastaiga tai nav gaidāma jau grupā, kur būs jāmēro spēki ar Poliju un Kubu.

Sacensību nolikums paredz, ka labākās sešas komandas vispirms divās grupās izspēlēs viena apļa turnīru un pusfinālos iekļūs divas labākās komandas no katras grupas. E grupā spēkus samēros Bulgārijas, Vācijas un ASV izlases, bet F apakšgrupā cīnīsies jau pieminētās Brazīlija, Kuba un Polija. Trešdien, ceturtdien un piektdien paredzētas cīņas grupās, sestdien pusfināli, bet svētdien cīņas par godalgām.

Pirmās spēles jau rīt, kad E grupā Kuba mēģinās „iekost” Brazīlijas volejbolistiem, bet F apakšgrupā mājinieki bulgāri cīnīsies ar vāciešiem.

Pasaules līgā cīņu par uzvaru šogad sāka 16 komandas, kas tika sadalītas četrās grupās. A grupā uzvaru izcīnīja Kuba, aiz sevis atstājot Krieviju, B grupā otrajā vietā paliekot Brazīlijai (turnīram kvalificējās kā labākā otrās vietas komanda), triumfēja Polija, C grupas cīņās pārāka par pārējām bija ASV, bet D grupā pārliecinoši uzvarēja Vācija.

Pēdējo gadu Pasaules līgas medaļnieki

GadsZeltsSudrabsBronza
2001.BrazīlijaItālijaKrievija
2002.KrievijaBrazīlijaDienvidslāvija
2003.BrazīlijaSerbija un MelnkalneItālija
2004.BrazīlijaItālijaSerbija un Melnkalne
2005.BrazīlijaSerbija un MelnkalneKuba
2006.BrazīlijaFrancijaKrievija
2007.BrazīlijaKrievijaASV
2008.ASVSerbijaKrievija
2009.BrazīlijaSerbijaKrievija
2010.BrazīlijaKrievijaSerbija
2011.KrievijaBrazīlijaPolija