Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt ceturtā "Schenker" līgas sezona

Jānis Celmiņš

Klāt ceturtā "Schenker" līgas sezona
Igaunijas volejbola federācijas ģenerālsekretārs
Henns Vallimē un Latvijas volejbola federācijas
prezidents Almers Ludviks
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Olimpiskajā centrā notika "Schenker" Baltijas volejbola līgas preses konference, kurā līgas vadība un klubi iepazīstināja sabiedrību ar jauninājumiem un mērķiem gaidāmajai sezonai.

Preses konferenci ar uzrunu atklāja Latvijas Volejbola Federācijas prezidents Almers Ludviks: „Šogad man ir tas gods pirmo reizi būt klāt šeit jaunās sezonas priekšvakarā. Personīgo esmu sekojis līdzi visiem notikumiem volejbolā, bet kā prezidents esmu klāt pirmo reiz. „Schenker” līga kā projekts šo gadu laikā ir kļuvis ļoti veiksmīgs un pietiekami atpazīstams. Līgas norisei līdzi seko gan Baltijas, gan visas Eiropas valstis un tas neapšaubāmi priecē. Lielu pateicību ir pelnījuši kā Igaunijas federācijas pārstāvji tā arī kompānijai „Schenker”. Esam ļoti priecīgi, ka „Schenker” līgā joprojām ir klubs no Lietuvas, tāpat patiess prieks par „Armijas Volejbola kluba” iesaistīšanos līgā. Par līgas izaugsmi liecina gan klubu, gan atsevišķu spēlētāju izaugsmi. Divi Latvijas klubi jaunajā sezonā plāno piedalīties Eiropas kausos, kas noteikti ir solis uz priekšu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.”

Arī Igaunijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Henne Vallimē pauda prieku par jau ceturto līgas sezonu, kura startēs jau šajā nedēļas nogalē: „Ievadā gribētos teikt lielu paldies ”Schenker” līgas galvenajam atbalstītājam kompānijai „Schenker”. Līgas projektu varam salīdzināt kā ar labu vīnu vai konjaku, kurš ar katru gadu paliek ar vien labāks. Trīs līgas klubi šosezon pārstāvēs Baltijas valstis Eiropas kausos un ir izvirzījušas sev augstus mērķus. Mēs strādājam, lai pilnveidotos un kļūtu spēcīgāki un esmu pārliecināts, ka arī šī sezona būs solis uz priekšu.”

Latvijas klubi

Latvijas spēcīgākie klubi apstiprināja gatavību piepildīt augstākos mērķus šajā sezonā. Divi no Latvijas klubiem (SK ELV / Kuldīga un VK Rīga / Lāse-R) šosezon plāno startēt Eiropas kausos. Tāpat Latvijas spēcīgāko klubu pārstāvji pauda apņēmību cīnīties par „virsotnēm” arī Baltijā.

VK „Rīga / Lāse-R” treneris Uģis Krastiņš: „Kā jau zināms starpsezonu periodā apvienojušies divi Rīgas klubi. Tas galvenokārt tika darīts, lai izveidotu spēcīgu komandu, kura varētu startēt gan Baltijā, gan Eiropā. Esam piesaistījuši vairākus spēlētājus arī no citiem Latvijas klubiem. Pagaidām mūsu kluba rindās nav neviena ārzemnieka, taču iespējams, ka sezonas laikā kāds varētu mums pievienoties. Esam piedalījušies trijos pārbaudes turnīros, divos no kuriem arī uzvarējuši. Iespēju robežās šosezon spēlēsim Sporta namā „Daugava”, bet atsevišķas spēles spēlēsim arī Olimpiskajā sporta centrā. Ja runājam par komandas mērķiem, tad Latvijā mūsu uzdevums ir uzvarēt gan kausā, gan čempionātā, Eiropā – pārvarēt turnīra trīs kārtas, bet „Schenker” līgā – mums gribētos pabojāt garastāvokli „Selver” komandai.”

SK „ELVI / Kuldīga” pārstāvis Indulis Laškovs: „Ja iepriekšējās sezonas mēs iesākām kā gados jauna komanda, tad šogad mūsu komanda ir krietni vien pieredzējušāka. Komandā šosezon ir vairāki jauni spēlētāji – divi leģionāri un bijušais VK „Lāse-R” spēlētājs Jevgēņijs Grimailovs. Izdevies komandā saglabāt arī pagājušajā sezonā mūsu klubā spēlējošo Ukrainas spēlētāju Andreju Ļevčenko. Komanda cītīgi trenējas un gatavojas jaunajai volejbola sezonai. Šis būs mūsu komandas debijas gads Eiropas kausos un tur mūsu mērķis ir pārvarēt vismaz divas kārtas. Komandas galvenais treneris šosezon būs Jānis Labucks, bet viņa palīgs Andris Šmēdiņš. Protams, nevaru teikt tikai labu un nedaudz pieskaroties arī negatīvajām lietām, mani ļoti satrauc situācija, kas izveidojusies ar Jāņa Šmēdiņa pāreju. Domāju, ka mēs to tā neatstāsim un rīkosimies.”

Tāpat augstus mērķus jaunajā sezonā izvirzījuši arī pārējie Latvijas klubi.

„Cēsu Alus” komandas mērķi jaunajā sezonā ir sestā vieta „Schenker” līgā un labāko trijnieks Latvijas čempionātā. „Vislielākās cerības saistām ar jaunā trenera Aigara Birzuļa atnākšanu. Komandu papildinājuši pieredzējušie Ilgvars Ozoliņš un Gvido Priedītis. Tāpat lielas cerības sasitām ar vienu no Latvijas jaunajiem un talantīgajiem spēlētājiem – Hermani Egleskalnu,” pastāstīja Cēsu komandas vadītājs Kaspars Timermanis.

VK „Biolars / Ozolnieki” pārstāvji pavēstīja, ka komandas pagājušās sezonas kodols ir saglabāts. Komandu papildinājis Viktors Ceplītis un vairāki gados jauni spēlētāji. „Mums izdevies saglabāt komandas pieredzējušo kodolu un piesaistīt pāris jaunus spēlētājus. Komandas vadības flangā nekas nav mainījies. Komandu joprojām trenēs Jurijs Deveikuss. Ja komanda parādīs visu uz ko ir spējīga, tad domāju, ka ar mums spēlēt būs grūti gandrīz visām komandām,” pastāstīja Ozolnieku kluba prezidents Rolands Baranovskis.

Šīs sezonas „Schenker” līgas debitanti „Armijas Volejbola kluba” volejbolisti jau pirmajā sezonā plāno iegūt vietu labāko astoņu komandu skaitā. „Latvijas nacionālā čempionāta apritē esam jau četrus gadus un šosezon mums ir tas gods startēt „Schenker” līgā. Tāpat plānojam pārstāvēt Latviju pasaules čempionāta militārpersonām. Komandas kodols ir saglabājies, bet esam spējuši piesaistīt arī vairākus aizvadītās sezonas „Schenker” līgas klubu spēlētājus (Edgaru Reinfeldu, Tomasu Kalniņu, Klāvu Zaļkalnu, Māri Vensbergu). Komandas galvenā trenera funkcijas arī šogad pildīs Uldis Ozoliņš, bet viņa palīgs būs mūsu komandas jaunieguvums – Klāvs Zaļkalns,” pastāstīja AVK pārstāvis.

VK „Ezerzeme/DU” treneris Edgars Savickis: „Šajā sezonā notikušas lielas izmaiņas komandas vadībā. Mums ir jauns komandas vadītājs un pilnīgi jauna valde. Mūsu uzdevums šosezon ir iekļūt labāko astoņu komandu skaitā „Schenker” līgā un pusfinālos kā Latvijas čempionātā tā arī kausa izcīņā. Šosezon mūsu galvenais mērķis ir izvedot komandas kodolu, ar kuru varētu veiksmīgi spēlēt nākamos pāris gadus. Komandu ir papildinājuši trīs gados jauni spēlētāji, kuru uzvārdi gan pagaidām neko neizsaka. Joprojām paliek atklāts jautājums par Denisa Petrova pāreju uz Rīgas klubu. Nākamās nedēļas sākumā mums ir valdes sēde, kurā tad arī tiks lemts par šo lietu.”

Igaunijas klubi

Par saviem mērķiem un uzdevumiem preses konferences laikā pastāstīja arī Igaunijas klubu pārstāvji. Visnopietnākās pretenzijas uz uzvaru „Schenker” līgā ir „Selver” komandai, tāpat ļoti spēcīgas solās būt Tartu un Pērnavas komandas. Tartu komandas rindās redzēsim arī Austri Štālu, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja SK „Rīga” rindās.

Ceturtās sezonas sākums jau šajā nedēļas nogalē

Ceturtā "Schenker" volejbola līgas sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē (4. un 5. oktobrī) un četras no sešām Latvijas komandām savas pirmās spēles aizvadīs savā laukumā. Jaunizveidotais Rīgas klubs VK "Rīga / Lāse-R" savā laukumā (SN Daugava) tiksies ar "Aeroc Rakvere" klubu, līgas debitanti "AVK" volejbolisti NBS sporta kluba zālē spēlēs pret VK "Parnu", VK "Biolars/Ozolnieki" un SK "ELVI/Kuldīga" komandas attiecīgi Ozolniekos un Kuldīgā spēlēs ar VK "Viru" un "Tartu Pere Leib" vienībām.

"Ezerzeme/DU" un "Cēsu Alus" savas pirmās spēles aizvadīs izbraukumos, tiekoties attiecīgi ar Lietuvas klubu, kurš šosezon līgā startēs ar nosaukumu "Flamingo Volley" un līgas čempioniem "Selver" volejbolistiem.

„Schenker” līgas spēles (4. oktobris)
SN Daugava, pl. 19.00 VK "Rīga / Lāse-R" - "Aeroc Rakvere"
NBS sporta klubs, pl. 18.00 "AVK" - VK "Parnu"
Tallina, pl. 17.00 "Selver" - "Cēsu Alus"
SN Ozolnieki, pl. 18.00 VK "Biolars/Ozolnieki" - VK "Viru"
Kuldīgas SC, pl. 16.00 "ELVI/Kuldīga" - "Tartu Pere Leib"
Viļņa, pl. 14.00 "Flamingo Volley" - "Ezerzeme/DU"

„Schenker” līgas spēles (5. oktobris)
NBS sporta klubs, pl. 16.00 "AVK" - "Aeroc Rakvere"
SN Daugava, pl. 17.00 VK "Rīga / Lāse-R" - VK "Parnu"
Tallina, pl. 14.00 "TTU" – "Cēsu Alus"
SN Ozolnieki, pl. 16.00 VK "Biolars/Ozolnieki" - "Tartu Pere Leib"
Kuldīgas SC, pl. 15.00 "ELVI/Kuldīga" - VK "Viru"