Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Labākie oktobrī – Gatis Garklāvs, Linda Liniņa un Kristaps Šepte

Labākie oktobrī – Gatis Garklāvs, Linda Liniņa un Kristaps Šepte
Baltijas līgas labākais spēlētājs oktobrī darbībā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Oktobrī labākie Latvijas volejbolisti savās līgās bija Gatis Garklāvs ("RTU/Robežsardze"), Linda Liniņa (VK "Jelgava") un Kristaps Šepte (VK "Ventspils").

Baltijas līgā par rezultatīvāko oktobrī kļuva RTU/Robežsardze volejbolists Gatis Garklāvs, kurš sešās spēlēs guva 108 punktus, no tiem 3 – ar netveramām servēm un 9 – ar bloku, kā arī sakrājot lietderības koeficientu +52 un gūstot punktus 51,06 procentos uzbrukumu. Tikai par punktu mazāk guva cits Latvijas kluba spēlētājs Kārlis Pauls Levinskis (Biolars/Jelgava).

„Negaidīju,” par nopelnīto atzinību teica Gatis Garklāvs. „Tas izdevās ar smagiem treniņiem, lielu darbu un enerģiju, un, kā teica komandas biedrs, pateicoties cēlājam. Ja viņš neceļ, grūti kļūt par labāko. Tas ir komandas darbs, un laukumā vienmēr ir vēl pieci spēlētāji. Jāturpina tikpat cītīgi strādāt treniņos un jāklausa treneris (Raimonds Vilde. – LVF Preses dienests). Katru dienu celies ar domu, ka treniņos jādara viss, lai spēlēs sestdienās un svētdienās būtu labāk nekā treniņos.”

Sievietēm Baltijas līgā no Latvijas spēlētājām iespaidīgāko punktu summu sakrāja VK Jelgava volejboliste Linda Liniņa, kura oktobrī 4 spēlēs sakrāja 60 punktus, 8 no tiem – ar eisiem un 3 – blokā.

„Tas ir pārsteigums. Patīkams pārsteigums,” atzīšanu par labāko komentēja Linda. „Mēneša labākās spēlētājas titulu es nevarētu izcīnīt bez savas komandas spēlētājām un viņu ieguldītā darba. Pati katrā spēlē laukumā devos ar motivāciju – būt labākā sevis versija. Šogad esam komanda ar pavisam jaunu sastāvu, un akcentu nākas likt uz jaunām lietām. Mūsu komandai ir savi mērķi, un arī tas man ir pietiekami liels motivators laukumā.”

Savukārt Nacionālajā līgā 1 rezultatīvākais oktobrī bija VK Ventspils spēlētājs Kristaps Šepte, kurš trijās spēlēs sakrāja 68 punktus. Šeptes efektivitāte šajās spēlēs bija +28. 9 punktus viņš sakrāja ar netveramām servēm, bet 3 – blokā. Savukārt uzbrukuma sitieni tika veikti ar 56,57 procentu efektivitāti.

„Lai sasniegtu šādu statistiku, principā jāiegūst cēlāja uzticība,” pēc ziņas par atzinību sanemšanu uzsvēra Kristaps. „Lai šo titulu saglabātu un uzlabotu rezultātus, turpināšu strādāt pie sevis pilveidošanas visās jomās. Un prieks, ka notiek rezultatīvāko novērtēšana. Ceru uz vēl nopietnāku volejbola attīstību!”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv