Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

J. Grīnbergs: "Esmu priecīgs par titulu"

Jānis Celmiņš

J. Grīnbergs: "Esmu priecīgs par titulu"
Jānis Grīnbergs
Foto: beachvolley.lv

Jau ziņojām, ka vakar Jūrmalā, Majoru pludmalē ar Jāņa Grīnberga un Venta Graudiņa uzvaru noslēdzās Latvijas čempionāts pludmales volejbolā vīru duetiem. Pēc čempionāta fināla abus uz sarunu aicināja portāls eSports.lv

Kā radās doma spēlēt kopā?
Grīnbergs: Tāda doma brieda jau senāk, par cik man šosezon pārinieki mainījušies bieži - Austris sezonas sākumā guva savainojumu un tagad jau gatavojas ziemas sezonai zālē (noslēdzis līgumu ar Tartu klubu), vēlāk spēlēju kopā vēl ar vairākiem... Tuvojoties Fināla posmam man īsti nebija ar ko spēlēt un es piedāvāju Ventu, viņš piekrita!

Graudiņš: Sezonas laikā es spēlēju kopā ar brāli (Jāni Graudiņu), bet pirms šī posma viņš bieži netika uz treniņiem. Vienkārši braukt uz turnīru nav jēgas. Pagājušajā nedēļā ar Jāni (Grīnbergu) nedaudz patrenējamies un te ir rezultāts (smaida).

Ko varat teikt par Latvijas čempionāta Fināla posmu kopumā?
Graudiņš: Ļoti traucēja vējš, tādos laika apstākļos bieži spēlēt tomēr nesanāk. Ja citi saka, ka tas palīdz, tad man noteikti nē.

Grīnbergs: Vējš traucēja visiem, mēs to mazliet labāk pratām izmantot. Turnīra gaitā, tieši spēcīgā vēja vainas dēļ, ātri izkrita daudzi labi dueti. Turnīru laikā nezaudējām nevienā setā un varu teikt, ka spēlējām neslikti.

Kuri bija Jūsu sīvākie pretinieki?
Grīnbergs: Izšķirošā spēle pierādīja, ka līdz finālam pelnīti bija tikuši Klāvs ar Jāni (Zaļkalns / Rudzītis), pirmajā setā viņi spēlēja labi un mēs spējām uzvarēt tikai tā galotnē. Protams, nevar zināt kā būtu bijis, ja turnīrā būtu startējuši visi labākie. Domāju, ka būtu krietni vien grūtāk.

Graudiņš: Jā, gribējās jau uzspēlēt pret labākajiem, īpaši olimpiešiem. Domāju, ka tas būtu interesanti, gan mums gan arī skatītājiem. Žēl, ka viņi netika.

Grīnbergs: Ja startētu visi labākie varbūtība zaudēt būtu krietni vien lielāka, taču es esmu priecīgs par uzvaru arī ne tik spēcīgā konkurencē. Visiem, kuri nepiedalījās čempionātā, noteikti ir objektīvi iemesli.