Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2529, Did:0, useCase: 3

Kurš izcīnīs tiesības piedalīties pasaules čempionātā?

Kurš izcīnīs tiesības piedalīties pasaules čempionātā?
Foto: scanpix/AFP

Martā norisināsies pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās. Iespējams, tur tiks sasniegts labākais rezultāts šajā mēnesī Vieglatlētikas prognožu spēlē. Izpildījusi normatīvu šobrīd ir tikai viena sportiste, bet tiesības doties uz Portlendu ir divām sportistēm.

Janvārī Vieglatlētikas prognožu spēlē sportistu konkurencē nedaudz negaidīti uzvarēja vidusdistančnieks Renārs Stepiņš. Par to vairāk varat izlasīt šeit: Uz viņu nelika neviens... bet interviju ar negaidīto uzvarētāju atradīsiet šeit: Renārs Stepiņš: “Viss ir sasniedzams”

Savukārt prognozētāju spēju pārbaude sākās tikai janvārī, kad bija jāiedomājas labāko desmitnieks februārī. Rezultātus uzzināsim jau drīz. Mēneša uzvarētājs saņems Latvijas izlases formas kreklu, bet gada uzvarētājs – iespēju nopirkt braucienu VIP personai uz 2017. gada Eiropas čempionātu telpās Belgradā. Uz šo balvu gan pretendēs tikai tie prognozētāji, kuri attiecīgajā mēnesī būs ziedojuši Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) piecus eiro. Tāpat iespējams ziedot 35 eiro uzreiz, kas būtu lētāk nekā pirmajā variantu. Vairāk par spēles noteikumiem var izlasīt šeit: Vieglatlētikas prognožu spēles nolikums 2016 Jāpiebilst, ka no ceļojuma izmaksām tiks atrēķināti 50 procenti no spēles ietvaros LVS samaksātās ziedojumu summas. Lai iesniegtu savu variantu par marta labākajiem Latvijas vieglatlētikā, jābalso ir šeit: 2016. gada prognožu spēle Tikai šodien vēl varat nobalsot par saviem favorītiem martā, kā arī ziedot LVS, ja esat izvēlējušies atbalstīt LVS un sapņojat izbaudīt visas VIP priekšrocības VIP ložā Portlendā kopā ar šī brīža un pagātnes vieglatlētikas slavenībām.

Pagaidām dalības nosacījumus pasaules čempionātam telpās Portlendā ir izpildījušas divas Latvijas vieglatlētes, abas daudzcīņnieces. Aigai Grabustei jau gadu ir izpildīts čempionāta normatīvs (5,75 m) – 5,82 metri, bet Laurai Ikauniecei-Admidiņai šādas tiesības dod uzvara 2015. gada daudzcīņu izaicinājuma kausa kopvērtējumā. Visticamāk, neviena no abām sportistēm uz Portlendu nedosies, taču lēmumu par to pieņems LVS. Ja valstij nebūs neviena pārstāvja, kurš izcīnījis tiesības startēt pasaules meistarsacīkstēs ar normatīva palīdzību, valsts ir tiesīga pieteikt vienu dalībnieku bez normatīva. Kas uzvarēs janvārī, uzzināsim jau drīz. Tāpat kā to, vai šī uzvara iedvesmos varoņdarbiem martā, varbūt par pasaules čempionātā.

Lai veicas!