Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Rio spēļu organizatori Pistoriusam gatavi dot zaļo gaismu

Rio spēļu organizatori Pistoriusam gatavi dot zaļo gaismu
Oskars Pistoriuss olimpiskajās spēlēs 2012
Foto: AP / Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu un paralimpiādes organizatori labprāt redzētu startējam arī sprinteri Oskaru Pistoriusu, ja vien nebūs formālu šķēršļu. Šobrīd viņš izcieš piecu gadu cietumsodu par draudzenes nonāvēšanu, taču pastāv iespēja, ka skandalozais sprinteris varētu tikt atbrīvots jau pēc desmit mēnešiem.

"Ne mums spriest par viņa personiskajām īpašībām. Pistoriuss tika notiesāts Dienvidāfrikā. Tiklīdz viņš būs brīvs cilvēks, sprinteris varēs startēt sacensībās," norāda 2016. gada spēļu organizācijas komitejas vadītājs Mario Andrada. "Mēs ar prieku viņu uzņemsim Brazīlijā, arī ikvienu citu sportistu. Visi sportisti laipni aicināti, tas ir olimpiskais gars."

Kā jau ziņots, oktobrī Dienvidāfrikas Republikas tiesa pasludināja Pistoriusu par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma un noteica soda apmēru - pieci gadi cietumā. Tiesību eksperti gan norāda, ka pēc desmit mēnešiem cietumsods varētu tikt aizstāts ar mājas arestu, kas pavērtu lielākas iespējas trenēties.

Kā zināms, Pistoriusam ir amputētas kājas, skriešanas sacensībās viņš startēja ar īpašu protēžu palīdzību. 2012. gada 4. augustā viņš kļuva par pirmo sportistu, kurš ar amputētu ķermeņa daļu startējis olimpiskajās spēlēs. Londonas olimpiādē viņš iekļuva 400 m pusfinālā, bet 4x400 m stafetē skrēja pat finālā. Noslēguma ceremonijā Pistoriuss bija Dienvidāfrikas Republikas karognesējs. Viņš ir arī seškārtējs paralimpisko spēļu čempions.

Izmantotie resursi:
The Associated Press


, 2014-10-30 19:39, pirms 9 gadiem
Galvenais, lai nesanāk šādi. https://www.youtube.com/watch?v=olT...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-30 20:05, pirms 9 gadiem
es labpraat sho slepkavu vairs neredzeetu un neko negribu dzirdeet arii....
, 2014-10-30 20:26, pirms 9 gadiem
fans81 rakstīja: es labpraat sho slepkavu vairs neredzeetu un neko negribu dzirdeet arii....
Mīkstmiesis tu esi.
, 2014-10-30 20:28, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Mīkstmiesis tu esi.
Pašol..
, 2014-10-30 21:09, pirms 9 gadiem
kaadaa distancee vinsh startees? shaushanaa
, 2014-10-30 23:05, pirms 9 gadiem
Viņam ir visas iespējas startēt, protams, bet tikai bez tām atsperēm, lūdzu.
, 2014-10-31 00:41, pirms 9 gadiem
Stulbākaiz paziņojums nākošo spēļu sakarā. Gaidām visos brīvos slepkavas, dopingotājus, vīriešsievietes... Ka tik lielāka uzmanība!
, 2014-10-31 16:36, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Viņam ir visas iespējas startēt, protams, bet tikai bez tām atsperēm, lūdzu.
Nu tad viņam tiešām šaušanā jāstartē
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.