Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Seboka labo Toronto maratona rekordu

Jānis Pārums

Seboka labo Toronto maratona rekordu
Mulu Seboka
Foto: Sacensību organzatoru foto

Etiopijas skrējēja Mulu Seboka svētdien uzvarēja Toronto "Scotiabank Waterfront" maratonā, vairāk nekā par četrām minūtēm labojot sacensību rekordu. Tagad Toronto maratona rekords ir divas stundas, 29 minūtes un astoņas sekundes (2:29:08).

Iepriekšējo rekordu pirms gada sasniedza Sebokas tautiete Aša Gigi – 2:33:16. Jaunā rekordiste Seboka tikai pirms četrām dienām svinēja 24 gadu jubileju.

Pirms starta par galvenajām favorītēm tika uzskatītas jau pieminētā Gigi un kenijiete Karolīne Čeptanui, taču viņas palika attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

"Domāju tikai par skriešanu, man bija pilnīgi vienalga, ko uzskata par favorītēm," pēc finiša sacīja Seboka. "Es vienkārši darīju savu darbu un man izdevās uzvarēt. Esmu ļoti priecīga, ka izdevās sasniegt personisko rekordu. Tagad koncentrēšos nākamā gada pasaules čempionātam Berlīnē un Londonas olimpiādei 2012. gadā."

Vīriešu konkurencē par uzvarētāju kļuva kenijietis Kenets Mungara, kurš finišēja pēc divām stundām, 11 minūtēm un vienas sekundes (2:11:01). Viņš tikai par divām sekundēm apsteidza tautieti Peteru Kiprotiču. Tikai piektais finišēja pagājušā gada uzvarētājs Džons Kelai.

Visi Toronto "Scotiabank Waterfront" maratona rezultāti pieejami šeit

Izmantotie resursi:
torontowaterfrontmarathon.com
iaaf.org