Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Džefersons Peress beidz karjeru

Džefersons Peress beidz karjeru
Džefersons Peress atvadās no sporta.
Foto: AFP

Pirmdien speciāli sarīkotā preses konferencē savā dzimtenē Ekvadorā par karjeras beigām paziņojis pazīstamais soļotājs Džefersons Peress, kura vārds galvenokārt saistās ar panākumiem 20 kilometru distancē - tajā ekvadorietis pēdējā desmitgadē plūcis gan pasaules, gan Olimpiskos laurus.

Pirmo skaļo uzvaru Peress guva 1996. gada Olimpiskajās spēlēs Atlantā, negaidīti izcīnot zelta medaļu 20 kilometru distancē (starp citu - var atcerēties, ka šī bija arī latvieša Aigara Fadejeva olimpiskā debija, kurā jaunais soļotājs ieguva augsto sesto vietu, tikai nedaudz atpaliekot no medaļniekiem). Olimpiskajās spēlēs Peresam uzvarēt vairs neizdevās - Sidnejā un Atēnās nācās samierināties ar ceturtajām vietām, bet šovasar Pekinā Peresu pārspēja krievs Valērijs Borčins. Toties uzvaras krietni biežāk nāca Pasaules kausa izcīņā un pasaules čempionātos - abās sacensībās ekvadorietis uzvarējis pa trim reizēm, kļūstot par sava laika veiksmīgāko soļotāju 20 kilometru distancē.

"[Pēc karjeras beigām] turpināšu darbu savā labdarības fondā un palīdzēšu bērniem. Daudzi cilvēki vēlētos mani redzēt politikā, tomēr saprotu, ka man nepieciešams laiks, lai saņemtos tādam izaicinājumam," preses konferencē savus nākotnes plānus atklāja nu jau bijušais soļotājs.

Peress arī noliedza, ka varētu uzsākt trenera karjeru un pats strādāt ar jaunajiem vieglatlētiem, kaut gan plāno sniegt zināmu palīdzību šajā jomā: "Mums Ekvadorā ir talantīgi sportisti, bet viņiem nepieciešams kāds, kas viņus vadītu. Olimpiskā komiteja man jau lūgusi palīdzību, un es kopā ar savu speciālistu komandu labprāt darīšu visu, kas manos spēkos. Es zinu, ka no manis nesanāktu labs treneris - man trūkst pacietības, un pats pret sevi biju pārlieku nežēlīgs. To es nevaru prasīt no citiem."

Izmantotie resursi:
iaaf.org

     [+] [-]

, 2008-09-29 19:13, pirms 16 gadiem
apnicis dopingu riit un vinja sieva grib normaalus beernus...
="[Pēc karjeras beigām] turpināšu darbu savā labdarības fondā un palīdzēšu bērniem=.... te vispaar nav ko komenteet!

     [+] [-]

, 2008-09-29 19:14, pirms 16 gadiem
Tas , ka viņam trūkst pacietības , neteiktu viss !!!
šogad Pasaules kausā varēja pacietīgi pusotru stundu lēnām ēst un pļāpāt, kamēr dopingisti gaidīja viņu, lai nodotu analīzes ...
Tiesa, viņš pats nestartēja, bet tas jau lietas būtību nemaina ...