Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Cīrihē gaidāmas interesantas cīņas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Cīrihē gaidāmas interesantas cīņas
Polietei Annai Ragovskai (att. pa vidu) būs ļoti grūti nosargāt tikko iegūto pasaules labākās kārtslēcējas godu.
AFP PHOTO

Tikai piecas dienas pēc Berlīnē notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā Šveices pilsētā Cīrihē norisināsies priekšpēdējais Zelta līgas sacensību posms, kurā vairākās disciplīnās tikko par pasaules čempioniem kronētajiem būs jāaizstāv savs pirmā numura statuss.

Šovakar Cīrihē atkal pulcēsies vairāki pasaules vadošie vieglatlēti, jo norisināsies piektais Zelta līgas posms. Vairākās disciplīnās paredzami dueļi starp pasaules čempioniem un viņu sīvākajiem konkurentiem. Par Useina Bolta piedalīšanos 100m un Kenenisas Bekeles 5000m esports.lv jau ziņoja. Taču arī citām disciplīnām būs pievērsta liela interese.

Mūsu līdzjutējiem jau visvairāk interesējošā ir šķēpmešana, kur startēs Vadims Vasiļevskis. Šosezon Zelta līgas sacensībās Vadims ir startējis četras reizes, labāko vietu (trešo) un tālāko metienu (82,82m) sasniedzot 17.jūlijā Parīzē. Pirmajos divos posmos uzvarēja soms Pitkemeki, kurš šoreiz nestartēs, bet pēdējos divos triumfēja norvēģis Torkildsens, kuru būs grūti pārspēt arī šoreiz, taču Vadimam būs iespēja revanšēties sudraba medaļu pasaules čempionātā izcīnījušajam kubietim Martinesam, kam tas būs pirmais starts šosezon Zelta līgā.

400m vīriešiem Džeremijs Voriners, kas jūlijā uzvarēja pēdējā Zelta līgas posmā Parīzē, mēģinās revanšēties Lašonam Meritam, kas Berlīnē izcīnīja savu pirmo pasaules čempiona titulu un kas Zelta līgas posmos šogad vēl nav startējis. Starp citu, tā būs tikai otrā abu amerikāņu tikšanās skrejceļā šajā sezonā. Par pārsteigumu, iejaucoties minēto amerikāņu cīņā, var parūpēties šosezon labi startējošais trinidadietis Renijs Kvovs. Viegli nebūs arī jaunajam pasaules čempionam 110 metru barjerskrējienā Raienam Braitvaitam no Barbadosas, jo atkal cieši uz papēžiem mīs abi amerikāņi Terenss Trammels un Deivids Peins, kuri pasaules čempionāta finālā barbadosietim zaudēja tikai vienu simtdaļu.

Sievietēm 100 metru sprintā uz starta izies visas trīs pasaules čempionāta medaļnieces – jamaikietes Šelija Anna Freizere un Kerona Stjuarte, kā arī amerikāniete Karmelita Džetere. Stjuarte ir uzvarējusi visos četros posmos, bet pasaules čempionātā viņu pārspēja Olimpiskā čempione Freizere. Arī 400m distancē startēs visas trīs medaļnieces pasaules čempionātā – Sanja Ričardsa (ASV), Šerika Viljamsa (Jamaika) un Antoņina Krivošapka (Krievija), kurām sīvu konkurenci sastādīs pasaules čempione 200m Alisone Fēliksa (ASV), kas palīdzēja uzvarēt ASV sieviešu izlasei 4x400m stafetē, un 2007.gada pasaules čempione Kristina Ohurogu (Lielbritānija), kura Berlīnē palika tikai piektā.

Ne mazāk intriģējošas būs lēkšanas disciplīnas. Krieviete Isinbajeva pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta ir „nolaidusies uz zemes” un būs apņēmības pilna, lai pārspētu jauno pasaules čempioni Ragovsku no Polijas un izcīnītu piekto uzvaru Zelta līgā šosezon. Starp citu, Ragovska šovasar ir pārspējusi Isinbajevu jau divas reizes. Augstlēcēja Arianna Frīdriha (Vācija) savās mājās zaudēja nu jau divkārtējai pasaules čempionei horvātietei Vlasičai. Varbūt kaimiņvalstī Šveicē viņai veiksies labāk. Bet vēl jau ir arī sudraba medaļas ieguvēja Anna Čičerova no Krievijas.

izmantotie resursi: iaaf.org

  +1 [+] [-]

, 2009-08-28 17:35, pirms 15 gadiem
var gaidiit ljoti augstveertiigus rezultaatus shovakar

  +2 [+] [-]

, 2009-08-28 17:38, pirms 15 gadiem
kur un cikos pa televizoru raadiis???

  +1 [+] [-]

, 2009-08-28 18:42, pirms 15 gadiem
atdhe.net: Watch Live IAAF Golden League - Zurich seit mosh raadiss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-28 22:04, pirms 15 gadiem
THORKILDSEN smuki uzmeta 91.28 m ... paarsita Vadimu sezonaa

     [+] [-]

, 2009-08-28 22:29, pirms 15 gadiem
Vasilevskis paliek buutiiba pedeejais ar 79.39m jo Martinez izstaajaas... zjeel... jaaarstee kaites ... lai izdodas