Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs: "Starts 800 metros bija kā treniņš 1500 metriem"

Jurkevičs: "Starts 800 metros bija kā treniņš 1500 metriem"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Šobrīd Eiropas čempionātā vieglatlētikā ne tikai Ineta Radeviča cīnās par iekļūšanu finālā tāllēkšanas sektorā, bet norit 800 metru pusfināli vīriešiem, līdz kuriem vakar nedaudz pietrūka Dmitrijam Jurkevičam.

„800 metri bija vairāk kā treniņš un gatavošanās 1500 metriem – sajust ātrumu, ieskrieties, pierast nedaudz psiholoģiski... Protams, mērķis bija tikt tālāk. Taktiski pieļāvu dažas kļūdas – nepaspēju izskriet līdzi līderiem. Pēdējā aplī nepaspēju aiz līderiem, un viens paspēja ielīst pa vidu. Tad viņi pagriezienā par daudz atrāvās. Arī pagriezieni bija nedaudz dīvaini – diezgan strauji. Nav tik viegli pielāgoties. Tas, ka tas man šogad ir labākais rezultāts, neko nenozīmē, jo tas jau nav rezultāts (smejas). Redzēsim, vēl jau varbūt iekļūstu pusfinālā, jo finišēju piektais. Pirmie četri iekļūst pusfinālā uzreiz, un vēl četri labāko laiku sasniedzēji.”

Savukārt, lūgts prognozēt sacensību gaitu 1500 metros, Dmitrijs bilda, ka „tur būs daudz vienkāršāk. Jo gan pats vairāk skrienu 1500 metrus, gan ātrums ir citādāks, un arī izturība nedaudz savādāka. Te ātruma izturība vairāk nepieciešama, 1500 metros – izturība. Tur sākumā jātiek finālā, tad jau redzēsim,” bet par vēlamo sižetu finālā izsakās, ka „man labāk patiktu ātrs skrējiens. Neraustītos sportisti, skrietu vienmērīgi. Taktika kā jau taktika būs – dažs aiz rokas parauj, dažs uz kājām uzkāpj. Ar to man problēmu nav, jo astoņsimtā, no kā esmu pārnācis, vēl vairāk jāmāk pastāvēt par sevi.”

     [+] [-]

, 2012-06-28 23:58, pirms 12 gadiem
nu gan atradis kur treninu uztaisit! Aksts