Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijai otrā vieta Baltijas komandu čempionātā vieglatlētikas daudzcīņā

Latvijai otrā vieta Baltijas komandu čempionātā vieglatlētikas daudzcīņā
Amanda Savicka. Foto: Guntis Bērziņš

Latvijas sportisti pagājušajā nedēļas nogalē Jēkabpilī izcīnījuši otro vietu Baltijas komandu čempionātā daudzcīņā, piekāpjoties Igaunijai. Individuālās uzvaras guva juniori Ralfs Ūdris desmitcīņā un Amanda Savicka septiņcīņā.

Iepriekšējos divos gados Latvija bija pieveikusi Igauniju, tomēr šoreiz panākumu neizdevās atkārtot. Čempioni savāca 97 014 punktus, mājinieki tika pie 88 440 punktiem, bet trešie ar 79 735 punktiem palika lietuvieši. Pirmoreiz sacensībās spēkojās arī U16 grupas sportisti.

Lai gan junioru konkurencē uzvarēja Ralfs Ūdris ( 6746 punkti) un Amanda Savicka (5110 punkti), līdz ar to Latvijas juniori punktu vērtējumā bija labākie, jaunāko grupu daudzcīņnieki jūtami atpalika no ziemeļu kaimiņiem.

Vēl no Latvijas sportistiem pirmajā trijniekā bija tikai Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā meitenēm (4607 punkti), bet ceturtās vietas guva Aleksis Aleksandrs Vilnītis (U18, 5774 punkti) un Lāsma Zemīte (U18, 4488 punkti), kā arī Arvis Sūna (U16, 5467 punkti).

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/335...


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.