Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Piektdien Kuldīga pulcēs Latvijas vieglatlētikas zvaigznes pirmajā LVS kausa posmā

Andrejs Siliņš

Piektdien Kuldīga pulcēs Latvijas vieglatlētikas zvaigznes pirmajā LVS kausa posmā
Laura Ikauniece
Foto: Gunvaldis Strautiņš

28.februārī ar sacensībām Kuldīgā aizsāksies Latvijas Vieglatlētikas Savienības (LVS) kausa izcīņa. Jau par tradicionālajām kļuvušo sacensību mērķis ir popularizēt un attīstīt vieglatlētikas disciplīnu Latvijā un gatavot jaunus sportistus dalībai starptautiska līmeņa sacensībās. 2014. gadā LVS kausam būs četri posmi – Kuldīgā (sacensības notiks manēžā), Liepājā, Jelgavā, Iecavā un visbeidzot finālposms – Rīgā.

LVS kausa pirmais posms norisināsies Kuldīgas vieglatlētikas manēžā 2014.gada 28.februārī. Sacensībās piedalīsies Latvijā un pasaulē labi zināmi vieglatlēti - Laura Ikauniece (pieteikta 60m, 60m/b, lodes grūšanā), Elvijs Misāns (60m, tāllēkšana), Aiga Grabuste (tāllēkšana) un citi. No minētajiem gan Ikauniece, gan Grabuste jau iepriekš uzrādījušas izcilu sniegumu, iegūstot 2. un 3. vietu Eiropas čempionātā septiņcīņā, kā arī uzvarot nesen notikušajā Latvijas ziemas čempionātā.

Līdzjutēji un sporta entuziasti tiek aicināti iemūžināt LVS kausa sacensības Kuldīgā, fotografējot un bildes izvietojot sociālajā tīklā Instagram. Fotogrāfijām japievieno atzīme jeb hashtag #LVS_KAUSS. Trīs no fotogrāfiju autoriem, kuru fotogrāfijas būs saņēmušas vislielāko atzinību starp bilžu aplūkotājiem, saņems vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem – Sportland un SiS. Jāatzīmē, ka sacensību organizatori ir parūpējušies arī par jaunu mājas lapu – Lvskauss, kurā gan dalībnieki, gan interesenti varēs sekot visiem jaunumiem un aktualitātēm saistībā ar LVS kausa izcīņu un kausa norises posmiem.

LVS kausa pirmajā posmā Kuldīgā vīriešu un sieviešu konkurencē sportisti sacentīsies šādās disciplīnās: 60 m, 400 m un 1000 m skrējienā, 60 m barjerskriešanā, tāllēkšanā, lodes grūšanā un kārtslēkšanā (tikai vīriešu konkurencē). Savukārt zēnu un meiteņu konkurencē dalībnieki spēkiem mērosies 60 m, 400 m, 1000 m skrējienā, 60 m barjerskriešanā, tāllēkšanā, lodes grūšanā un kārstlēkšanā (tikai zēnu konkurencē). Sacensību sākums plkst. 17:00.

Vislabāko sniegumu uzrādījušie sportisti varēs iegūt vērtīgas balvas, ko šajās sacensībās nodrošinās zīmoli Nike un SiS. Ar sponsoru balvām tiks apbalvoti katras disciplīnas pirmo 3 vietu ieguvēji sieviešu, vīriešu, meiteņu un zēnu konkurencē. Visos kausa izcīņas posmos dalībnieki varēs veldzēt slāpes un atgūt enerģiju, pateicoties ūdenim no „Vichy Classique“.

LVS kausa 1.posmu organizē biedrība „Baltic Events“ sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas Savienību, Kuldīgas novada sporta skolu un Kuldīgas novada pašvaldību.
Papildus informācija: info@balticevents.lv

Informāciju sagatavoja
Vineta Briede

     [+] [-]

, 2014-02-27 22:33, pirms 10 gadiem
SUper
būšu