Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vaičule Spānijā sasniedz sezonas labāko rezultātu Latvijā 400m

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vaičule Spānijā sasniedz sezonas labāko rezultātu Latvijā 400m
Gunta vaičule. Foto: Guntis Bērziņš.

Vakar Spānijā "World Indoor Tour Gold” posma ietvaros iepriecināja vadošā Latvijas sprintere Gunta Vaičule, kura izcīnīja piekto vietu un sasniedza sezonas labāko rezultātu telpās Latvijā.

Iepriekš ziņojām, ka Gunta Vaičule un Artūrs Pastors pārstāvēs Latviju telpu sezonas nozīmīgākajā vieglatlētikas pasākumā pasaulē - pasaules čempionātā telpās, kas no 1. līdz 3. martam notiks Glāzgovā. Patīkami, ka pasaules čempionāta telpās priekšvakarā Latvijas vadošā sprintere ir sasniegusi savu sezonas labāko rezultātu.

Piektdien Spānijas galvaspilsētā Madridē notika “World Indoor Tour Gold” kārtējais posms, kur 400 m distancē startēja arī Latvijas rekordiste šajā distancē telpās (52,66) un arī nākamā pasaules čempionāta dalībniece Gunta Vaičule. Viņa sacentās spēcīgāko jeb “A” skrējienā.

Vaičule finišēja kā piektā ar rezultātu – 53,64 sekundes, kas ļāva viņai kļūt par sezonas līderi. Iepriekšējā līdere bija arkādiete Invida Mauriņa (56,21 sek.), kura saglabās labākā rezultāta īpašnieces godu 800m. Vaičulei līdz ar to pieder sezonas labākie rezultāti telpās četrās distancēs - 60m, 200m, 300m un 400m.

Madridē 400m uzvarēja rumāniete Andrea Mikloša, kura noskrēja 51,11 sekundēs, kas ir par 0,14 sekundēm labāks nekā Guntas personīgais rekords stadionā šajā distancē.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Andris Staģis, statistiķis.