Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čelimo tīko pēc rekorda un olimpiskā zelta

Jānis Pārums

Čelimo tīko pēc rekorda un olimpiskā zelta
Pamela Čelimo
Foto: IAAF

Pasaules junioru rekordiste un sezonas labākā rezultāta pasaulē 800 metru distancē īpašniece, kenijiete Pamela Čelimo atklājusi, ka šobrīd koncentrējas pasaules rekorda labošanai un uzvarai Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Čelimo treniņos šobrīd strādā, lai uzlabotu ātrumu distances pēdējos 200 metros, kuros, kā pati sportiste uzskata, viņa nav pietiekami ātra. Čelimo pasaules junioru rekordu sasniedza 1. jūnijā "Zelta līgas" pirmajā posmā, distanci veicot vienā minūtē un 54.99 sekundēs (1:54.99). Sportiste uzskata, ka 25 gadus vecā pasaules rekorda (1983. gadā Minhenē to sasniedza Jarmila Kratočvilova) labošanai ir gatava jau šobrīd.

"Es redzu, kur ir problēma, tāpēc varu pie tās strādāt," sacīja talantīgā kenijiete. "Es startēšu Romas "Grand Prix" un var būt vēl kādās starptautiskās sacensībās, lai redzētu kādā sportiskā formā pirms Pekinas olimpiādes esmu es un manas galvenās konkurentes."

Pārsteidzošākais ir tas, ka pirmo reizi 800 metru distanci Čelimo, kura skrien kopš 13 gadu vecuma, veica šī gada 21. aprīlī (2:01.02), bet šobrīd tikai 18 gadus vecā kenijiete kļuvusi jau par sesto visu laiku ātrāko skrējēju 800 metru distancē sievietēm. Tik ātri kā Čelimo skrēja Berlīnē, nevienai sportistei nebija izdevies 11 (!) gadus.

Izmantotie resursi:
eastandard.net