Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pauels: "Ar mani strādā psihologs"

Jānis Pārums

Pauels: "Ar mani strādā psihologs"
Asafa Pauels
Foto: Scanpix

Bijušais pasaules rekordists 100 metru skrējienā Asafa Pauels atzinis, ka smagi un neatlaidīgi trenējas, lai atkal nokļūtu virsotnē. Sportists piebildis, ka šobrīd izmanto arī psihologa pakalpojumus.

"Tagad ir vieglāk būt otrajam. Tas tev dod motivāciju stādāt, lai sasniegtu ko vairāk," atzina jamaikiešu sprinteris. "Smagi trenējos, lai atkal nokļūtu virsotnē. Es strādāju, lai uzlabotu pilnīgi visu. Ar mani darbojas psihologs un citi ļaudis, lai īstajā brīdī es atkal būtu gatavs uzvarēt."

Asafa Pauels, kuram pieder otrais visu laiku labākais rezultāts 100 metru distancē (9.72), allaž sāpīgākās neveiksmes piedzīvojis lielākajās sacensībās – pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs, kur parasti palicis bez godalgas, lai gan sezonas laikā uzrādījis izcilus rezultātus. Tas nereti izraisījis runas par sportista ne pārāk labo psiholoģisko sagatavotību.

Pasaules rekords 100 metros šobrīd pieder Pauela tautietim Useinam Boltam, kurš Pekinas olimpiādē pērn šo distanci veica 9.69 sekundēs.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

 +15 [+] [-]

, 2009-02-23 21:55, pirms 15 gadiem
pareizi!

ernestam gulbim ari noderetu

  +2 [+] [-]

, 2009-02-24 00:20, pirms 15 gadiem
pirms pāris gadiem tas pats Bjerndālens mineja, ka viens no vīna panakumu stūrakmeņiem esot tas ka komandā esot psihologs