Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Štrobinders trenējas tēva vadībā, Palameiki pošas uz nometni Portugālē

Štrobinders trenējas tēva vadībā, Palameiki pošas uz nometni Portugālē
Rolands Štrobinders
Foto: Nora Krevņeva/f64

Latviešu šķēpmetējs Rolands Štrobinders portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka nolēmis mainīt treneri, jo ar Gintu Palameiku nav izdevies atrast kopīgu valodu.

Pagājušajā sezonā Rolands Štrobinders laboja savu personisko rekordu, 19. jūlijā Prezidenta balvas izcīņā Valmierā šķēpu raidot 83,10 metru tālumā. Tādējādi Rolandam izdevās pārspēt arī ģimenes rekordu - tēvam Mārcim Štrobinderam personiskais rekords bija 81,78 metri.

Kopš septembra tieši tēvs Mārcis ir kļuvis par 22 gadus vecā Rolanda treneri, jo sadarbība ar Gintu Palameiku neesot bijusi ilgtspējīga. "Par to vienojāmies jau septembrī, kad aprunājos ar Gintu. Mums bija nesaskaņas. Trenerim ir tāds raksturs, ar kuru ir ļoti grūti sadzīvot."

Rolands stāsta, ka, gatavojoties jaunajai sezonai vairāk esot piestrādāts pie tehnikas, kas ir šķēpmetēja vājākais posms. Ziemas sezonā Štrobinders nav plānojis startēt, bet aprīļa beigās viņš dosies uz treniņnometni Spānijā. "U23 vecuma grupā vairs neesmu, tādēļ sezonas galvenais notikums viennozīmīgi būs pasaules čempionāts."

Palameiks, vaicāts par sadarbības pārtraukšanu trenera rakstura dēļ, secina: "Kāds nu kuram tas raksturs ir. Jādod iespēja attīstīties arī Mārcim." Palameika treniņu grupā tagad palikusi tikai Madara Palameika, ar kuru jau pirmdien plānots doties uz pirmo treniņnometni Portugālē. "Daudz jāstrādā pie mešanas, kas Latvijas apstākļos nav iespējams. Atgriezīsimies marta vidū, pastrādāsim Latvijā un tad atkal dosimies uz Portugāli," norāda treneris.


, 2015-02-22 17:18, pirms 9 gadiem
ir raksturs ir rezultāts,nav rakstura nav rezultāta.Izskatās ka vīriešu šķēpa mešanā iestājas tukšie gadi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-22 19:17, pirms 9 gadiem
Vai tik nav arī kādas sirdslietas?
Madara feina, bet varbūt iedeva kurvīti?
, 2015-02-22 22:35, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Diezgan interesants fakts.Marcis strada Talsu sporta skola uz dubulto slodzi un sanemlielu algu,bet taja pasha laika vins strada ar delu un nemaz Talsos nestrada???Varbut kads var paintereseties ka tas iespejams?
Pats šad un tad esmu Talsos un redzēju, ka Mārcis strādā un strādā labi. Neesi kaut ko nelabu apēdis? Iedzer oglīti varbūt pāries!
, 2015-02-23 11:37, pirms 9 gadiem
Assais un rengads smagi kļūdas... sāksim ar to, ka abi ļoti bieži trenejas Talsu sporta skolas telpās!! un ja nezin, tad nevajag runāt!
, 2015-02-27 09:27, pirms 9 gadiem
Laiks parādīs.
Šķēpā galvenais ir tehnika, tehnika un vē;riez tehnika.
To pierādīja Sirmais, kas nevarēja uzraut 90 kilo brētliņu
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.