Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules rekordisti Kipčoge un Majē starp pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta balvu

Rolands Eliņš

Pasaules rekordisti Kipčoge un Majē starp pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta balvu
Eliuds Kipčoge. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules rekordisti, Kenijas skrējējs Eliuds Kipčoge un Francijas desmitcīņnieks Kevins Majē, ir starp pretendentiem uz Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) gada labākā sportista balvu.

Vēl šim godam izvirzīti Zviedrijas kārtslēkšanas talants Armands Duplantis, amerikāņu skrējējs Kristians Koulmens un Kataras skrējējs Abderrahmans Samba.

34 gadus vecais Kipčoge, kurš 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu maratonā, septembrī uzstādīja jaunu planētas labāko sasniegumu šajā distancē, Berlīnē finišējot pēc divām stundām, vienas minūtes un 39 sekundēm.

Iepriekšējo rekordu kenijietis pārspēja par 78 sekundēm.

Tikmēr Majē šogad uzstādīja jaunu pasaules rekordu desmitcīņā, septembrī dzimtenē notikušajās sacensībās savācot 9126 punktus, kas bija par 81 punktu vairāk nekā 2015.gadā uzstādītajam amerikāņa Eštona Ītona rekordam.

Majē, kurš ir šī brīža pasaules čempions, jau iepriekš tika nosaukts par šī gada labāko vieglatlētu Eiropā.

Savukārt starp pārējiem kandidātiem Koulmens šogad kļuva par pasaules čempionu telpās, triumfējot 60 metru sprintā, un 100 metru sprinta čempionu Dimanta līgā, kamēr vien 19 gadus vecais Duplantis kļuva par Eiropas čempionu, kā arī savā īpašumā ieguva pasaules U-20 čempionāta zeltu. Visbeidzot Samba Āzijas spēlēs izcīnīja zeltu 400 metru barjerās un 4x400 metru stafetē.

Tikmēr sievietēm uz gada labākās vieglatlētes titulu pretendē Lielbritānijas sprintere Dina Ešere-Smita, kura dominēja šī gada Eiropas čempionātā, jo viņa bija labākā 100, 200 un 4x100 metru sprinta sacensībās. Kas tāds iepriekš kādai no vieglatlētēm bija izdevies tālajā 1990.gadā.

Britu sportiste tika nosaukta arī par šī gada labāko vieglatlēti Eiropā.

Vēl uz pasaules vieglatlētikas balvu pretendē Kenijas skrējēja Beatrise Čepkoeča, kura šogad Dimanta līgas sacensībās sasniedza jaunu pasaules rekordu 3000 metru kavēkļu skrējienā (astoņas minūtes un 44,32 sekundes). Tāpat uz šo godu kandidē kolumbiešu tāllēcēja trīssoļlēcēja Katerine Ivargene, kura abās disciplīnās uzvarēja Dimanta līgā, šo komercsacensību čempione 200 metru sprintā Šone Millere-Uibo no Bahamu salām un Eiropas čempione septiņcīņā Nafisata Tiama no Beļģijas.

IAAF gada vieglatlēti tiks paziņoti 4.decembrī, kad Monako norisināsies balvu pasniegšanas ceremonija.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-11-20 17:36, pirms 5 gadiem
Nav nekāda Majē😡😡😡 Majers jotvai💪🏽