Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pistoriuss atbrīvots no cietuma, sodu izcietīs mājas arestā

Pistoriuss atbrīvots no cietuma, sodu izcietīs mājas arestā
Oskars Pistoriuss olimpiskajās spēlēs 2012
Foto: AP / Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas varas iestāde vakar nolēma atbrīvot no cietuma slaveno Oskaru Pistoriusu, kurš 2013. gada Valentīndienā caur tualetes durvīm nošāva savu draudzeni. Soda izciešana turpināsies mājas arestā.

Dienvidāfrikas tiesību akti paredz: ja likumpārkāpējam piespriests cietumsods uz pieciem gadiem vai mazāk, tad pēc sestdaļas izciešanas (Pistoriusa gadījumā - 10 mēneši) viņš var tikt atbrīvots no cietuma, atlikušo daļu izciešot mājas arestā (Pistroiusa gadījumā - 4 gadi). Mājas aresta nosacījumi vēl nav publiskoti, taču jau zināms, ka jāturpina psihoterapijas kurss un nedrīkst rīkoties ar šaujamieroci.

Kā jau ziņots, 2014. gada rudenī Dienvidāfrikas Republikas tiesa pasludināja Pistoriusu par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Tiesa noteica soda apmēru - pieci gadi cietumā. Tiesību eksperti toreiz gan norādīja, ka pēc desmit mēnešiem cietumsods varētu tikt aizstāts ar mājas arestu, kas pavērtu lielākas iespējas trenēties. Pēc tiesas sprieduma paziņošanas 2016. gada spēļu organizatori informēja, ka gatavi dot zaļo gaismu Pistoriusam, ja vien nebūs formālu šķēršļu.


Kā zināms, Pistoriusam ir amputētas kājas, skriešanas sacensībās viņš startēja ar īpašu protēžu palīdzību. 2012. gada 4. augustā viņš kļuva par pirmo sportistu, kurš ar amputētu ķermeņa daļu startējis olimpiskajās spēlēs. Londonas olimpiādē viņš iekļuva 400 m pusfinālā, bet 4x400 m stafetē skrēja pat finālā. Noslēguma ceremonijā Pistoriuss bija Dienvidāfrikas Republikas karognesējs. Viņš ir arī seškārtējais paralimpisko spēļu čempions.

Izmantotie resursi:
The Associated Press


, 2015-10-20 13:39, pirms 9 gadiem
Jā, protams, ka bez iepriekšēja nodoma. Šāva jau uz durvīm, tas jau nekas, ka aiz tām draudzene atradās.
Tad jau aŗi var pielikt papīra lapu priekšā meitenes sejai un sist pa lapu, nav jau Tava vaina, ka viņas seja tieši aiz lapas.
, 2015-10-20 14:02, pirms 9 gadiem
Cik lasīju lietas detaļas, tā nebija tik viennozīmīga un skaidra kā OJ Simpsonam, bet likās, ka tā bija apzināta draudzenes slepkavība. Ceru, ka kļūdos.
, 2015-10-20 14:12, pirms 9 gadiem
nogalina cilvēku bet meķī nav jāsēž, ir nu gan mums tagad laiki pienākuši...
, 2015-10-20 16:45, pirms 9 gadiem
lacis67 - tev visi ceļi vaļā. 😂
Bet ja nopietni tad tas jau nav tikai tur. Pie mums jau tas pats. Par slepkavību un pedofiliju ir mazāki sodi nekā par veikala zādzību.
Joprojām stāv atmiņā ka sirmgalvis statoilā nozaga kofekšu kārbas un dabūja 2 gadus. Un tajā pašā laikā mācītājs pedofils nedabūja neko.
, 2015-10-20 18:28, pirms 9 gadiem
Maiga gan viņiem tiesa ja par slepkavību tikai četri gadi jāpasēž mājās.Nav brīnums ka viens no augstākajiem noziedzības līmeņiem pasaulē.
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā otro gadu pēc kārtas

Divkārtējā 2023. gada Eiropas junioru čempione Agate Caune svētdien izcīnīja pirmo vietu "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā, tādējādi svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas.
Anete Sietiņa. Foto: Reuters/Scanpix
5

Sietiņa izcīna uzvaru šķēpmešanā starptautiskās sacensībās Polijā

LETA. Latvijas sportiste Anete Sietiņa sestdien Hožovā, Polijā, starptautiskās vieglatlētikas sacensībās izcīnīja uzvaru šķēpa mešanā.
Dmitrijs Serjogins. Foto: Guntis Bērziņš.
2

Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā, kļūstot par Latvijas čempioniem

Vairākkārtējie Latvijas čempioni dažādās distancēs Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa (Kažemāka) svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā. Serjoginam tā bija otrā, bet Siliņai trešā uzvara valsts čempionātā maratonā.