Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvis Grēniņš - labākais Eiropas nedzirdīgo čempionātā

Jānis Celmiņš

Latvijas pārstāvis Grēniņš - labākais Eiropas nedzirdīgo čempionātā
Māris Grēniņš

No 15. līdz 17.martam Tallinā notika IV Eiropas nedzirdīgo čempionāts vieglatlētikā telpās. Tajā piedalījās 15 Eiropas valstu sportisti. Latviju sacensībās pārstāvēja trīs sportisti. Labākā sportista titulu šajā čempionātā ieguva tieši latvietis - Māris Grēniņš.

Latviju pārstāvēja Māris Grēniņš, Gunita Šīrante un Ilze Āre. Māris 60 m sprintā uzvarēja ar rezultātu 6,88 sek., tāllēkšanā viņa tālākais lēciens bija 7,28 m, bet 60 m barjerskrējienu veica 8,18 sek. Visi trīs rezultāti ir gan šo sacensību, gan Eiropas rekordi. Gunita Šīrante 1500 m skrējienā ieguva 9.vietu, 3000 m skrējienā – sesto vietu. Ilze Āre bija septītajā tāllēkšanā un astotā – augstlēkšanā.

23 disciplīnu konkurencē Latvija ar Māra Grēniņa trim zelta medaļām augstajā ceturtajā vietā aiz Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Noslēguma banketā Grēniņu sveica kā labāko sportistu šajā čempionātā.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kraze

  +3 [+] [-]

, 2012-03-20 15:08, pirms 12 gadiem
Cieņa un respekts...!!!

  -3 [+] [-]

, 2012-03-20 16:03, pirms 12 gadiem
Viduvējs sportista rezultāts. Interesanti, kāpēc nedzirdīgajiem ir atsevišķi čempionāti, ar ko viņi atšķiras no pārējiem cilvēkiem? Vienīgais iemesls, kas nāk prātā - nedzird startu īsajās skriešanas disciplīnās.

     [+] [-]

, 2012-03-20 18:58, pirms 12 gadiem
Interesanti par tiem Eiropas rekordiem, viņam ir bijuši arī krietni labāki rezultāti. Vai varbūt "parastās" sacensībās sasniegtos rezultātus par nedzirdīgo rekordiem neatzīst?

     [+] [-]

, 2012-03-20 19:28, pirms 12 gadiem
KristsT rakstīja: Viduvējs sportista rezultāts. Interesanti, kāpēc nedzirdīgajiem ir atsevišķi čempionāti, ar ko viņi atšķiras no pārējiem cilvēkiem? Vienīgais iemesls, kas nāk prātā - nedzird startu īsajās skriešanas disciplīnās.
Ko tu vispār jēdz no sporta, ja nezini ka ir arī atsevišķi nedzirdīgo, neredzīgo un ar kustības traucējumiem čempionāti, beigas vēl paraolimpiskās spēles vasarā un arī ziemā. Kādreiz sporta kanalus vispar skaties, jeb tik draugos. lv zoli spēlē.Un ar ko viņi atšķiras no pārējiem cilvēkiem, izsmadzeņo pats

     [+] [-]

, 2012-03-20 21:59, pirms 12 gadiem
avārijas_brigāde rakstīja: Ko tu vispār jēdz no sporta, ja nezini ka ir arī atsevišķi nedzirdīgo, neredzīgo un ar kustības traucējumiem čempionāti, beigas vēl paraolimpiskās spēles vasarā un arī ziemā. Kādreiz sporta kanalus vispar skaties, jeb tik draugos. lv zoli spēlē.Un ar ko viņi atšķiras no pārējiem cilvēkiem, izsmadzeņo pats
Nevajag mani pārprast un izdarīt nepamatotus secinājumus - apvainojumos. Kaut ko zinu arī par tiem jautājumiem. Zinu arī ko nozīmē vārds nedzirdīgs.
Par tēmu - neredzīgi - skaidrs, ka redzīgajiem ir priekšrocības, vajag atsevišķas sacensības. Tas pats ar kustības traucējumiem, paralimpiskajām spēlēm. Arī atsevišķām sacensībām sievietēm un vīriešiem jābūt. Bet ar ko nedzirdīgie atšķiras no dzirdīgajiem, piemēram, tāllēkšanā, man nav skaidrs. Kur dzirdīgajiem priekšrocība? Attiecīgi neredzu jēgu atsevišķai šādu sacensību norisei.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 10:28, pirms 12 gadiem
Varu tikai piebilst - šīs bija arī VĀJDZIDRDĪGO sacensības. Tā kā daudzi nekorektie komentāri galīgi garām....

     [+] [-]

, 2012-03-24 11:47, pirms 12 gadiem
KristsT rakstīja: Viduvējs sportista rezultāts. Interesanti, kāpēc nedzirdīgajiem ir atsevišķi čempionāti, ar ko viņi atšķiras no pārējiem cilvēkiem? Vienīgais iemesls, kas nāk prātā - nedzird startu īsajās skriešanas disciplīnās.
Vājdzirdīgajiem savādāk strādā vestibulārais aparāts. Koordinācijas īpatnības arī esot.