Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rumbenieks un Smolonskis izpilda pasaules čempionāta normatīvu 50 kilometru distancē

Rumbenieks un Smolonskis izpilda pasaules čempionāta normatīvu 50 kilometru distancē
Latvijas soļotāju delegācija Alītā. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

LETA. Latvijas vieglatlēti Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis svētdien Alītā Eiropas kausa sacensībās izpildīja šī gada pasaules čempionāta normatīvu 50 kilometru soļošanā.

Svētdien notikušajās sacensībās uzvaru svinēja francūzis Joans Dinīzs, kurš finišēja pēc trim stundām 37 minūtēm un 43 sekundēm.

Tikmēr Rumbenieks distanci veica trīs stundās 57 minūtēs un deviņās sekundēs, labodams personīgo rekordu un ieņemdams 12.vietu. Savukārt 22 gadus vecais Smolonskis ar trim stundām 58 minūtēm un 35 sekundēm bija 18.pozīcijā.

Tādējādi abi Latvijas soļotāji izpildīja pasaules čempionāta normatīvu, kas ir trīs stundas un 59 minūtes. Lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm, soļotājiem distance jāveic par vēl deviņām minūtēm ātrāk, kas šoreiz Latvijas vieglatlētiem nebija pa spēkam.

Vēlāk 20 kilometru distancē Latvijas pārstāvji startēja pieticīgāk, Normundam Ivzānam un Edgaram Gjačam ieņemot attiecīgi 40. un 41. vietu starp 44 finišējušajiem sportistiem. Ivzāna rezultāts bija stunda, 36 minūtes un 14 sekundes, bet Gjačs bija vēl par septiņām minūtēm lēnās. Tikmēr Raivo Saulgriezis nefinišēja, izstājoties starp desmito un vienpadsmito kilometru.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-20 09:43, pirms 5 gadiem
Malači 50km gājēji. Labi ščoti. Var redzēt , ka nopietni trenējušies. Arī Normunds malacis, 47 gados , 20kmm pa 1:36 , pēc iepriekšējās dienas piečuka, kur zaudēja tikai krietni jaunākam, pasaules klases veterānam. Arī Edgaram nav ko pārmest. Pretenzijas vienīgi pret Raivo, kurš izstājās, pieviļot komandu. Padomju laikos, viņam atņemtu treniņtērpus, talonus. Vārdu sakot padzītu (un pelnīti), no "lielā sporta". Par ja viņam , nekā no augšminētā(taloni, izlases forma )nav, vienalga nesmuki. Salīdzinājumā ar igauņiem, kuri , lai gan gāja "sēņotāju " tempā, bet vienalga steberēja līdz galam.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.