Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bubka: "Lavilenī pierādīja, ka neiespējamais ir iespējams"

Jānis Pārums

Bubka: "Lavilenī pierādīja, ka neiespējamais ir iespējams"
Reno Lavilenī un Sergejs Bubka
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents, Starptautiskās Olimpiskās komitejas biedrs, bijušais pasaules rekordists kārtslēkšanā telpās komentējis jaunā rekordista Reno Lavilenī veikumu sacensības Doņeckā, kur francūzis pārlēca 6.16 metrus, par centimetru labojot Bubkam piederošo rekordu.

"Reno rekords – neticams pašreizējās paaudzes sasniegums. Doņeckā viņam visi aplaudēja kājās stāvot, kas tikai runā par to, ka ukraiņi ar cieņu attiecas pret tiem, kas sasniedz jaunas virsotnes. Lepojos ar ukraiņu līdzjutēju prasmi uzvesties cienīgi," atzina Bubka.

"Visu savu dzīvi veltīju sportam. Tas man daudz iemācīja. Tagad kā sporta organizators strādāju pie tā, lai sportistiem būtu visas nepieciešamās lietas, lai attīstītu talantu un tiktu sasniegti jauni rekordi. Atdodu visus spēkus vieglatlētikas attīstībai pasaulē, tāpēc esmu neizmērojami priecīgs, ka tieši mūsu [Ukrainas] turnīrā sasniegts jauns pasaules rekords," uzsvēra Bubka. "Esmu ļoti priecīgs par Reno. Tādi puiši kā viņš pierāda, ka neiespējamais ir iespējams. Priecājos, ka jaunais rekords tika sasniegts tieši Doņeckā. "

"Reno ir lielisks cilvēks, kuru es apbrīnoju. Viņš ir cienīgs pēctecis. Patiesībā esmu pārsteigts, ka mans rekords noturējās 21 gadu. Kad sasniedzu šo rekordu, domāju, ka var lēkt krietni augstāk. Taču Reno rekordista godā var noturēt vēl ilgi, jo viņš pats var lēkt vēl augstāk."

Jau ziņots, ka 15.februārī sacensībās Doņeckā 27 gadus vecais francūzis Reno Lavilenī par vienu centimetru laboja Sergejam Bubkam piederošo pasaules rekordu telpās, jau ar pirmo mēģinājumu pārlecot 6.16 metrus. Bubkam joprojām pieder pasaules rekords brīvdabas stadionā – 6.14 metri. Vistuvāk no citiem tam bijis Maksims Tarasovs 1999.gadā (6.05), bet Lavilenī pērnā gada jūlijā iespēja 6.02 metrus. Tiesa, vērojot rezultāta izaugsmes tendences šoziem, nav izslēgts, ka šovasar Lavilenī mēģināt nopietni apdraudēt arī šo Bubkas rekordu.

Izmantotie resursi:
Новости УНИАН. Последние новости Украины и мира
IAAF - International Association of Athletics...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-18 08:42, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Tak neticu ka viņš ir tīrs , nemaz nerunājot par to ka nebija viņš pat 6.05 uzlecis un te peķšni pasaules rekords. NETICU un punkts
stulbs tu esi. Viņš jau 2 reizes šoziem pirms pasaules rekorda bija lēcis vairāk par 6 metriem.