Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenijieši diskvalificē divus trenerus

Jānis Pārums

Kenijieši diskvalificē divus trenerus
Aizija Kiplagats, KA prezidents
Foto: IAAF

Kenijas vieglatlētikas federācija (KA) pieņēmusi lēmumu aizliegt diviem savas valsts treneriem Deividam Koskei un Gregorijam Kilonzo turpmāk nodarboties ar trenera darbu, vēsta portāls eastandard.net.

Federācijas prezidents Aizija Kiplagats par to paziņoja sēdē, kas bija veltīta nākamās sezonas sacensību kalendāra apstiprināšanai. Abi treneri apvainoti tajā, ka meklēja talantīgus kenijiešus junioru vecumā un neinformējot federāciju, sūtīja uz sacensībām Eiropā.

Kiplagats uzsvēra, ka federācija rūpīgi kontrolēs visus vieglatlētikas klubus, trenerus un aģentus, lai viņi nenodarbotos ar pašdarbību un neeksportētu jaunus, talantīgus sportistus uz Eiropu. Tā tiek pārkāpts sportistu sagatavošanās process, bet pašu sportistu "izvešanas" procedūra atgādina kontrabandu.

Līdz ar Koskei un Kilonzo diskvalifikāciju, federācija aizvērusi klubu "Kiptenden". Koskei vadībā trenējās arī pasaules jauniešu un junioru čempione 3000 metru šķēršļu skrējienā Mersija Čerono, savukārt Kilonzo trenēja olimpisko čempioni 800 metru skrējienā Pamelu Dželimo.

Federācija arī paskaidroja, ka visi sportisti, kuri atteiksies turpmāk sadarboties ar sodītajiem treneriem, varēs turpināt piedalīties sacensībās.

Izmantotie resursi:
eastandard.net

     [+] [-]

, 2009-10-17 13:05, pirms 15 gadiem
labi vēl ka nenošava!!!

     [+] [-]

, 2009-10-17 13:50, pirms 15 gadiem
nu bet tas tak nav normāli ! padomā tak :p

     [+] [-]

, 2009-10-18 02:00, pirms 15 gadiem
FK22 rakstīja: labi vēl ka nenošava!!!
tev reaali paveicaas! shoreiz.