Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Brūns: "Tagad zinu, ka es to varu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Brūns: "Tagad zinu, ka es to varu"
Juris Petrovičs un Ansis Brūns.
Foto: ventasbalss.lv

Šķēpmetējs Ansis Brūns, kas pagājušās nedēļas beigās lieliski startēja pasaules junioru čempionātā, arī turpmāk paliks Ventspilī un turpinās trenēties pie Jura Petroviča.

Tas kļuva zināms īpašā tikšanās reizē, kurā sportists un treneris gan saņēma apsveikumus, gan atklāja savas šī brīža izjūtas un nākotnes plānus. No Olimpiskā centra "Ventspils" treneris un viņa audzēknis dāvanā saņēma apmaksātu septiņu dienu ceļojumu uz kādu pašu izvēlētu vietu Eiropā. Vēl svarīgāku dāvanu dabūja Ansis – viņam jau tika garantēta vieta Ventspils Augstskolā, tur mācīties bija cerējis arī sportists. Interesanti, ka nākamajā dienā pēc lielā panākuma Ansim piezvanīja un viņu apsveica Ēriks Rags un Vadims Vasiļevskis.

"Ziemas sezonā bija nenormāli smagi, jo ar vēdera traumu mocījāmies 3-4 mēnešus. Paldies Dievam un Olimpiskās vienības ārstiem – ar visu izdevās tikt galā, tomēr pilnībā par šo traumu Ansis aizmirsa tikai četras dienas pirms čempionāta. Jau iesildīšanās laikā varēja redzēt, ka kaut kas būs, un bija ar," pastāstīja Juris Petrovičs. Viņš arī atklāja, ka kvalifikācijas sacensību zemie rezultāti nebija ne sportistu viltība, ne vājums – šoreiz vainojami bija laika apstākļi un īpatnējā stadiona arhitektūra. Finālā no tā jācieš nebija, tāpēc arī rezultāti bija daudz augstāki. "Kas zina, ja konkurenti uzreiz būtu metuši tālāk, varbūt rezultāts būtu vēl labāks, jo pēc pirmā metiena Ansis mazlietiņ par daudz nomierinājās," treneris atklāja, ka vēl bija rezerves.

"Bez konkurentu rezultātiem 75 metrus nebūtu sametis. Tas lika saņemties, turklāt šādos mačos jau esmu ieguvis pieredzi, tāpēc nebija pārāk liela uztraukuma. Vairāk uztrauca trauma, jo vēl pirms braukšanas uz Poliju tā lika par sevi manīt. Ilgu laiku vispār varēju mest tikai, kad biju ieziedies ar sildošajām smērēm, bet pēc tam tik un tā sāpēja. Bidgoščā tas viss kaut kur pazuda," par izjūtām pasaules čempionātā pastāstīja Ansis Brūns. Viņa treneris gan piebilda, ka sākumā no sportista miera esot pat nobijies: "Tik mierīgu viņu nebiju redzējis! Parasti Ansis pirms mačiem iet pa gaisu, bet te bija nosvērts kā liels vīrs. Arī pirms pēdējā metiena redzēju, ka nekas viņam nav jāsaka. Jau pēc skatiena bija redzams, ka viņš ir gatavs un domā tikai par šķēpu."

Jau palaidis šķēpu pēdējā lidojumā, Ansis sapratis, ka būs personiskais rekords: "Nedomāju, ka būs 75 metri, vairāk vai mazāk, bet zināju, ka būs tālu. Kur piezemējās šķēps, nemaz nevarēja saprast, jo nebija redzamas līnijas. Pasaules čempionātā pārliecinājos, ka varu mest tik tālu, un tas, protams, deva pārliecību par spēkiem. Tagad trīs nedēļas pēc kārtas būs mači, un tajos jācenšas uzlabot personiskais rekords un varbūt arī Latvijas junioru rekords, kas tagad ir 76,12 metri." Sportists arī piebilda, ka neveiksme pasaules čempionātā nekā nemainītu viņa dzīvi: "Tāpat būtu palicis Ventspilī un trenētos pie Petroviča, jo es viņam uzticos un zinu, ka varu sasniegt vēl labākus rezultātus."

Atgādināsim, ka Ansis Brūns pasaules čempionātā vieglatlētikā junioriem Latvijai sagādāja vienīgo medaļu, izcīnot trešo vietu šķēpmešanā. Medaļu sportists nodrošināja ar pēdējo metienu, kurā personisko rekordu pamanījās labot par gandrīz trim metriem un tagad tas ir 75.31 metrs.

Izmantotie resursi
ventasbalss.lv

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 14:37, pirms 16 gadiem
laimiigais... bet nu ir pelniijis!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-17 14:41, pirms 16 gadiem
LIELS panākums, apsveicu Ansi !!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 14:51, pirms 16 gadiem
Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2008-07-17 14:56, pirms 16 gadiem
ideaali !!!!!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-07-17 15:21, pirms 16 gadiem
Apsveicu ar panākumu Ansi un treneri, kā arī Gunti, beidzot viens īstens ventiņš parāda ko var...a to vieni viesstrādnieki zem Ventspils birkas.

     [+] [-]

, 2008-07-17 15:32, pirms 16 gadiem
vecss..

     [+] [-]

, 2008-07-17 16:11, pirms 16 gadiem
fak,nu bus lupataas

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 16:22, pirms 16 gadiem
Nu arī mēs zinam, ka Tu vari..

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 16:29, pirms 16 gadiem
..baigi labi, prieks par Ansi un Juri

  +1 [+] [-]

, 2008-07-17 16:55, pirms 16 gadiem
Prieks ari par treneri Juri Petrovichu vinsh ka neka tomer ir specialists lekshanu disciplinas, bet Ventspili skjeeps ir un paliek galvenais... skjiet, kas kadreiz trenejushies vieglatletika ventinjos, visi ir pameginajushi skjepu, agrak pie Mara Grivas, tagad pie Jura Petrovicha Jacer, ka Erikam Ragam aug jaunaa mainja!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-17 18:03, pirms 16 gadiem
Es arī personīgi pazīstu Juri Petroviču(tagad viņš ir ventspilnieks) kā savā laikā labu augstlēcēju un vispār viņš ir foršs speciālists un mēs jau redzam arī viņa mērķtiecīgā darba rezultātus-talantīgo šķēpmetēju Ansi Brūnu un daudzus citus. Pie viņa trenējas arī jaunais talants Edgars Rūtiņš,kurš ar saviem izcilajiem rezultātiem triumfēja 2007.gadā junioru eiropas un pasaules čempionātos. Šosezon viņu kaut kā mazāk dzirdam,vai tik arī Edgaru nav piemeklējusi sportiska trauma,vai kāds kaut ko zina par viņu tuvāk?
Novēlu Ansim sasniegt jaunu Latvijas junioru rekordu un veiksmi viņa trenerim Jurim! Paldies viņiem,tā turpināt!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-17 22:33, pirms 16 gadiem
Juri un Ansi.....sveicieni un lai izdodas taalaak!!!!!

     [+] [-]

, 2008-07-18 13:57, pirms 16 gadiem
Pašlaik Edgaram ir trauma tāpēc par viņu nevar īpaši dzirdēt!
Ansis malacis!