Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Aidovu un Vlasiča – Eiropas labākie vieglatlēti jūnijā

Jānis Pārums

Aidovu un Vlasiča – Eiropas labākie vieglatlēti jūnijā
Blanka Vlasiča
Foto: AP

Eiropas vieglatlētikas asociācija nosaukumu jūnija mēneša labākos vieglatlētus – šo godu izpelnījusies augstlēcēja Blanka Vlasiča no Horvātijas un trīssoļlēcējs Filips Aidovu un Lielbritānijas.

Vlasiča, kura ir esošā pasaules čempiona gan telpās, gan brīvdabas stadionā, kā arī 2007. gada Eiropas vieglatlēte, augstlēkšanā dominē jau ilgāku laiku, uzvarot 32 sacensībās pēc kārtas. Šobrīd simpātiskā horvātiete ir viena no spilgtākajām sportistēm ne tikai vieglatlētikā, bet sportā kopumā. Vlasiča dominē "Zelta līgas" posmos, uzvarot trijos no trijiem. Sportistes šogad labākais rezultāts – 2.06 metri.

Ja vien Vlasiču nepiemeklēs kaut kādas likstas, viņa ir viena no drošākajām kandidātēm uz Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu savā disciplīnā.

Pasaules un Eiropas čempions trīssoļlēkšanā telpās, tuvojoties Pekinai, uzrāda arvien pārliecinošākus rezultātus. Gluži kā Vlasiča, arī viņš šosezon ne reizi nav zaudējis. Viņš ir arī sezonas līderis trīssoļlēkšanā (rezultāts 17.58 metri tika sasniegts jau jūlijā, bet jau jūnijā Aidovu bija sezonas līderis ar 17.55 metriem – aut.).

Eiropas katra mēneša labākais vieglatlēts un vieglatlēte tiek noteikti ar sporta līdzjutēju, žurnālistu un Eiropas vieglatlētikas asociācijas ekspertu balsojumu. Aprīlī uz Eiropas labākās vieglatlētes godu pretendēja arī skrējēja Ieva Zunda, taču galarezultātā viņa ieņēma trešo vietu.

2008. gada katra mēneša labākie vieglatlēti Eiropā

Mēnesis Vīrieši Sievietes
Janvāris Nelsons Evora Suzanna Kalūra
Februāris Viktors Rotlins Suzanna Kalūra
Marts Stefans Holms Jeļena Soboļeva
Aprīlis Selims Barjaks Elvana Abeilegese
Maijs Andreass Torkildsens Barbora Špotakova
Jūnijs Filips Aidovu Blanka Vlasiča

Izmantotie resursi:
european-athletics.org

     [+] [-]

, 2008-07-18 01:53, pirms 16 gadiem
Brīvdabas stadionā

     [+] [-]

, 2008-07-18 07:22, pirms 16 gadiem
jūlija bus Isenbaeva

     [+] [-]

, 2008-07-22 18:45, pirms 16 gadiem
Ļoti labi,tas ir pelnīti! APSVEICU! Paredzu,ka talantīgā horvātiete Vlasiča Pekinā kļūs par olimpisko čempioni! PANĀKUMUS VIŅAI!